Japán körüli luxus hajóút

Scenic Eclipse ***** és Hotel Royton ****
Japán és Dél-Korea
  • Reggeli és „all inclusive” ellátás
  • 21 nap
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2023.06.02. - 2023.06.22.
személyenként 8 999 990 Ft -tól
Utazási kód: 9722474

Oltási/tesztelési előírások

  • A Japánba való beutazáshoz érvényes oltási bizonyítvány (legalább 3 oltás) vagy negatív PCR teszt (beutazáskor nem lehet 72 óránál régebbi) kötelező
  • A hajózási vállalat 2023.03.01-től felfüggeszti azt a követelményt, hogy a vendégeknek beszálláskor igazolniuk kell oltottságukat vagy negatív teszteredményeiket
Állapot: 2023. február, a változtatások jogát fenntartjuk!
Időpont Repülőosztály Kabinkategória 2 fős elhelyezés
2023.06.02. – 2023.06.22.TuristaosztályDeluxe verandás lakosztály DA. kat.8 999 990 Ft
Deluxe verandás lakosztály DB. kat.9 089 990 Ft
Deluxe verandás lakosztály CA. kat.9 009 990 Ft
Grand Deluxe lakosztály DD. kat.9 099 990 Ft
Üzleti osztályDeluxe verandás lakosztály DA. kat.11 139 990 Ft
Deluxe verandás lakosztály DB. kat.11 900 990 Ft
Deluxe verandás lakosztály CA. kat.11 998 990 Ft
Grand Deluxe lakosztály DD. kat.12 099 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Megérkezés • Repülőút Csitoszébe (Japán).
2. nap Szapporo/Japán • Megérkezés, a német vagy angol nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, majd transzfer a szapporói szállodába. Délután városnéző túra utcákon és sikátorokon keresztül. Merüljön el a helyiek mindennapi életében a Tanukikodzsin és a Nidzso piacon tett séta keretében.
3. nap Szapporo/Japán • Klasszikus városnézés Szapporóban. A túra az Okurajama síugrósáncból kialakított obszervatóriumnál, Japán első, 1972-es téli olimpiájának az egyik helyszínén veszi kezdetét. Az ülőlifttel könnyedén elérhető a domb csúcsa, ahonnan pazar kilátás nyílik az északi fővárosra. A következő megálló Hokkaidó-dzsingu, a sziget legnagyobb sintó szentélye, amelyben a két védőistent tisztelik, amióta Meidzsi császár elkezdte modernizálni a valaha ezónak nevezett vidéket. Délután szabad időtöltés
4. nap Otaru (Szapporo)/Japán • Reggel transzfer az otarui kikötőbe, az üveggyártás, a városi csatornák és a tenger gyümölcseinek városába. Élvezze a sétát a gyönyörű kikötővároson keresztül, az Unga Plazánál lévő információs központtól kiindulva végig a Chuobashi-gaien és a csatornarakpart mentén. Séta tovább a csatorna utcája mentén, amely kézműves műhelyeknek és szakéüzleteknek ad otthont, kóstolási lehetőséggel. A túra a központi piacon ér véget. Ebéd a legendás „Masazushi Honten” sushi étteremben Otaruban. Transzfer a kikötőbe és beszállás. Ma este emelje poharát, és koccintson luxus hajóútjának megkezdésére.
5. nap Hakodate/Japán • Hakodate Hokkaidó sziget déli csücskén fekszik, ez volt az egyik első kikötő, amely megnyílt a nemzetközi kereskedelem előtt. A nemzetközi hatások jól megmutatkoznak a kifinomult építészeti stílusokban, amelyek éles ellentétben állnak a város hagyományos templomaival. Hakodate, Japán egyik leginkább alulértékelt városa, a Hakodate-hegyről nyíló panorámájáról híres, amely magára a városra, a kikötőre és a távoli hegyekre terjed ki. Ha kellően kalandvágyónak érzi magát, szánjon rá időt és próbálja ki a jellegzetes, sós Hakodate rament, amely állítólag Japán első ramen étele volt.
6. nap Aomori/Japán • Ízletes tenger gyümölcsei, lebilincselő modern művészet és a világ legnagyobb bükkerdője: Aomori egy rejtett kincs, amely lassan megtalálja a helyét a térképen. Az ultramodern kikötőt a második világháború után építették át, és tele van olyan látnivalókkal, amelyek Japánt egy másik oldalról mutatják be. Aomori határától nem messze található a Szannai Marujama régészeti lelőhely, a Dzsómon-kor (kb. Kr.e. 13 000–300) legnagyobb és legépebben fennmaradt ilyen emléke, amely ritkán látható bepillantást nyújt a nemzet ősi történelmébe.
7. nap Szado-sziget (Ogi kikötő)/Japán • Szadóról úgy tartják, hogy már több mint 10 000 éve lakott, és még a japán teremtéstörténetekben is megemlítik. Szado-sziget egy miniatűr Japán, ahol a Japán-szerte látható tengerparti tájak összes fajtája megtalálható, továbbá az egykori száműzöttek által a szigetre hozott kultúrák keverékét képviseli. Fedezze fel a Geoparkot, ahol az arany- és ezüstbányák, a taraibunék (bödöncsónak) és az ápolt rizsföldek mélyen beágyazódnak a tájba. Figyelje meg a szigeten élő sörényes íbiszeket. A korábban Japánban kihalt japán íbisz (toki) egy sikeres tenyésztési program révén került vissza Szado-szigetre, és ma már több száz példány él belőle a vadonban.
8. nap Kanazava/Japán • Rendkívüli történelmi helyszínek, hagyományos konyha, neves művészeti gyűjtemények és kifinomult kézműves remekek: a történelem folyamán Kanazava, amelynek neve „aranymocsarat” jelent, Japán egyik legfontosabb kulturális és művészeti városa volt. Kanazavából származik a japán lemezes arany 99%-a, és a település arról is ismert, hogy Japán legjobb és legszebb tájképi kertjeivel rendelkezik. Ezek a hatalmas félreeső területek alkotják a kompakt város zöld szívét.
9. nap Maizuru (Kiotó)/Japán • Az 1901-ig visszanyúló haditengerészeti történelemmel rendelkező Maizuru volt a második világháború után hazatelepült katonákat fogadó legfontosabb kikötő Japánban. Az Észak-Koreához legközelebb eső japán haditengerészeti bázis városában a helyi halászok még ma is jelentenek minden gyanús hajót, amelyről úgy gondolják, hogy észak-koreai kémeket szállít. Kóstolja meg a város hivatalos ételét, a nikudzsagát (húsos-burgonyás egytálétel), amellyel a japán birodalmi haditengerészet flottatengernagya, Togo hagyatéka előtt tisztelegnek. Az admirális azzal vált híressé, hogy a cusimai csatában az orosz flotta csaknem kétharmadát megsemmisítette.
10. nap Szakaiminato/Japán • A város Tottori prefektúrában található, a keleti tájkép legfőbb látványossága, a Daiszen-hegy alatt, amelyet a „mini Fudzsi” névvel is illetnek. Egész Szakaiminatóban láthatók Japán egyik legnépszerűbb manga-képregényének szereplői, amelyeknek a megálmodója a város szülötte. A főszereplő Kitaro és a sorozatból ismert különböző szörnyek egy szobrot alkotnak, amelynek képei a vonatoktól és a buszoktól az ital- és ételautomatákon keresztül a csomagolásokig mindenütt megjelennek. Ugyancsak jól ismert a Szakaiminato-híd a maga meredek rámpáival, amelyeket különböző szögekből nézve szinte lehetetlennek tűnik megmászni.
11. nap Hagi/Japán • Hagi elsősorban ép állapotban megmaradt egykori várnegyedéről híres, amely az Edo-kor óta szerencsésen elkerülte a nagyobb katasztrófákat. Ez a kisváros Honsú délnyugati sarkában található, a Japán-tengerre néző kilátással és lenyűgöző történelemmel. Barangoljon a sraffozott Namako-falakkal és szamurájházakkal, lenyűgöző várromokkal és hagyományos fazekasműhelyekkel szegélyezett kis utcákon.


12. nap Puszan/Dél-Korea • Ma reggel felszáll a nagysebességű KTX vonatra, és elutazik Puszanba. Puszan egy színpompás szőnyeg, amely csodálatos természeti háttér előtt van kiterítve. Kedélyes hangulatának, városi strandjainak és nagyszerű streetfood-kultúrájának köszönhetően Puszan az a hely, ahol a belföldiek igazán pihentető szünidőket töltenek. Dél-Korea második legnagyobb városa egyet jelent a nyugodt tenger, a kanyargó folyók és a buja hegyek harmonikus kapcsolatával.
13. nap Macujama/Japán • Macujama felemelő történelmi betekintést nyújt a japán kultúrába, és gyönyörű zöld hegyek és a békés Szeto-beltenger között fekszik. A város szívében található Japán tizenkét eredeti állapotában megőrzött kastélyának egyike, a Bicsú Macujama-várkastély.
14. nap Singu/Japán • Singu egy kis tengerparti város Vakajama szent déli részén, amelyen gyors folyású folyók és hegyi ösvények húzódnak végig. A zöldellő hegyek között megbúvó titkos hely a buja zöld növényzet és az egyedülálló vallási kultúra gazdag kincsesbányája. Singu számos UNESCO világörökségi helyszínnek ad otthont, köztük a három Kumano-Sanzan szentély egyikének, amelyeket a Kumano-Kodo zarándokútvonalak hálózata köt össze egymással, és amelyek feltűnő vörös színükkel és íves tetőikkel keltenek feltűnést a folyóparton.
15. nap Simizu/Japán • Élvezze mai reggelijét saját verandáján vagy a szabadtéri éttermek egyikében, Simizuba felé hajózva. Hamarosan meglátja, miért számít ez Japán egyik legszebb kikötőjének, a látóhatárt uraló Fudzsi-heggyel és a Nara-korba (Kr.u. 710–784) visszanyúló történelemmel. Simizu olyan lélegzetelállító természeti tájakkal van megáldva, mint a Fudzsi-hegy nyúlványaiból vékony, fehér patakokban alázubugó Siraito-vízesés, vagy a gazdag japán kultúra és történelem, amely élénkvörös épületek és arany díszítések formájában jelenik meg.
16. nap Tokió, Japán • Üdvözli Önt a város, amely mindenkit lenyűgöz. Némelyik városnegyed neonfényben ragyog és futurisztikus építészeti megoldásokkal van tele, míg mások fénylő lámpásokkal és hagyományos faépületekkel, továbbá művészeti galériák és koktélbárok tucatjaival hívják fel magukra a figyelmet a beton háztömbök között – Tokióban minden élmény egyedi. Ez a főváros – amely egykor kis erődváros volt, ma pedig már a világ legnépesebb metropolisza – mindig mozgásban van, tele energiával. Miután a hajó éjszaka kikötött, Tokió legjavát éjjel-nappal megtapasztalhatja.
17. nap Kikapcsolódás a tengeren • Szabadidős nap. Fedezze fel a Discovery luxusjacht különféle szolgáltatásait. Legyen ínyenc kalandok részese kulináris élvezetekkel, vagy lazítson a „Senses” gyógyfürdőben.
18. nap Hacsinohe/Japán • Rendkívüli természeti szépségek és közös kultúrtörténet várja Önt Hacsinohe városában. A Japán fő szigetén, Honsún található Hacsinohe elbűvölő tengerpartja és természetes pompája számtalan művész, író és kreatív alkotó inspirációjaként ismert. A feltételezések szerint már a Dzsómon-kor óta, mintegy 20 000 éve lakott, és a terület komoly történelmi és kulturális jelentőséggel bír.
19. nap Muroran (Szapporo)/Japán • Muroran egy ipari város, csodaszép tájakkal és finom ételekkel. A környék lágy domboldalai tökéletes helyszínt biztosítanak egy sétához, miközben élvezheti a madárcsicsergést, a folyók zúgását és a virágok friss illatát. Szánjon egy kis időt a currys ramen megkóstolására, amelynek hihetetlenül finom íze teljesen magával ragadja az embert.
20. nap Otaru (Szapporo)/Japán • Üdvözli Önt Otaru. Reggeli után elbúcsúzik a legénységtől, és egy igazán felejthetetlen hajóút emlékeit viszi magával. Kiszállás, majd a Joicsi Whisky üzem és a Nikka Múzeum megtekintése, ahol díjnyertes röviditalokat kóstolhat meg (az üzemet 1934-ben alapította a „japán whisky atyja”, Takecuru Maszataka). Délután transzfer a szapporói szállodába és szabad időtöltés. Vacsora egy hagyományos japán étteremben egy szapporói épület 43. emeletén, ahol egy kaiszeki jellegű menüt élvezhet.
21. nap Visszautazás • Korán reggel transzfer a csitoszei repülőtérre és repülőút vissza. Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

10 Gourmet étterem, 9 bár & társalgó, napozóterasz, kilátóterasz Swarovski távcsövekkel, nyitott híd, könyvtár, színház, jóga & pilates, fitneszstúdió, több masszázsmedence & vitality medence, tolótetős medence, „Senses” gyógyfürdő (kb. 550 m²), szauna, üzlet, fodrászat, tengeri platform, csillagjegyek, kajakok, e-bike-ok, tengeralattjáró & helikopter (térítés ellenében).

Kabinok

Deluxe Veranda lakosztály: Külső kabin verandával, kb. 32–34 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, telefon, TV, hifi-rendszer, WiFi, minibár (naponta feltöltve), kávé/tea, légkondicionáló, széf, íróasztal, ülősarok kanapéval, külön társalgóterület, komornyikszolgáltatás, kabinszerviz étel- és italszolgáltatással, párna kiválasztása, egyiptomi pamut ágynemű, king-size ágy egyedileg beállítható fekvési pozícióval, veranda ülőbútorokkal.

Grand Deluxe lakosztály: Külső kabin verandával, kb. 38–40 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, telefon, TV, hifi-rendszer, WiFi, minibár (naponta feltöltve), kávé/tea, légkondicionáló, széf, íróasztal, ülősarok kanapéval, szekrényfülke a ruháknak, külön társalgóterület, komornyikszolgáltatás, kabinszerviz étel- és italszolgáltatással, párna kiválasztása, egyiptomi pamut ágynemű, king-size ágy egyedileg beállítható fekvési pozícióval, veranda ülőbútorokkal

Foglalási információ

Deluxe verandás lakosztály/Grand Deluxe lakosztály: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Műszaki adatok:
Építés éve: 2018
Hossz: 168 m
Szélesség: 21,05 m
Csomók: 17
Kabinok: 114
Személyzet: kb. 228 fő
Utaskapacitás: 228 fő (két fős elhelyezés esetén)
Emeletek: 8

Fedélzeti információk:
A fedélzeten amerikai dollárral lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express
A fedélzeten használt nyelv: angol
Borravaló: az ár tartalmazza
Öltözék: napközben könnyed; esténként a legtöbb étteremben elegáns-hétköznapi öltözet ajánlott. Hölgyek esetében ez ruhát, szoknyát vagy nadrágot jelent blúzzal vagy pulóverrel. Urak esetében nadrágot és galléros inget. A fedélzeten nincsenek szervezett estek.


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 4 fő.
Az ár nem tartalmazza: személyes kiadások, például az útitervben nem szereplő ételek és italok költségei.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A foglalásra vonatkozó megjegyzés: a foglaláskor meg kell adni egy érvényes e-mail címet és mobiltelefonszámot, hogy az előzetesen nem jelzett változásokról közvetlen tájékoztatást lehessen adni.
A hajózási társaság hűségprogramjának kedvezményei nem vehetők igénybe.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre, ill. a megfelelő pályaudvarra az utazás egyénileg történik.

A COVID-19-re vonatkozó megjegyzés:

A Japánba való beutazáshoz érvényes oltási bizonyítvány (legalább 3 oltás) vagy negatív PCR teszt (beutazáskor nem lehet 72 óránál régebbi) kötelező. A hajózási vállalat 2023.03.01-től felfüggeszti azt a követelményt, hogy a vendégeknek beszálláskor igazolniuk kell oltottságukat vagy negatív teszteredményeiket. Kérjük, a megérkezés előtt időben tájékozódjon a szükséges utazási dokumentumokról (pl. érvényes PCR teszt, regisztráció, igazolások – Green Pass). Erősen ajánlott teljes körű utas-/betegbiztosítást kötni.
Kérjük, előzetesen tájékozódjon az országában érvényes visszatérési szabályokról.
Az utasok egészségi állapotának ellenőrzésére a fedélzeten további intézkedéseket vezethetnek be.


Mivel a jelenlegi világjárvány miatt a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2023.03.01. 20:00 és 2023.03.29. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.