Antarktisz – Felfedező tengeri utazás

MS Fridtjof Nansen & Hotel
Antarktisz 15 nap, reggeli és teljes ellátás „plusz”
Utazási idöszak 2021.11.27. - 2022.03.02.
személyenként 2 499 990 Ft -tól
Utazási kód: 9627560
 • A Hurtigruten flotta legújabb hajója
 • A valaha épített egyik legkörnyezetbarátabb expedíciós hajó
 • Az Antarktisz lélegzetelállító tájainak élménye, amely a Föld leghidegebb, legszárazabb, legmagasabb és legtisztább kontinense
 • Tudományos témákkal (biológia, földrajz, történelem, fényképészet) foglalkozó prezentációkból és előadásokból álló gazdag fedélzeti program
 • ÚJ: „more inclusive” koncepció a fedélzeten, italok az étkezésekhez, harapnivalók, WiFi, borravalók, valamint különféle tevékenységek
Szezonok Időpontok Kabinkategória 2 fős foglalás
Münchenből/Münchenbe
2 fős foglalás
Bécsből/Bécsbe
„A” szezon2021.11.27. – 2021.12.11.Külső kabin, RR kat.2 499 990 Ft2 499 990 Ft
„Superior” külső kabin, XT kat.2 837 990 Ft2 855 990 Ft
Erkélyes lakosztály, ME kat.3 505 990 Ft3 523 990 Ft
„B” szezon2022.02.15. – 2022.03.01.Külső kabin, RR kat.2 669 990 Ft2 687 990 Ft
„Superior” külső kabin, XT kat.3 004 990 Ft3 002 990 Ft
Erkélyes lakosztály, ME kat.3 672 990 Ft3 690 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Odautazás • Repülőút Buenos Airesbe.
2. nap Buenos Aires • Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket. Transzfer a szállodába és szabad időtöltés.
3. nap Buenos Aires – Ushuaia • Korán reggel transzfer a repülőtérre és repülőút Ushuaia-ba. Megérkezés és transzfer a kikötőbe. Beszállás és az expedíció megkezdése 19.00 órakor.
4–5. nap Drake-átjáró • Felkészülés az Antarktiszra a híres Drake-átjárón való áthaladás közben. Előadások tartása az Antarktisz történetéről és ökológiájáról. Emellett a hajó medencével, pezsgőfürdővel és wellnessközponttal is rendelkezik. Azt is megtudhatja, hogyan tegye az itt-tartózkodását a lehető legbiztonságosabbá és legfenntarthatóbbá. Vegyen részt a „Citizen Science Programban”, amely az aktuális tudományos kutatásokhoz történő adatgyűjtésre szolgál, és élvezze a modern hibrid expedíciós hajó minden kényelmét.
6–10. nap Antarktisz • Az Antarktisz újból és újból lenyűgöz és csodálatba ejt. A végtelen fehér horizontok és a tenger által alkotott háttér, amelyben jéghegyek sodródnak és bálnák úsznak. Nem kevésbé látványos lesz az Ön első találkozása a hatalmas pingvinkolóniákkal. Az expedíciós csapat a lehető leggyakrabban él azzal a lehetőséggel, hogy Önnel együtt partra szálljon, és felfedezze az Antarktisz lenyűgöző világát. A fedélzet jó lehetőséget biztosít arra, hogy megfigyeljük a bálnákat. Ebben az igazi vadonban a természet adja meg az alaphangot, és a kapitány mindig a lehető legjobb útvonalat választja ki egy felejthetetlen kalandhoz. Megpróbálunk a Déli-Shetland-szigetek több pontján is partra szállni, hogy felfedezzük a táj hihetetlen változatosságát és ennek az érintetlen vadonnak a gazdag állatvilágát. Bármit is lát és tapasztal, egy biztos: az Antarktisz helyei és hangjai egy életen át Önnel maradnak.
11–12. nap Kikapcsolódás a tengeren • A tengeren töltött napok felhasználhatók az élmények újbóli áttekintésére, a fedélzeten található Tudományos Központ felfedezésére vagy a fedélzeten való pihenésre. Az utazás során a hajót követő különböző tengeri madarak is megfigyelhetők.
13. nap Ushuaia – Buenos Aires • Megérkezés Ushuaia-ba 06.00 órakor és kiszállás. Transzfer a repülőtérre és repülőút Buenos Airesbe. Megérkezés és transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadprogram.
14. nap Visszautazás • Transzfer a repülőtérre és repülőút vissza, Frankfurton keresztül.
15. nap Megérkezés Bécsbe, illetve Münchenbe, és egyéni hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

3 étterem, bár, könyvtár, bolt, „Science Center” kutatóközpont, napozófedélzet, fitneszstúdió, 2 masszázsmedence, 3 úszómedence, többek közt végtelenített úszómedencével, szaunával.

Kabinok

Külső kabin, RR kat.: a középső/alsó fedélzeten, kb. 19–23 m², zuhanyzó és WC, tévé, franciaágy (kívánságra 2 egyszemélyes ágy), ablak.
„Superior” külső kabin erkéllyel, XT kat.: a felső fedélzeten, kb. 18 m², az RR kat. külső kabinhoz hasonló felszereltség, vízforraló, kávé/tea, erkély.
Erkélyes lakosztály, ME kat.: a felső fedélzeten, kb. 20–28 m², az RR kat. külső kabinhoz hasonló felszereltség, minibár, fürdőköpeny, vízforraló, kávé/tea, espresso gép, étkezések à la carte étteremben, erkély.

Megjegyzés: az XT kat. erkélyes „Superior” külső kabinok korlátozott kilátással rendelkeznek.

Foglalási információ

Külső kabin/lakosztály: minimum/maximum = 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Műszaki adatok:
Építés éve: 2020
Hossz: 140 m
Szélesség: 23,60 m
Stabilizátorok: vannak
Csomók: 15
Kabinok: 265
Utasok: 530 fő (két fős elhelyezés esetén)
Utasok számára fenntartott területek: 9

Fedélzeti információk:
a fedélzeten a fizetőeszköz a norvég korona.
Hitelkártya: Visa, MasterCard, American Express
A fedélzeten használt nyelvek: angol, norvég
Fedélzeti kiszolgálás: német
Borravaló: nem elvárt. Ha különösen elégedett volt a szolgáltatással, szabadon adhat borravalót a személyzetnek.
Ruházat: öltöny, koktélruha stb. nem kötelező, ugyanakkor öltönykabát vagy blézer szükséges.
Az időjárás az utazás alatt, esetenként akár egyazon napon belül megváltozhat. Ezért réteges öltözködést javasolunk – így gyorsan alkalmazkodhat a változó körülményekhez a hőmérséklet, a szél és a csapadék tekintetében. Légáteresztő, továbbá a széllel szemben ellenálló és vízálló ruházat javasolt, valamint a téli hónapokban meleg sapka, kesztyű, sál és az évszaknak megfelelő ruházat is szükséges a meleg alsónemű mellett.
A szárazföld csúszós lehet, ezért a kirándulásokhoz mindenképpen hozzon magával erős lábbelit, emellett hasznos lehet sétapálca/túrabot és tüskés cipő is.
Ne felejtsen el napszemüveget is hozni, mert különösen télen védeni kell a szemet az UV-sugárzás ellen, mivel a hóról és a jégről visszaverődő fény káros lehet a védelem nélküli szem számára.
A fedélzeten lehetősége van kiváló minőségű gumicsizma ingyenes kölcsönzésére a kiszállásokhoz és a kirándulásokhoz.

Vészhelyzet és gyógyszerek: az MS Fridtjof Nansen fedélzetén folyamatosan rendelkezésre áll egy angol nyelven beszélő orvos és egy nővér. A hajókon van egy kisebb orvosi állomás, amely rendelkezik a kisebb balesetek ellátásához szükséges felszereléssel és gyógyszerrel. Súlyos orvosi vészhelyzet esetén felvesszük a kapcsolatot a legközelebbi kórházzal. Az orvosi konzultáció és a gyógyszerek térítés ellenében vehetők igénybe. Ha Ön rendszeresen gyógyszert szed, kérjük, hozzon magával annyi gyógyszert, amely előre nem látható késedelmek esetén is elegendő mennyiséget jelent.

Utazzon nyugodtan, közúti torlódások nélkül Ausztriában az ÖBB vasúti járataival a bécsi repülőtérről induló járatához. Fontos megjegyzés
 • Érvényes az ÖBB által üzemeltetett összes vonatra, amely az adott útvonalon közlekedik (beleértve a Railjet, ICE, EC, IC és helyi járatokat), kivéve az ÖBB éjszakai személyszállító vonatait (EN – EuroNight).
 • Az odaútra szóló menetjegy már 2 nappal az utazása előtt, a visszaútra szóló menetjegy még 14 nappal a hazatérése után is érvényes. A vonatjegyek így lehetővé teszik a kényelmes utazást a repülőtérre és vissza. A vonatút kezdetétől számítva a jegy 36 óráig érvényes.
 • A menetjegyek az ÖBB által üzemeltetett összes útvonalon érvényesek.
 • Az ár nem tartalmazza az ülőhelyfoglalást. Az ülőhelyfoglalás ajánlott, és a helyjegyet a www.oebb.at weboldalon, valamint az ÖBB jegypénztárainál, nyitvatartási időben vásárolhatja meg.
 • Más ÖBB díjszabás-engedménnyel (pl. kedvezménykártya használatával) nem kombinálható.
 • A vonatjegyek csak a bécsi repülőtérről induló járatra vonatkozó foglalással együtt érvényes. A járatra szóló foglalást igazoló dokumentumot a jegyellenőrzésnél be kell mutatni
 • A vonatjegy pénzre váltása vagy árának visszatérítése nem lehetséges.
 • Az ÖBB mindenkori hatályos díjszabási feltételei érvényesek.

Fel/leszállóhely

 • Minden ÖBB vasútállomás
Megjegyzés: A kívánt felszállóhelyet a foglalás során kell megadni.

Menetrend

Az aktuális menetrendi információk itt találhatók

Jegyátvétel

Az ÖBB menetjegy átvételéhez kap egy átvételi kódot. Ezzel a kóddal veheti át a jegyét bármelyik ÖBB jegyautomatából. Az átvételi kód nem számít menetjegynek!

A jegyautomata kezdőképernyőjén nyomja meg a „Jegyátvétel és jegynyomtatás” gombot. Ezután adja meg az átvételi kódot, és nyomtassa ki a jegyet. A jegye már ki van fizetve. Kérjük, menetjegyét a választott vonat indulása előtt időben vegye át, és ellenőrizze a rajta szereplő adatokat, beleértve az indulási és érkezési vasútállomásokat is.

Kérjük, vegye fel a jegyeket az automatából, és gondosan ellenőrizze a dátumot, az útvonalat és az utazók számát legalább 72 órával az indulás előtt. Később változtatásra már nincs lehetőség!

Egyéb

A kabinra vonatkozó igények (pl. egyágyas kabin) teljesítése kérésre lehetséges, és ezek a kabinok felár ellenében vehetők igénybe.
A résztvevők minimális száma 15 fő.
Az ár nem tartalmazza: kötelező külföldi egészségbiztosítás, betegség esetén hazaszállítással együtt, személyes kiadások, pl. szárazföldi kirándulások, borravalók, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
Megjegyzés: az XT kat. erkélyes „Superior” külső kabinok korlátozott kilátással rendelkeznek.
Megjegyzés: WiFi a fedélzeten: a kijelölt helyeken korlátozott kapcsolattal, a streaming nem támogatott.
Board credit: készpénzre nem váltható, automatikusan a fedélzeti számlán kerül jóváírásra.
A COVID-19-cel kapcsolatos megjegyzés: a Hurtigruten expedíciókhoz a COVID-19 elleni oltás beadatása szükséges.
Minden vendégnek igazolnia kell, hogy legalább 21 nappal a beszállás előtt teljes mértékben beoltották egy, az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency, EMA) által jóváhagyott, COVID-19 elleni vakcinával. A jóváhagyott vakcinák a 2021. július 1-jén érvényes állapot szerint a következők: a Comirnaty vakcinák (BioNTech/Pfizer), a Moderna, a Vaxzevria (AstraZeneca) és a Janssen (J&J).
Ezenkívül egy negatív COVID-19 PCR-teszteredményről szóló igazolást kell felmutatni, amely a beszálláskor nem lehet 72 óránál régebbi.
Megjegyzés: kötelező átfogó utasbiztosítást kötni. Az utazás résztvevőinek átlagosan jó egészségi állapotban kell lenniük. A fizikai alkalmassággal kapcsolatban konzultáljon a háziorvosával.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen rendkívüli beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
Mivel a jelenlegi világjárvány miatt a be- és kiutazási feltételek folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, ezekről az utazási dokumentumokban tájékozódhat.
Az útvonal és a kiszállási helyek függnek az időjárástól, a szél- és a jégviszonyoktól, és ezekkel kapcsolatban a kapitány hoz döntést. A helyi időjárási és jégviszonyok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát kifejezetten fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy a foglalás során meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot, és hogy a foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre, ill. az ausztriai vasútállomásra az utazás egyénileg történik.

Ez az utazás mozgáskorlátozott személyek számára nem alkalmas.

Ez az utazás 2021.08.25. 20:00 és 2021.09.23. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.