Barbadosról Panamába – vitorlás körutazás és szárazföldi körutazás

 ***/**** szállodák és Royal Clipper
Karib-térség
  • reggeli és teljes ellátás
  • 20 nap
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2023.11.03. - 2023.11.22.
személyenként 2 149 990 Ft -tól
Utazási kód: 9733673
Időpontok Kabinkategória 2 fős elhelyezés
2023.11.03. – 2023.11.22.Belső kabin 6. kat. 2 149 990 Ft
Külső kabin 5. kat.2 231 990 Ft
Külső kabin 4. kat.2 369 990 Ft
Külső kabin 3. kat.2 457 990 Ft
Külső kabin 2. kat.2 549 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Indulás • Repülőút Bridgetownba, Barbados. Megérkezés és transzfer a szállodába. A nap további részében szabad időtöltés.
2. nap Bridgetown • Reggeli, délelőtt szabad időtöltés. Délután transzfer a kikötőbe és beszállás. A hajóút megkezdése 22.00 órakor.
3. nap Soufrière/St. Lucia.
4. nap Tobago Cays/Grenadines.
5. nap St. George's/Grenada.
6. nap Kikapcsolódás a tengeren.
7. nap Kralendijk/Bonaire.
8. nap Willemstad/Curaçao.
9. nap Oranjestad/Aruba.
10. nap Kikapcsolódás a tengeren.
11. nap Cartagena/Kolumbia.
12. nap Islas de San Bernardo/Kolumbia.
13. nap San-Blas-szigetek/Panama.
14. nap Isla Mamey (Beach)/Panama és Portobelo/Panama.
15. nap Utazás a Panama-csatornán keresztül.
16. nap Érkezés Balboába (Panamaváros)/Panama. Kiszállás, a német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, és indulás Gamboába, egy történelmi helyszínre, számos ökoturisztikai látnivalóval. A Chagres folyó, a Gatún-tó és a Culebra Cut közötti csúcsponton található, melyek mindegyike a Panama-csatorna fontos pontja. A hely legnagyobb vonzerejét védett erdőségei jelentik. Kirándulás a Soberanía Nemzeti Parkba, amelynek erdőiben több tucat emlős-, hüllő-, rovar- és madárfaj él. A park az esőerdő és a Gatún-tóba befolyó vizek miatt létfontosságú a Panama-csatorna működése szempontjából. Emellett része egy, a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig húzódó biológiai folyosónak is. Útközben elhalad a régi csatornazóna, a Pedro Miguel-zsilipek, a Centenáriumi híd és a (csatornamunkások előtt tisztelgő) francia temető mellett. Kétnyelvű vezetője kíséretében egy sűrű trópusi lombkoronán haladnak keresztül, ahol madarakat, majmokat, pillangókat, békákat és sok más állatfajt figyelhetnek meg.
17. nap Gamboa – Panama • Indulás a szállodától, majd transzfer a modern Panamába, ahol felkeresik Latin-Amerika egyetlen biodiverzitási múzeumát. A múzeum nyolc kiállításon keresztül meséli el a Panama-földszoros 3 millió évvel ezelőtti kialakulásának történetét, valamint azt, hogy annak keletkezése hogyan egyesített kontinenseket és választott szét tengereket, örökre megváltoztatva a világot. A múzeum viták tárgyát képező kialakítása egyedülálló a régióban. Többszöri késedelem után 2009 szeptemberére 75%-ban elkészült. 2014. október 2-án a Biomuseo nyolc galériájából öt megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Az állandó kiállítás történetének ezen első része a Panama-földszoros fontosságáról, természeti és kulturális fejlődéséről szól. Ebéd (fakultatív, a helyszínen fizetendő). Transzfer a város történelmi központjába. A Casco Viejo az ország második leglátogatottabb turistacélpontja, ahol tarka és szűk, történelmi levegőt árasztó utcákban gyönyörködhet. Látogatás a Függetlenség terén, ahol a Spanyolországtól való függetlenséget és Kolumbia különválását kikiáltották, aminek nyomán kezdetét vette a köztársaság megszületése. Továbbutazás a Panamavárosi székesegyházhoz, az ország legnagyobb és legfontosabb katolikus templomához, amelyet 2019-ben a pápa is felkeresett. Továbbutazás a Central Hotel Panamá Casco Viejo szállodába, a Plaza de la Independencia térre, ahol megtekintik az ország első szállodáját és az akkori időszak legmagasabb épületét, amelyben a csatorna alapítói laktak. Ebben a Jézus Társasága templom mellett álló épületben kapott helyet az ország első egyeteme is. Transzfer a híres Unido kávézóhoz. Az El Arco Chato felkeresése – amely egy, a csatornáról folytatott tárgyalások során fontos szerepet játszó építmény. Látogatás a Plaza de Francia Casco Viejo téren, amely a francia csatornaépítési törekvéseknek állít emléket, valamint a régi bíróság és a börtönök megtekintése. Transzfer a szállodába.
18. nap Panama – Chagres • Transzfer Chagres településre. Chagres spanyol gyarmati település volt Panama karibi partvidékén, pontosabban Colón tartományban. Ezt a helyet Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1502-ben, és az azonos nevű folyó partján kikötő épült. A Chagres Nemzeti Parkban található hagyományos Emberá közösségek felkeresése felejthetetlen élmény Panama felfedezése során. Válasszon egy privát túrát a saját tempójában, miközben egy dzsungelfolyón halad végig, egy vízeséshez tesz kirándulást, és egy tradicionális zenei és táncelőadáson vesz részt. Ebéd helyi lakosokkal. Transzfer a szállodába.
19. nap Visszautazás • Transzfer a panamavárosi repülőtérre és repülőút vissza.
20. nap Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

Étterem, 2 bár, napozóterasz, könyvtár, butik, 3 úszómedence, fürdőplatform vízi sportolási lehetőségek közvetlen elérésével, zodiákusok, Captain Nemo társalgó gyógyfürdő & fitnesz részleggel.

Kabinok

Belső kabin (6. kat.): kb. 10 m², márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, telefon, tévé, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy (2 egyszemélyes ággyá alakítható), 3. ágy.

Külső kabin (5. kat.): kb. 11 m², márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, telefon, tévé, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy.

Külső kabin (4. kat.): kb. 13 m², márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, telefon, tévé, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), részben 3. ágy.

Külső kabin (3. kat.): kb. 13 m², márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, telefon, tévé, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), részben 3. ágy.

Külső kabin (2. kat.): kb. 13 m², márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, telefon, tévé, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), részben 3. ágy

Foglalási információ

Belső kabin/külső kabin: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2000
Hossz: 134 m
Szélesség: 16 m
Kabinok: 114
Személyzet: 106 fő
Utasok 224 fő
Emeletek: 4

Fedélzeti információ:
a fedélzeten euróval lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express
A fedélzeten használt nyelv: német, angol, francia
Borravaló: a hajózási társaság ajánlata kb. 8 euró/fő/nap.
Öltözék: a hajón nincsen kötelező ruházat, ajánlott a lazább darabok viselése. Napközben rövidnadrág, fürdőruha, póló stb. viselése jellemző. A szárazföldi kirándulásokra kényelmes sportcipő javasolt. Estére sportos-elegáns ruházat megfelelő. Szmoking és estélyi ruha nem szükséges, ugyanakkor rövidnadrág vagy póló nem viselhető este a fedélzeti étteremben.


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 10 fő.
Az ár nem tartalmazza: borravalók (a hajózási társaság ajánlása kb. 8 euró/fő/nap), személyes kiadások, pl. szárazföldi kirándulások, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A beutazásra vonatkozó megjegyzés: Néhány ország esetében bevándorlási kártya és online regisztráció szükséges. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ennek is lehetnek költségei. A további részletekről a foglalás visszaigazolásában tájékoztatjuk. A vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
Javasoljuk, hogy konzultáljon háziorvosával a fizikai állapotával kapcsolatban, ill. érdeklődjön a trópusi intézetnél az esetlegesen szükséges védőoltásokról.
A hajózási társaság hűségprogramján keresztüli árengedmények kizárva.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás estén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Oltási/tesztelési előírások

  • Teljes Covid-19 oltási bizonyítvány (gyógyultaknak is), negatív COVID-19 teszt vagy gyógyultsági igazolás kötelező
  • Teljes körű utas-/betegbiztosítás kötelező
A változtatások jogát fenntartjuk. Az aktuális helyzet szerinti kiigazítások bármikor lehetségesek.

A COVID-19-re vonatkozó megjegyzés:

A COVID-19 járvány előre nem látható alakulása és a folyamatosan változó beutazási szabályok miatt a COVID-19 elleni teljes oltottság (gyógyultaknak is), negatív COVID-19 teszt vagy gyógyultsági igazolás kötelező.
Ezenkívül teljes körű utas-/betegbiztosítás kötelező.
Kérjük, a megérkezés előtt időben tájékozódjon a szükséges utazási dokumentumokról (pl. érvényes PCR teszt, regisztráció, igazolások – Green Pass).
Kérjük, előzetesen tájékozódjon az országában érvényes visszatérési szabályokról.
Az utasok egészségi állapotának ellenőrzésére a fedélzeten további intézkedéseket vezethetnek be.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2023.05.10. 20:00 és 2023.06.27. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.