Antarktisz – expedíciós hajóút

MS Fridtjof Nansen & szálloda
Antarktisz
 • reggeli és teljes ellátás „plusz”
 • 15 nap
 • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2023.01.16. - 2023.01.30.
személyenként 2 999 990 Ft -tól
Utazási kód: 9698871
 • A Hurtigruten-flotta legújabb hajója
 • A valaha épített egyik legkörnyezetkímélőbb expedíciós hajó
 • élje át az Antarktisz lélegzetelállító tájait a Föld leghidegebb, legszárazabb, legmagasabb és legtisztább kontinensén
 • gazdag fedélzeti program tudományos témájú prezentációkkal és előadásokkal (biológia, földrajz, geológia, fényképészet)
 • „more inclusive” koncepció a fedélzeten, italok az étkezésekhez, harapnivalók, WiFi, borravalók, továbbá különféle tevékenységek

Oltási/tesztelési előírások

 • A COVID-19 elleni teljes oltottság igazolása (gyógyultaknak is), COVID-19 PCR teszt, valamint teljes körű utas-/betegbiztosítás kötelező

Általános információk

 • A hajóút előtt kötelező biztosítani az egészségi állapotra és a COVID-19-cel kapcsolatos kockázatnövelő tényezőkre vonatkozó információkat
 • beszállási időkeret a zsúfoltság elkerülése érdekében
 • kötelező egészségügyi ellenőrzések és hőmérséklet-ellenőrzések a beszálláskor és az út során
 • a hajózási társaság fenntartja magának a jogot arra, hogy COVID-19 teszteket végezzen a tengeri út során
 • kötelező maszkviselés: minden nyilvános helyen és a hajó külső területén, minden alkalommal, amikor beszáll a hajóra és kiszáll a hajóból, kirándulások során
 • az utazás idején hatályos helyi rendeletektől függően a kikötők látogatása kizárólag a Hurtigruten által szervezett vezetett kirándulások részeként lehetséges.
 • a társadalmi távolságtartás és a kézhigiénia betartása kötelező
Időpont Kabinkategória 2 fős elhelyezés 1 fős elhelyezés
16.01.23 - 30.01.23Külső kabin, RR kat.2 999 990 Ft3 232 990 Ft
Superior külső kabin, XT kat.3 514 990 Ft3 516 990 Ft
Lakosztály, ME kat.3 921 990 Ft--
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Érkezés • Repülőút Buenos Airesbe.
Tag 2 Buenos Aires • Megérkezés és transzfer a szállodába. Szabadidő.
3. nap Buenos Aires – Ushuaia • Korán reggel transzfer a repülőtérre és repülőút Ushuaiába. Megérkezés és transzfer a kikötőbe. Beszállás és az expedíció megkezdése.
4–5. nap Drake-átjáró • Felkészítés az Antarktisz felkeresésére a híres Drake-átjárón való átkelés során. Tudjon meg többet előadások keretében az Antarktisz történetéről és ökológiájáról. Azt is megtudhatja, hogyan teheti a tartózkodását a lehető legbiztonságosabbá és legfenntarthatóbbá. Vegyen részt a „Citizen Science” programon, gyűjtsön adatokat az aktuális tudományos kutatásokról, és élvezze a modern hibrid expedíciós hajó minden kényelmét.
6–10. nap Antarktisz • Az Antarktisz újra és újra lenyűgöz és csodálatba ejt. A végtelen fehér horizontok és a tenger által alkotott háttér, amelyben jéghegyek sodródnak és bálnák úsznak. Nem kevésbé látványos lesz az Ön első találkozása a hatalmas pingvinkolóniákkal. Az expedíciós csapat a lehető leggyakrabban él azzal a lehetőséggel, hogy Önnel együtt partra szálljon, és felfedezze az Antarktisz lenyűgöző világát. A fedélzet jó lehetőséget biztosít arra, hogy megfigyeljük a bálnákat. Ebben az igazi vadonban a természet adja meg az alaphangot, és a kapitány mindig a lehető legjobb útvonalat választja ki egy felejthetetlen kalandhoz. Bármit is lát és tapasztal, egy biztos: az Antarktisz helyei és hangjai egy életen át Önnel maradnak.
11–12. nap Kikapcsolódás a tengeren • A tengeren töltött napok során újra összegezheti a tapasztalatokat, a fedélzetről felfedezheti a Science Center kutatóközpontot, vagy kikapcsolódhat a fedélzeten. Az út során különféle tengeri madarakat figyelhet meg, amelyek követik a hajót.
13. nap Ushuaia - Buenos Aires • Érkezés Ushuaiába 7.00 órakor és kiszállás. Transzfer a repülőtérre és repülőút Buenos Airesbe. Megérkezés és transzfer a szállodába. A nap további részében szabadidő.
14. nap Visszautazás • Transzfer a repülőtérre és visszautazás repülővel.
Tag 15 Megérkezés Bécsbe, egyéni hazautazás.
Megjegyzés: Az útvonal és a kiszállási helyek függenek az időjárástól, a szél- és a jégviszonyoktól, és ezekkel kapcsolatban a kapitány hoz döntést. A helyi időjárási és jégviszonyok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.

Felszereltség

3 étterem, bár, könyvtár, bolt, „Science Center” kutatóközpont, napozóterasz, fitneszstúdió, 2 masszázsmedence, 3 úszómedence, többek közt végtelenített úszómedencével, szauna.

Kabinok

Külső kabin, RR kat.: a középső/alsó fedélzeten, kb. 19–23 m², zuhanyzó és WC, tévé, franciaágy (kívánság szerint két egyszemélyes ággyá alakítható), némelyik kanapéval, ablak.

Superior külső kabin, XT kat.: a felső fedélzeten, kb. 15–19 m², zuhanyzó és WC, tévé, vízforraló, tea és kávé, franciaágy (kívánság szerint két egyszemélyes ággyá alakítható), némelyik kanapéval, erkély.

lakosztály, ME kat.:a felső fedélzeten, kb. 20–28 m², zuhanyzó és WC, tévé, minibár, vízforraló, kávéfőző, tea és kávé, bérelhető fürdőköpeny, franciaágy (kívánság szerint két egyszemélyes ággyá alakítható), némelyik kanapéval, vacsora az á-la-carte étteremben, erkély.

Foglalási információ

Külső kabin: minimum 1 felnőtt. Maximum 2 felnőtt.
lakosztály: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2020
Hossz: 140 m
Szélesség: 23,60 m
Stabilizátorok: igen
Csomó: 15
Kabinok: 265
Utaskapacitás: 500 fő
Emeletek: 9

v:
A fedélzeten norvég koronával lehet fizetni.
Hitelkártya: Visa, MasterCard, American Express
A fedélzeti nyelv norvég és angol, a kiszolgáló személyzet tagjai többnyire beszélnek németül
Borravaló: nem elvárt. Ha különösen elégedett volt a szolgáltatással, szabadon adhat borravalót a személyzetnek.
Ruházat: öltöny, koktélruha stb. nem kötelező, ugyanakkor öltönykabát vagy blézer szükséges.
Az időjárás az utazás alatt, esetenként akár egyazon napon belül is megváltozhat. Ezért réteges öltözködést javaslunk – így gyorsan alkalmazkodhat a változó körülményekhez a hőmérséklet, a szél és a csapadék tekintetében. Légáteresztő, valamint széllel szemben ellenálló és vízálló ruházat javasolt, valamint a téli hónapokban meleg sapka, kesztyű, sál és évszaknak megfelelő ruházat is szükséges a meleg alsónemű mellett.
A szárazföld jeges lehet, ezért a kirándulásokhoz mindenképpen hozzon magával erős lábbelit, emellett hasznos lehet sétapálca/túrabot és tüskés cipő is.
Ne felejtsen el napszemüveget is hozni. Télen különösen védeni kell a szemet az UV-sugárzás ellen, mivel a hóról és jégről visszaverődő fény káros lehet a szabad szem számára.
A fedélzeten lehetősége van kiváló minőségű gumicsizmát ingyen kölcsönözni a kiszállásokhoz és a kirándulásokhoz.

Vészhelyzet és gyógyszer: az MS Fridtjof Nansen fedélzetén folyamatosan rendelkezésre áll egy angol nyelven beszélő orvos és egy nővér. A hajókon van egy kis gyengélkedő a kisebb sürgősségi esetek ellátásához szükséges felszereléssel és gyógyszerekkel. Súlyos egészségügyi vészhelyzet esetén felvesszük a kapcsolatot a legközelebbi kórházzal. Az orvosi konzultáció és a gyógyszerek fizetés ellenében vehetők igénybe. Ha Ön rendszeresen gyógyszert szed, kérjük, hozzon magával elegendő gyógyszert arra az esetre is, ha késés miatt az utazás nem várt okból tovább tart.


Egyéb

A résztvevők minimális száma 15 fő.
Az ár nem tartalmazza: kötelező külföldi egészségbiztosítás, betegség esetén hazaszállítással együtt, személyes kiadások, szárazföldi kirándulások, borravalók, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
Megjegyzés: WiFi a fedélzeten: bizonyos területeken korlátozott hozzáférés, a streaming nem támogatott.
Az utasbiztosításra vonatkozó megjegyzés: teljes körű utazási biztosítás megkötése kötelező. A Hurtigruten szabályzata értelmében az Antarktiszra, Északkelet-Grönlandra utazó, valamint az Atlanti-óceánt átszelő hajóutakon részt vevő vendégeknek ki kell tölteniük egy egészségügyi kérdőívet, és orvossal meg kell erősíttetniük, hogy egészségügyi szempontból alkalmasak az utazáson való részvételre. Az egészségügyi kérdőívvel kapcsolatos részletes információkat az utazási visszaigazolással együtt kapja meg. Ha az egészségügyi kérdőívet nem nyújtja be, a beszállás megtagadható.
A beutazáshoz az ország elhagyása időpontjában még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, erről az utazási dokumentumokban tájékozódhat.
Az útvonal és a kiszállási helyek függenek az időjárástól, a szél- és a jégviszonyoktól, és ezekkel kapcsolatban a kapitány hoz döntést. A helyi időjárási és jégviszonyok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát kifejezetten fenntartjuk.
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre, ill. a pályaudvarra az utazás egyénileg történik.

Ez az utazás mozgáskorlátozott személyek számára nem alkalmas.

A COVID-19-re vonatkozó megjegyzés:

A COVID-19 járvány előre nem látható alakulása és a folyamatosan változó beutazási szabályok miatt a COVID-19 elleni teljes oltottság, COVID-19 PCR teszt, valamint teljes körű utas-/betegbiztosítás kötelező.
Az Argentínába való beutazáshoz ki kell tölteni online egy nyilatkozatot legkésőbb 48 órával a beutazás előtt.
Kérjük, a megérkezés előtt időben tájékozódjon a szükséges utazási dokumentumokról (pl. érvényes PCR teszt, regisztráció, igazolások – Green Pass).
Kérjük, előzetesen tájékozódjon az országában érvényes visszatérési szabályokról.
Az utasok egészségi állapotának ellenőrzésére a fedélzeten további intézkedéseket vezethetnek be.


Mivel a jelenlegi világjárvány miatt a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2022.09.21. 20:00 és 2022.10.05. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.