Hurtigruten - Expedíciós hajóút Alaszkában

Hotel *** és MS Roald Amundsen
Kanada és Alaszka 17 nap, reggeli és teljes ellátás „plus”
Utazási idöszak 2020.07.06. - 2020.07.22.
személyenként 1 999 990 Ft -tól
Utazási kód: 9378196

  • Az ár ezeket a plusz szolgáltatásokat is tartalmazza: italok az étkezések mellé, harapnivaló, WiFi, borravaló, programok
  • A legzöldebb és legmodernebb expedíciós hajók egyike, amelyen az erkélyek 50%-a privát erkély, van továbbá végtelen medence (infinity pool) és wellness központ
  • A Hurtigruten flotta egyik legújabb hajója és a világ egyik első hibrid expedíciós hajója
  • Ismerje meg a gazdag állatvilágot: bálnák, fókák, tengeri madarak, medvék és vidrák
  • Élvezze a sok híres alaszkai gleccser látványát
  • Fedezze fel Délkelet-Alaszkát, az Alaszkai-öblöt és a Prince William-szorost egy út alatt
  • Kezdje ezt az egyedülálló élményt egy vancouveri tartózkodással

Az utazás az alaszkai vadon legcsodálatosabb gleccsereihez és fjordjaihoz kalauzolja. Élje át az óriási vízesésekkel gyönyörködtető Misty Fjord és a kék gleccserekkel tarkított Tracy Fjord nyújtotta élményt. Fedezze fel a világ legészakibb esőerdejét és annak vadvilágát. Alaszka sok mindent tartogat az Ön számára, mint például a Hubbard-gleccser és a gyönyörű Prince William-szoros.

Időpontok Kabinkategória 2 fős kabin
2020.07.06. – 2020.07.22.Külső kabin, RR kat.1 999 990 Ft
„Superior” külső kabin, XT kat.2 690 990 Ft
Lakosztály, ME kat.3 049 990 Ft

Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Repülés Frankfurton keresztül Vancouverbe, Kanadába. Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető köszönti az utasokat, majd transzfer a szállodába.
2. nap Reggeli után városnézés Vancouverben (időtartam kb. 4 óra) idegenvezetéssel. Délután szabad időtöltés. Éjszaka Vancouverben.
3. nap Transzfer a kikötőbe és beszállás. Az expedíció megkezdése.
4. nap Kikapcsolódás a tengeren.
5. nap Ketchikan a „világ lazac fővárosa” néven ismert, egy magas hegyekkel övezett kis határváros. A folyópartot az aranyláz korából származó színes, falcölöpökön álló házak díszítik. A város az egyik legnagyobb totemoszlop-gyűjteménynek ad otthont és szorosan kapcsolódik a Tlingit indiánok kultúrájához.
6. nap A Misty Fjords nemzeti jelkép. Vízesésekkel övezett sűrű, örökzöld esőerdők és gránit-sziklafalak, part menti hegyi patakok és vadvízi területek. Gyakran tejszerű köd lengi be a vidéket. Békés és mágikus hely. Ez mutatja Alaszka igazi szellemét.
7. nap Wrangell, Alaszka egyik legrégibb szigetvárosa, négy nemzet uralma alatt állt: a Tlingit indiánok, Oroszország, Nagy-Britannia és az USA. Számos sziklarajz a parton, valamint mohával benőtt totemoszlopok őrzik a vidék történelmét. A folyamatosan ideérkező hajótúrák ellenére, a mai napig egy egyszerű kis halászfalu maradt.
8. nap Sitka városa szemet gyönyörködtető tájai hófödte hegyekkel, kis szigetekkel, gazdag állatvilággal és még egy vulkánnal is elkápráztatja. Korábban az orosz Alaszka fővárosa volt, így a városban történelmi utcák, egy orosz katedrális és művészi totemoszlopok is találhatók.
9. nap A „kis-Norvégia” gúnynévvel illetett, ritkán látogatott Petersburg egy virágzó halászfalu jelentős norvég örökséggel, lélegzetelállító vidék gazdag tengeri állatvilággal. Az itteniek büszkék norvég gyökereikre és norvég ünnepeket is tartanak. A város szívében a „Sons of Norway” csarnok áll.
10. nap Icy Strait Point betekintést ad egy őslakos-település életébe. A házakat művészi fafaragás díszíti, a klán történetét totemoszlopok őrzik, de vannak kellemes kis kávézók, üzletek és múzeumi kiállítások is.
11. nap Gleccserekkel fedett hegyek övezik Haines városát, amely évszázadokon keresztül a Chilkat Tlingit törzs otthona volt, amíg a 19. század végén meg nem jelentek az európai kereskedők és az aranyásók. Haines ma művészek városa – egy kis város tele történetekkel a vadon szélén.
12. nap Délkelet-Alaszka igazi ékszerei: a Tracy és Endicott Arm Fjord buja zöldterületei, meredek völgyei, valamint vízben úszó jéghegyei gyönyörű látványt nyújtanak. A jéghegyek a fjord végén található, ragyogó kék gleccserekből alakutak ki. Ezen a területen hegyi kecskék és fókák is élnek.
13. nap A Hubbard-gleccser 120 km hosszúságával és 11 km szélességével Észak-Amerika legnagyobb gleccsere. A hófödte hegyek amfiteátrumával övezve alvó óriásként emelkedik ki a Disenchantment-öbölben. A jéghegyek és jégmezők látványa egyszerűen lélegzetelállító.
14. nap Igazi expedíciónap és igazi szórakozás, a kevésbé látogatott College Fjord és jelentős gleccseregyüttesének felfedezése. Ez a természet csodaországa, ahol a jég és az erdők találkoznak. Öt tengeri gleccser, öt nagy völgy gleccser és egy tucat kisebb gleccser otthona, amelyeket mind a keleti part híres felsőoktatási intézményei után neveztek el.
15. nap Alexander Baranov 1793-ban kereskedelmi ügynökséget alapított a Resurrection-öbölben. Seward települése ma nagyrészben halászfaluként működik, hegyi ösvényekkel, közel fekvő gleccserekkel és egy gyönyörű, festői tájképpel várja látogatóit. Kiszállás és transzfer Anchorage városába, a szállodába. Éjszaka a szállodában.
16. nap Reggeli után városnézés Anchorage városában (időtartam kb. 3 óra) angol nyelvű idegenvezetéssel. Majd transzfer a repülőtérre és repülőút vissza.
17. nap Megérkezés Bécsbe, egyéni hazautazás.

Felszereltség

3 étterem, bár, könyvtár, internetállomás, üzlet, napozófedélzet, fitneszstúdió, 2 masszázsmedence, 3 úszómedence, szauna, Zodiac csónakok, „Science Center” kutatóközpont.

Kabinok

Külső kabin, RR kat.: kb. 19–23 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, kétszemélyes ágy vagy 2 egyszemélyes ágy, ablak.
„Superior” külső kabin, XT kat.: kb. 15–19 m², a külső kabinhoz hasonló felszereltség, vízforraló, tea és kávé, erkély.
Lakosztály, ME kat.: kb. 20–28 m², a külső kabinhoz hasonló felszereltség, minibár, espresso gép, vízforraló, tea és kávé, fürdőköpeny.

Foglalási információ

Külső kabin, RR kat./„superior” külső kabin, XT kat./lakosztály, ME kat.: minimum/maximum 2 felnőtt.

Fedélzeti tervrajz

A kabinkategóriák csupán a fedélzeti elhelyezkedésük tekintetében különböznek. További részletekről a fedélzeti tervrajzból tájékozódhat.

Deckplan MS Roald Amundsen

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2019
Hossz: 140 m
Szélesség: 23,60 m
Stabilizátorok: igen
Csomó: 15
Személyzet: 151 fő
Utasok: 530 fő
Emeletek: 9

Fedélzeti információ:
a fedélzeten norvég koronával lehet fizetni
Hitelkártya: Visa, MasterCard, American Express
Fedélzeten használt nyelvek: norvég, angol és német
Borravaló: az árban.
Öltözék: ruha, koktélruha viselése nem kötelező, egy zakót vagy blézert azonban ajánlott csomagolni.
Az időjárás az út során, vagy akár egy nap alatt is változhat. Ezért réteges öltözködést javaslunk – így gyorsan alkalmazkodhat a változó körülményekhez a hőmérséklet, a szél és a csapadék tekintetében. Légáteresztő, valamint széllel szemben ellenálló és vízálló ruházat javasolt, valamint a téli hónapokban meleg sapka, kesztyű, sál és évszaknak megfelelő ruházat is szükséges a meleg alsónemű mellett.
A szárazföld jeges lehet, ezért a kirándulásokhoz mindenképpen hozzon magával erős lábbelit, emellett hasznos lehet sétapálca/túrabot és tüskés cipő is.
Ne felejtsen el napszemüveget is hozni, mivel különösen télen védeni kell a szemet az UV-sugárzás ellen, mivel a hóról és jégről visszaverődő fény káros lehet a szabad szem számára.
A fedélzeten lehetősége van kiváló minőségű gumicsizmát ingyen kölcsönözni a kiszállásokhoz és a kirándulásokhoz.

Egyéb

Minimális résztvevők száma: 10 személy időpontonként.
Az ár nem tartalmazza: ESTA USA, ETA Kanada, kötelező külföldi egészségbiztosítás, betegség esetén hazaszállítással együtt, személyes kiadások, szárazföldi kirándulások, borravalók, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
WiFi a fedélzeten: a kijelölt helyeken korlátozott kapcsolattal, a streaming nem támogatott.
Megjegyzés: átfogó utazási biztosítás megkötése kötelező. Az utazás résztvevőinek átlagosan jó egészségügyi állapotban kell lenniük. A fizikai alkalmassággal kapcsolatban konzultáljon a házi orvosával.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A hajózási társaság hűségprogramjának kedvezményei nem érvényesíthetők.
Kabinokkal kapcsolatos kívánságok igény esetén és térítés ellenében lehetségesek.
Az útvonal és a kiszállási helyek függnek az időjárástól, a szél- és a jégviszonyoktól, és ezekkel kapcsolatban a hajókapitány hoz döntést.
A helyi időjárási és jégviszonyok miatt a programváltozások jogát kifejezetten fenntartjuk.
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot, valamint a foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Az utazás mozgásukban korlátozott személyek számára nem megfelelő.

Ez az utazás 2019.08.31. 20:00 és 2019.10.15. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.