A chilei fjordoktól az Antarktiszra – luxus expedíciós hajóút

Seabourn Venture ***** és ****/***** szállodák
Chile, Argentína és Antarktisz
  • Reggeli és „all inclusive” ellátás
  • 26 nap
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2023.10.27. - 2023.11.20.
személyenként 5 879 990 Ft -tól
Utazási kód: 9735012
Időpont Osztály Kabinkategória 2 fős elhelyezés
2023.10.27. – 2023.11.21.TuristaosztályErkélyes lakosztály V17 363 990 Ft
Erkélyes lakosztály V27 755 990 Ft
Erkélyes lakosztály V38 147 990 Ft
Erkélyes lakosztály V48 539 990 Ft
Penthouse lakosztály11 667 990 Ft
Üzleti osztályErkélyes lakosztály V15 879 990 Ft
Erkélyes lakosztály V26 269 990 Ft
Erkélyes lakosztály V36 664 990 Ft
Erkélyes lakosztály V47 055 990 Ft
Penthouse lakosztály10 199 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Megérkezés • Repülés Santiago de Chile városába (Chile).
2. nap Santiago de Chile • Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket és kirándulás Santiago de Chile-i városnézéssel. Santiago de Chile ötvözi magában egy feltörekvő ország modern metropoliszának és egy, a gyarmati időkben gyökerező, történelmi levegőt árasztó városnak a jegyeit. A városközpontban látható az elnöki palota, amely korábban nemzeti pénzverdeként szolgált, ezért „La Moneda”-nak nevezik, a történelmi Főtér vagy „Plaza de Armast” a székesegyházzal és a gyönyörű régi postahivatallal, a „Palacio de la Real Audiencia”-val, amely ma a Nemzeti Történeti Múzeumnak ad otthont, valamint a Casa Coloniallal, amely a gyarmati időkben a kormányzó történelmi rezidenciája volt. Elhaladva egy, a város közepén található domb, a „Cerro San Cristóbal” mellett, amelynek csúcsáról egy Mária-szobor tekint le a városra, Santiago modern üzleti negyede felé vesszük az irányt. A Providencia és Las Condes városrészeket üvegből készült magas irodaépületek, neves éttermek és üzletek jellemzik, amelyek csavargásra hívogatják a látogatót. Az árnyas fasorokon és a tágas, európai hangulatú sugárutakon szinte el is felejti az ember, hogy Latin-Amerikában van – érdekes kontraszt ez a korábban megismert városközponthoz képest. Ezután transzfer a szállodába.
3. nap Santa Cruz (Colchagua-völgy) • Utazás a borrégióba. Egy régi, nemes szőlőbirtokon (pl. Viu Manent) betekintést nyerhet a borkultúrába, valamint a munka menetébe és szabályaiba, hogy aztán saját bort elegyítsen magának, és azt egy zsűrinek is megmutassa.
4. nap Santa Cruz (Colchagua-völgy) • Egész napos kirándulás a Colchagua-völgyben, Chile egyik legjobb bortermelő vidékén, lenyűgöző tájakkal, egy további szőlőbirtok felkeresésével és Colchagua látványos múzeumával.
5. nap 5. nap Santiago de Chile – San Antonio • Délelőtt utazás San Antonióba, majd transzfer a kikötőbe. Beszállás és a hajóút megkezdése.
6. nap Kikapcsolódás a tengeren.
7. nap Puerto Montt/Chile • Puerto Montt, amely a chilei Észak-Patagóniában található Los Lagos régióban fekszik egy nagy öböl partjainál, amely Reloncaví-fjord néven ismert. Az a pont, ahol a Reloncaví-tölcsértorkolat beletorkollik a fjordba, a chilei központi völgy és a Csendes-óceán találkozási pontja. A fjord öbleiben lazacgazdaságok működnek, és néha kardszárnyú delfinek is felbukkannak. A chilei Alerce Andino Nemzeti Park a tengerpart közelében egy ritkás erdőséget rejt, amelyet régi patagónciprusok alkotnak. A tóvidéken látványos tájban gyönyörködhetünk, így többek között az Osorno lenyűgöző hófödte vulkáni kúpjában. A régió legfontosabb kikötője Puerto Montt, amely a Chile fjordjaihoz tartó hajóutak kiindulási pontja.
8. nap Moraleda- és Darwin-csatorna • A Moraleda-csatorna egy természetvédelem alatt álló vízi út, amely az észak-chilei Corcovado-öböltől egészen a délen fekvő San Rafael-lagúnáig tart. A tengerpart mentén fut végig, elválasztva egymástól a Chonos-szigetcsoport hegyes szigeteit és a szárazföldet. A Darwin-csatorna a dél-chilei Chonos-szigetcsoporton egy hosszúkás hegyes szigeten vezet keresztül, és a nyugatra fekvő Csendes-óceánt köti össze a szárazfölddel határos Moraleda-csatornával. Ezek az erdős, többnyire lakatlan szigetek a part menti hegyvidék víz alatti nyúlványainak csúcsai.
9. nap Baker-csatorna és English Narrows • A Baker-csatorna a Penai-öbölből a Región de Aisén vidékén keresztül halad a chilei szárazföld felé; ez a terület az észak- és dél-patagóniai jégmezők között helyezkedik el. Délen a kiterjedt Bernardo O’Higgins Nemzeti Parkkal határos. Továbbhaladva előbb-utóbb úszó jéghegyekre bukkanunk, végül pedig elérjük a Jorge-Montt-gleccser több méter széles kék falát és a Pascua folyó közeli torkolatát. A Wellington-sziget és a chilei szárazföld között található az Angostura Inglesa, egy természetes tengerszoros a Messier-csatornában, számos apró szigettel. Mindössze 183 m széles. A tengerszoroson való átkelés a legjobb pillanat arra, hogy felmenjünk a fedélzetre, és megfigyeljük a bukóhojszákat vagy a gőzhajórécéket. Némi szerencsével néhány ritka kistermetű delfint is láthat, amelyek időnként felbukkannak ezeken a távoli vizeken.
10. nap Seno-Eyre-fjord – Pio-XI-gleccser (Brüggen-gleccser)/Chile – Wide-csatorna • A Seno-Eyre-fjord Chile déli részén a Canal Icynál található bejáratától a hatalmas Brüggen-gleccser széles oldaláig mintegy 32 km hosszan benyomul a szárazföld belsejébe. A Brüggen-gleccser a legnagyobb az összesen 49 gleccser közül, amelyek a dél-patagóniai jégmezőből maradtak vissza, és területüket tekintve olyan nagyok, mint a chilei főváros, Santiago. 66 km hosszú és 80 m magas. Borjadzó oldala egészen lenyűgöző. A Canal Wide egy belhajózási víziút Chile déli partjai mentén. Délebbre belefolyik a Canal Concepción csatornába, amely a Wilcock félszigeten található Bernardo O’Higgins Nemzeti Parkkal határos. A szárazföld mentén végigfutó partszakaszt meredek hegyek veszik körbe, amelyeket két helyen az Európa- és a Pengüin-fjordok szakítanak meg.


11. nap Peel-fjord – Calvo-fjord – El-Brujo-gleccser – Sarmiento-csatorna • Chile déli részén a Peel-fjord a Sarmiento-csatornánál kezdődik és kelet felé folyik. Három oldalága van: az Amalia-, Asia- és Calvo-fjordok. Az Amalia-fjord végén terül el az Amalia-gleccser. Az El-Brujo-gleccser az Asia-fjord megkoronázása, a Calvo-fjordban pedig több kis gleccser található. A szárazföld keleti része a Torres del Paine Nemzeti Parkhoz tartozik. Ez a vidék geológiai szempontból is sok érdekességet kínál. A Calvo-fjord egy lenyűgöző helyre vezet, ahol a dél-patagóniai jégmező gleccserei függenek a tenger felett. A vízben jégtömbök és jéghegyek úsznak, a levegőben az olvadt víz felett madarak keringenek, az ezüstkék gleccserek pedig éles kontrasztot alkotnak a szélük mentén húzódó sötét sziklákkal. A Canal Sarmiento vagy Sarmiento-csatorna egy védett belhajózási átjáró, amely Chile csendes-óceáni partvidékén a szárazföld és az Esperanza-, Vancouver- és Piazzi-szigetek között halad végig, jobbára észak-déli irányban. Útközben számos hajóroncsot is láthatunk.
12. nap Magellán-szoros • A Magellán-szoros egy 563 kilométer hosszú csatorna, amely összeköti egymással az Atlanti- és a Csendes-óceánt. Elsőként Ferdinand Magellán felfedező haladt végig rajta, amikor 1520-ban körbehajózta a Földet. A tengerszoros mellett található egy nagy chilei kikötőváros, Punta Arenas; ennek egyik látványossága egy érdekes kikötői hullámtörő, amelyet két hajótest alkot: a Cavenga és egy régi négyárbocos vasvitorlás hajó, a County of Peebles. A szoros mentén számos chilei nemzeti park és emlékmű található, köztük a Los Pinguinos Nemzeti Emlékmű és a hosszúszárnyú bálnák védett területe.
13. nap Punta Arenas/Chile • Punta Arenas a hatalmas patagóniai mezőgazdasági terület fő kikötővárosa és kereskedelmi központja. A szárazföldet a Tűzföldtől elválasztó Magellán-szoros partján elhelyezkedő város a világ legdélibb fekvésű városa. Gyarmati múltja a pompás Plaza de Armas téren, a pionírtemető sírjainál és a pazar Braun-Menéndez villában érhető tetten. Ferdinand Magellán felfedezőútjának örökségét a Nao Victoria hajózási múzeum dokumentálja. A Fort Bulnes Nemzeti Emlékmű a kezdeti gyarmati időknek állít emléket, míg a feljebb található Monumento natural Los Pingüinos a tengeri madarak és az oroszlánfókák virágzó kolóniáit őrzi a Magdalena-sziget körül. Ez egyúttal az a kikötő is, amely egy egész napos repülős kirándulás kiindulópontját jelenti a Torres del Paine Nemzeti Park fenséges csúcsaihoz, festői tavaihoz és vadon élő állataihoz.
14. + 15. nap Kikapcsolódás a tengeren.
16–20. nap Antarktiszi-félsziget/Antarktisz • Antarktisz: A kontinens nevéről azonnal a végtelen jégmezők, tornyos jéghegyek, mókás pingvinek, gigantikus hóviharok, jégben rekedt vitorláshajók és hétpróbás felfedezők jutnak eszünkbe, akik vastag, nehéz parkákban küzdenek a túlélésért. Mindez igaz, vagy legalábbis valaha az volt. A hajók megváltoztak, és a „nagy fehér kontinensre” irányuló utazások ma már sokkal biztonságosabbá váltak. Az Antarktisz javarészt érintetlen terület. Az antarktiszi éghajlat szélsőséges körülményei között élő állatok nagy számban és sűrűségben fordulnak itt elő. Ez az érintetlen oázis arra az időszakra emlékeztet, amikor a világ az ember által még érintetlen volt, a tiszta és természetes ártatlanság korát élte. Az Antarktisz emberemlékezet óta a természetes inspiráció forrása – Önből is a legkülönlegesebb érzelmeket válthatja ki, amelyek a mi nagy bolygónkon átélhetők.
21. + 22. nap Kikapcsolódás a tengeren.
23. nap Ushuaia – Buenos Aires • Megérkezés Ushuaiaba (Argentína) és kiszállás. Ushuaia, a világ legdélibb városa, a Tűzföld fővárosa. Ezt a vidékies tengerparti várost vízesések, gleccserek, hófödte hegyek és bükkerdők veszik körül, a környékén található, tápanyagban gazdag vizek pedig tengeri állatok élőhelyei. Bár az itteni házak meleg pasztellszínekre vannak festve, az időjárás egész évben hűvös, és rendkívül közkedveltek az olyan téli sportok, mint a síelés, a sífutás vagy a korcsolyázás. Transzfer a repülőtérre és repülőút Buenos Airesbe. Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket. Ezután transzfer a szállodába.
24. nap Buenos Aires • Délelőtt egy vezetett városnézés keretében felfedezik Buenos Airest, melynek során megismerik a történelmileg érdekes „La Boca” városnegyedet annak tarka házaival, valamint „Recoleta” negyedet, amely „Dél-Amerika Párizsaként” is ismert. Este ellátogatnak egy tangóbemutatóra, ahol egy vacsorát is elfogyasztanak.
25. nap Visszautazás • Délelőtt szabad időtöltés. Délben kijelentkezés a szállodából és kirándulás a közeli Tigre-deltába, ahol csónaktúrán vesznek részt a folyó deltatorkolatában. Ezt követően Buenos Airesbe visszatérve egy helyi grillétteremben elfogyasztanak egy kiváló argentin vacsorát. Ezután transzfer a repülőtérre és repülőút vissza.
26. nap Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

8 étterem, 8 bár & társalgó, napozóterasz és tengeri platform vízisportokhoz, könyvtár, üzlet, kerékpárkölcsönzés, mászófelszerelés, vízisí, szörf, kajak, búvárfelszerelés, tengeralattjáró, zodiac csónakok, infinity medence, 4 masszázsmedence, szauna, fitneszstúdió.

Kabinok

Erkélyes lakosztály: kb. 33 m², márvány fürdőszoba fürdőkáddal, külön tusoló és WC, hajszárító, tévé, minibár, hűtőszekrény (üres), légkondicionáló, széf, szekrényfülke a ruháknak, üdvözlő pezsgő és szendvicsek, komornyikszolgáltatás, fejpárna kiválasztása, fürdőköpeny és házi cipő/papucs, luxusminőségű ápolási termékek, Swarovski távcső, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, erkély ülőbútorokkal (kb. 7 m²).

Penthouse lakosztály: kb. 49 m², márvány fürdőszoba fürdőkáddal, külön tusoló és WC, hajszárító, tévé, minibár, hűtőszekrény (üres), légkondicionáló, széf, szekrényfülke a ruháknak, Nespresso kávéfőző gép, virágok, üdvözlő pezsgő és szendvicsek, komornyikszolgáltatás, fejpárna kiválasztása, fürdőköpeny és házi cipő/papucs, luxusminőségű ápolási termékek, Swarovski távcső, nappali, külön hálószoba franciaággyal vagy 2 egyszemélyes ággyal, erkély ülőbútorokkal (kb. 7 m²).

A kabinkategóriák csupán a fedélzeti elhelyezkedésük tekintetében különböznek.

Foglalási információ

Erkélyes lakosztály/Penthouse lakosztály: minimum/maximum 2 felnőtt

További fedélzeti információk

Műszaki adatok:
Építés éve: 2022
Hossz: 170 m 
Szélesség: 24 m
Stabilizátorok: igen
Csomó: 18
Kabinok: 132
Személyzet: majdnem 1:1 arányban az utasok számával
Utaskapacitás: 264 fő (két fős elhelyezés esetén)
Emeletek: 8

Fedélzeti információ:
A fedélzeten amerikai dollárral lehet fizetni
Hitelkártya: minden szokványos kártya
A fedélzeten használt nyelv: angol
Borravaló: az ár tartalmazza
Öltözék: Napközben a társalgókban és az éttermekben lezser nyári ruházat, beleértve a rövidnadrágot és a farmernadrágot is. Fürdőruhát, nagyon rövid szárú rövidnadrágot, köpenyt és melegítőt csak a medencénél, a fedélzeten vagy a gyógyfürdő- és fitneszközpontban szabad viselni. Az étkezési helyszínek normál öltözködési szabályai: Urak: nadrág és ing vagy galléros pulóver; opcionálisan zakó. Hölgyek: nadrág/szoknya, blúz, nadrágkosztüm vagy ruha. Elegáns farmer minden étteremben viselhető. Szervezett estek nincsenek. Annak érdekében, hogy a hajóutak során gyakorlatilag minden időjárásra fel legyen készülve, érdemes rétegesen hordható ruhákat magával hoznia. A hűvösebb vidékeken tett utazásokra meleg ruhát, például kabátot és pulóvert is be kell készíteni.


Egyéb

A résztvevők minimális száma 10 fő.
Az ár nem tartalmazza: személyes kiadások, szárazföldi kirándulások, az útitervben nem szereplő ételek és italok.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A hajózási társaság hűségprogramján keresztüli árengedmények kizárva.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk (pl. a partraszállások időjárás-, szél- és jégfüggőek).
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Oltási/tesztelési előírások

  • Negatív COVID-19 teszt (72 óránál nem régebbi) kötelező minden vendég számára (az oltott vendégek kivételével)

Általános információk

Erősen ajánlott teljes körű (egy esetleges antarktiszi vészhelyzeti evakuálásra is kiterjedő) utas-/betegbiztosítást kötni. A hajóba való beszállás előtt 72–24 órával kötelezően ki kell tölteni egy egészségügyi kérdőívet. Mivel a jelenlegi világjárvány miatt az előírások folyamatosan változhatnak, kérjük, hogy utazás előtt időben tájékozódjon az érvényes előírásokról. További részletekről ezen a linken tájékozódhat.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2023.05.17. 20:00 és 2023.06.15. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.