Postahajós utazás Norvégiában – hajóút

Havila Castor vagy Havila Capella és Hotel Scandic City Bergen ***
Norvégia
 • reggeli és teljes ellátás
 • 13 nap/12 éjszaka
 • repülőúttal Budapestről vagy Bécsből és vissza, 5 000 norvég korona fedélzeti hitelkeret kabinonként
Utazási idöszak 2023.03.13. - 2023.06.04.
személyenként 898 990 Ft -tól
Utazási kód: 9698165
 • Utazás Norvégia fjordjain keresztül
 • utazás gleccserek és magas hegycsúcsok mellett
 • szabadidő Bergen önálló felfedezésére
 • a sarkkör kétszeri átszelése
 • tágas kabinok skandináv formavilággal

Tippek tudatos utazók számára

 • Az új flotta 2021 ősze óta üzemel
 • utazzon az egyik legkörnyezetkímélőbb hajóval a norvég tengerpart mentén
 • a hajó LNG (cseppfolyós földgáz) üzemanyaggal és (hidrogén-)akkumulátorral működik: 25%-kal kisebb CO²-kibocsátás és 90%-kal kisebb nitrogénoxid-kibocsátás
 • az energiahatékony kialakítás gondoskodik a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztásról és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátásról
 • 4 óra kibocsátásmentes utazási idő naponta, és minimális mennyiségű egyszer használatos műanyag a fedélzeten

Oltási/tesztelési előírások

 • Ehhez az utazáshoz kötelező a teljes COVID-19 oltási bizonyítvány, valamint a teljes körű utas-/betegbiztosítás
12 éjszakára érvényes induló ár, belső kabin, időpont: 2023.04.04.–2023.04.16.

Megjegyzés: Nem minden időpont foglalható minden repülőtérre.

Útiterv

1. nap Érkezés • Repülőút Bergenbe. Megérkezés és transzfer Bergenbe, a szállodába. Szabadprogram.
2. nap Bergen • Szabadidős nap. Kora este transzfer a kikötőbe és beszállás. A hajóút megkezdése 20.30-kor.
3. nap Ålesund • Utazás északi irányba Ålesundig, a gyönyörű szecessziós városig.
4. nap Trondheim • A régi királyi város megismerése faépületeivel és Norvégia legnagyobb középkori templomával, a nidarosi székesegyházzal.
5. nap Sarkkör és Lofoten • Átkelés az északi sarkkörön. A Bodø felé vezető úton gyönyörű szigetcsoportok és szigetek mellett haladunk el, mielőtt szemünk elé tárul északon a lenyűgöző Lofoten fala. A Raftsund-szoroson való átkelés után rövid időre megállunk a lenyűgöző Trollfjord bejáratánál. Ősszel és télen ettől a földrajzi szélességtől északra van a legnagyobb esély az északi fény észlelésére.
6. nap Tromsø, az Északi-sark kapuja • Megérkezés Tromsø városába, szabad időtöltés. Egy Tromsø-ban eltöltött izgalmas nap után folytatjuk az utunkat észak felé.
7. nap Hammerfest – Honningsvåg (Nordkap) • Miután reggel rövid időre kikötünk Hammerfestben és Havøysundban, megérkezünk Honningsvågba, a látványos Nordkap kapujához, a 307 m magas palasziklához.
8. nap Kirkenes • A „Kelet kapuja” az utazásunk fordulópontja, és az utolsó norvég város az orosz határ előtt.
9. nap Hammerfest – Tromsø • Gyönyörködünk a lélegzetelállító tájban a Hammerfest felé vezető úton. A következő nagyobb kikötő a bájos és élénk Tromsø lesz.
10. nap Vesterålen und Lofoten • Hajónk Vesterålen és Lofoten varázslatos szigetvilága felé veszi az útját. A 30 km hosszú Raftsundon keresztül elérjük Svolvært. Svolværből tovább utazunk Stamsundba, ahol megcsodálhatjuk Lofoten falának fenséges csúcsait. Az este folyamán elhagyjuk a szigetvilágot, és elindulunk a szárazföld felé.
11. nap Sarkkör, Hét nővér • Másodszor is átlépjük az északi sarkkört. Egy további fénypontot jelent a Hét nővér hegyláncon való átkelés. Mind a hét hegy 900-1100 m magas. Megérkezés Brønnøysundba.
12. nap Trondheim és Kristiansund • Használjuk ki a reggelt egy sétára Trondheim óvárosában. A fedélzetre visszatérve a hajó kifut a fenséges Trondheimsfjordból, amely 170 km hosszú és akár 25 km széles. Miközben a nyílt tengeren át a „Rózsák városának” is nevezett Molde felé visz az utunk, a Romsdal-Alpok meredek, szürke, hegyes csúcsai tárulnak elénk.
13. nap Bergen – visszaút • Mielőtt befutnánk a hegyek közé, még néhány tengeri mérföldnyi lenyűgöző tájon keresztül vezet az utunk, amilyen például a festői Nordfjord a hatalmas Jostedal-gleccser alatt. Megérkezünk Florøba, egy modern városba, amely Sogn og Fjordane tartomány legrégebbi, valamint Norvégia legnyugatibb városa is egyben. Florøtól néhány tengeri mérföldre délre a hatalmas Sognefjord torkolatán haladunk keresztül. Az utazás során a szigetvilágra is a legjobb kilátás nyílik számunkra. Megérkezés Bergenbe 14.45-kor. Kiszállás, transzfer a repülőtérre és repülőút visszafelé. Megérkezés Budapestre, ill. Bécsbe, majd önálló hazautazás.

Felszereltség

3 étterem, panorámabár & társalgó, Bug-társalgó, napozóterasz, 2 masszázsmedence, shop, internetkávézó, fitneszstúdió, szauna.

Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy több Havila hajó létezik, és a felszereltség, valamint a kabinok egymástól kicsit eltérhetnek.

Kabinok

Belső kabin: kb. 10 m², zuhanyzó és WC, tévé, WiFi, emeletes ágy.

Külső kabin: kb. 15 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, WiFi, hűtőszekrény (üres), tea-/kávéfőző, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, ablak.

Külső kabin „plus”: kb. 20 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, WiFi, hűtőszekrény (üres), tea-/kávéfőző, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, szekrényfülke a ruháknak, ablak.

Kislakosztály erkéllyel: kb. 28–34 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, WiFi, hűtőszekrény (üres), nappali kihúzható kanapéval, különálló hálószoba franciaággyal, szekrényfülke a ruháknak, fürdőköpeny, üdvözlő ajándék, 24 órás kabinszerviz, bútorozott erkély (kb. 6–9 m²).

Foglalási információ

Belső kabin/külső kabin/külső kabin „plus”/kislakosztály erkéllyel: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2020 | Üzembe helyezés: 2022
Hossz: 124,10 m
Szélesség: 22 m
Csomó: 15,5
Kabinok: 179
Utaskapacitás: 640 fő (két fős elhelyezés esetén)
Emeletek: 6

Fedélzeti információ:
A fedélzeten norvég koronával lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express, Diners Club
A fedélzeten használt nyelv: norvég, angol
Fedélzeti kiszolgálás: német, norvég, angol
Borravaló: saját belátás szerint
Öltözék: nincs kötelező öltözék. Az időjárás az utazás alatt, esetenként akár egyazon napon belül megváltozhat. Ezért réteges öltözködést javaslunk – így gyorsan alkalmazkodhat a változó körülményekhez a hőmérséklet, a szél és a csapadék tekintetében. Lélegző, szél- és vízálló ruha, valamint meleg sapka, kesztyű, sál és funkcionális ruházat, télen meleg alsónemű mindenképpen legyen a csomagolt ruhák között. A szárazföldön csúszós lehet a talaj, ezért a szárazföldi kirándulásokra hozzon ennek megfelelő lábbelit, valamint a túra-/trekking botok és a stoplis cipők is hasznosak lehetnek. Ne felejtsen el hozni napszemüveget sem, mivel télen is védenie kell a szemét az UV-sugárzástól, mert a hóról és jégről visszaverődő fény a védtelen szem számára veszélyes lehet.


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 16 fő/időpont.
Az ár nem tartalmazza: személyes kiadások, például az útitervben nem szereplő szárazföldi kirándulások, borravalók, ételek és italok költségei.
Fedélzeti hitelkeret: készpénzre nem váltható, automatikusan hozzáadódik a számlához.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, a beosztást a fedélzeten ismerteti. Garantált kabinok.
A hajózási társaság hűségprogramjának kedvezményei nem vehetők igénybe.
A helyi adottságok (pl. időjárási viszonyok) miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot, továbbá, hogy a foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.


Mivel a jelenlegi világjárvány miatt a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2022.09.14. 20:00 és 2022.10.11. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.