Postahajóval Norvégiában – hajóút

Szálloda *** és a Havila Castor, illetve a Havila Capella
Norvégia repülőúttal Bécsből/Bécsbe és transzferekkel
Utazási idöszak 2021.11.14. - 2022.03.16.
személyenként 599 990 Ft -tól
Utazási kód: 9623475
Szezonok Időpontok Kabinkategória 2 fős elhelyezés
„A” szezon2021.11.14. – 2021.11.26.Belső kabin--
Külső kabin814 990 Ft
Külső kabin „plusz”939 990 Ft
Kislakosztály erkéllyel1 436 990 Ft
„B” szezon2022.01.13. – 2022.01.25.Belső kabin599 990 Ft
Külső kabin883 990 Ft
Külső kabin „plusz”1 025 990 Ft
Kislakosztály erkéllyel1 593 990 Ft
„C” szezon2022.02.15. – 2022.02.27.Belső kabin688 990 Ft
Külső kabin901 990 Ft
Külső kabin „plusz”1 043 990 Ft
Kislakosztály erkéllyel1 611 990 Ft
„D” szezon2022.03.04. – 2022.03.16.Belső kabin773 990 Ft
Külső kabin1 013 990 Ft
Külső kabin „plusz”1 173 990 Ft
Kislakosztály erkéllyel1 812 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Indulás • Repülőút Bergenbe, Norvégiába. Megérkezés és transzfer Bergenbe, a szállodába. Szabad időtöltés.
2. nap Bergen • Szabadon eltölthető nap. Kora este transzfer a kikötőbe és beszállás. A hajóút megkezdése 21.30-kor.
3. nap Ålesund • Utazás északi irányba Ålesundig, a gyönyörű szecessziós városig.
4. nap Trondheim • A régi királyi város megismerése faépületeivel és Norvégia legnagyobb középkori templomával, a nidarosi székesegyházzal.
5. nap Sarkkör és Lofoten • Átkelés az északi sarkkörön. A Bodø felé vezető úton gyönyörű szigetcsoportok és szigetek mellett haladunk el, mielőtt szemünk elé tárul északon a lenyűgöző Lofoten fala. A Raftsund-szoroson való átkelés után rövid időre megállunk a lenyűgöző Trollfjord bejáratánál. Ősszel és télen ettől a földrajzi szélességtől északra van a legnagyobb esély az északi fény észlelésére.
6. nap Tromsø, az Északi-sark kapuja • Megérkezés Tromsø városába, szabad időtöltés. Egy Tromsø-ban eltöltött izgalmas nap után folytatjuk az utunkat észak felé.
7. nap Hammerfest – Honningsvåg (Nordkap) • Miután reggel rövid időre kikötünk Hammerfestben és Havøysundban, megérkezünk Honningsvågba, a látványos Nordkap kapujához, a 307 m magas palasziklához.
8. nap Kirkenes • A „Kelet kapuja” az utazásunk fordulópontja, és az utolsó norvég város az orosz határ előtt.
9. nap Hammerfest – Tromsø • Gyönyörködünk a lélegzetelállító tájban a Hammerfest felé vezető úton. A következő nagyobb kikötő bájos és élénk Tromsø lesz.
10. nap Vesterålen és Lofoten • Hajónk Vesterålen és Lofoten varázslatos szigetvilága felé veszi az útját. A 30 km hosszú Raftsundon keresztül elérjük Svolvært. Svolværből tovább utazunk Stamsundba, ahol megcsodálhatjuk Lofoten falának fenséges csúcsait. Az este folyamán elhagyjuk a szigetvilágot, és elindulunk a szárazföld felé.
11. nap Sarkkör, Hét nővér • Másodszor is átlépjük az északi sarkkört. Egy további fénypontot jelent a Hét nővér hegyláncon való átkelés. Mind a hét hegy 900–1100 m magas. Megérkezés Brønnøysundba.
12. nap Trondheim és Kristiansund • Használjuk ki a reggelt egy sétára Trondheim óvárosában. A fedélzetre visszatérve a hajó kifut a fenséges Trondheimsfjordból, amely 170 km hosszú és akár 25 km széles. Miközben a nyílt tengeren át a „Rózsák városának” is nevezett Molde felé visz az utunk, a Romsdal-Alpok meredek, szürke, hegyes csúcsai tárulnak elénk.
13. nap Bergen, visszaút • Mielőtt befutnánk a hegyek közé, még néhány tengeri mérföldnyi lenyűgöző tájon keresztül vezet az utunk, például a festői Nordfjord a hatalmas Jostedal-gleccser alatt. Megérkezünk Florøba, egy modern városba, amely Sogn og Fjordane tartomány legrégebbi, valamint Norvégia legnyugatibb városa is egyben. Florøtól néhány tengeri mérföldre délre a hatalmas Sognefjord torkolatán haladunk keresztül. Az utazás során a szigetvilágra is a legjobb kilátás nyílik számunkra. Megérkezés Bergenbe 14.30-kor. Kiszállás, transzfer a repülőtérre és repülőút visszafelé. Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

3 étterem, panoráma bár & lounge, bug lounge, napozó fedélzet, 2 masszázsmedence, fitneszstúdió, shop, internetkávézó, szauna.

Kabinok

Belső kabin: kb. 10 m², zuhanyzó és WC, tévé, WiFi, emeletes ágy.
Külső kabin/külső kabin „plusz”: kb. 15–20 m², a belső kabinéhoz hasonló felszereltség, hajszárító, hűtőszekrény (üres), tea-/kávéfőző, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, ablak.
Kislakosztály erkéllyel: kb. 28–34 m², a külső kabinéhoz hasonló felszereltség, lakórész kihúzható kanapéval, külön hálórész franciaággyal, gardróbszekrény, fürdőköpeny, üdvözlő ajándék, 24 órás kabinszerviz, bútorozott erkély (kb. 6–9 m²).

Foglalási információ

Belső kabin/külső kabin/külső kabin „plusz”/kislakosztály erkéllyel: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2020
Hossz: 124,10 m
Szélesség: 22 m
Csomó: 15,5
Kabinok: 179
Utaskapacitás: 640 személy (két fős elhelyezés esetén)
Emeletek: 6

Fedélzeti információ:
a fedélzeten norvég koronával (NOK) lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express, Diners Club
A fedélzeten használt nyelvek: norvég, angol
Fedélzeti kiszolgálás: német, norvég, angol
Borravaló: saját belátás szerint.
Ruházat: nincs előírt ruházat. Az időjárás az utazás alatt, esetenként akár egyazon napon belül megváltozhat. Ezért réteges öltözködést javaslunk – így gyorsan alkalmazkodhat a változó körülményekhez a hőmérséklet, a szél és a csapadék tekintetében. Lélegző, szél- és vízálló ruha, valamint meleg sapka, kesztyű, sál és funkcionális ruházat, télen pedig meleg alsónemű is legyen a csomagban. A szárazföldön csúszós lehet a talaj, ezért a szárazföldi kirándulásokra hozzon ennek megfelelő lábbelit, valamint a túra-/trekking botok és a stoplis cipők is hasznosak lehetnek. Ne felejtsen el hozni napszemüveget sem, mivel télen is védenie kell a szemét az UV-sugárzástól, mert a hóról és jégről visszaverődő fény a védtelen szem számára veszélyes lehet.

Egyéb

A résztvevők minimális száma 16 fő időpontonként.
Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
Az ár nem tartalmazza: borravalók, személyes kiadások, pl. szárazföldi kirándulások, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
A Covid-19-re vonatkozó megjegyzés: A járvány miatt megfelelő utas-/betegbiztosítás megkötése ajánlott. A jelenlegi szabályozás szerint a „2G” szabály (teljesen beoltott vagy a betegségből felépült) vonatkozik a Norvégiába történő beutazásra, illetve a hajóra szállásra. Kérjük, indulás előtt kellő időben gondoskodjon a megfelelő igazolásról (pl. Green Pass). Az utasok egészségi állapotának ellenőrzésére a fedélzeten további intézkedéseket vezethetnek be.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért saját maguk felelnek.
A hajózási társaság hűségprogramján keresztüli árengedmények kizárva.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
Az utazás a repülőtérre, illetve a megfelelő pályaudvarra egyénileg történik.
Ez az utazás 2021.07.28. 20:00 és 2021.09.30. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.