Olaszországból Dél-Afrikába – hajóút és körutazás

MSC Orchestra
Földközi-tenger, Vörös-tenger és Indiai-óceán
 • reggeli és teljes ellátás
 • 33 nap
 • repülőúttal Bécsig
Utazási idöszak 2022.10.24. - 2022.11.24.
személyenként 1 399 990 Ft -tól
Utazási kód: 9685230

Oltási/tesztelési előírások

 • A Covid-19 elleni teljes oltottság kötelező
 • Beszálláskor (48 óránál nem régebbi) negatív COVID-19 tesztet kell bemutatni

Általános információk

 • Kötelező biztosítás minden MSC-vel utazó számára (különösen a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos kockázatokra)
 • Az érintésmentes szolgáltatáshoz QR-kód-olvasóval rendelkező, internetképes okostelefon szükséges. A fedélzeten nincsenek költségek
 • A hajóút előtt minden vendég esetében kötelező a kapcsolattartási adatok megadása (a fontos értesítésekhez és frissítésekhez)
 • A beszállási időkeretet be kell tartani a zsúfoltság elkerülése érdekében
 • A beszálláskor kötelező a COVID-19 antigéngyorsteszt, valamint a testhőmérséklet-mérés és az egészségügyi ellenőrzés
 • Az út során: napi testhőmérséklet-ellenőrzés és legalább egy további COVID-19 antigéngyorsteszt a hajóút ideje alatt
 • A felkeresett országokra az utazás időpontjában érvényes előírásoktól függően partraszállás csak a fedélzeten lefoglalt kirándulások céljából lehetséges.
 • Kötelező maszkviselés: a terminálon, a beszálláskor és a fedélzeti nyilvános helyeken
 • A társadalmi távolságtartás és a kézhigiénia betartása kötelező
 • Ellátás: az ételeket az asztalnál szolgálják fel, és a büféétteremben nincs önkiszolgálás
A változtatások jogát fenntartjuk. Az aktuális helyzet szerinti kiigazítások bármikor lehetségesek.
Időpont Kabinkategória 2 fős elhelyezés
2022.10.24. – 2022.11.25.„Bella” belső kabin1 399 990 Ft
„Fantastica” belső kabin1 499 990 Ft
„Bella” külső kabin1 609 990 Ft
„Fantastica” külső kabin1 629 990 Ft
„Bella” erkélyes kabin1 669 990 Ft
„Fantastica” erkélyes kabin1 779 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Busztranszfer Ausztriából Genovába (Olaszország).
2. nap Megérkezés, beszállás és a hajóút megkezdése 17.00 órakor.
3. nap Civitavecchia (Róma), Olaszország (7.00–19.00 óra).
4. + 5. nap Kikapcsolódás a tengeren.
6. nap Heraklion (Kréta), Görögország (7.00–17.00 óra).
7. + 8. nap Átkelés a Szuezi-csatornán.
9. nap Sharm El Sheikh (Egyiptom) (6.00–21.00 óra).
10. nap Kikapcsolódás a tengeren.
Tag 11 Jeddah, Szaúd-Arábia (6.00–17.00 óra).
12. – 16. nap Kikapcsolódás a tengeren.
17. + 18. nap Port Victoria, Seychelle-szigetek (12.00–19.00 óra +1).
19. + 20. nap Kikapcsolódás a tengeren.
21. + 22. nap Port Louis, Mauritius (8.00–17.00 óra +1).
23. nap La Possession (La Réunion) (7.00–17.00 óra).
24–26. nap Kikapcsolódás a tengeren.
27. nap Durban – Fokváros • Megérkezés Durbanba (Dél-Afrika) 7.00 órakor és partraszállás. A német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, majd a körutazás megkezdése. Transzfer Durban repülőterére és repülőút Fokvárosba. Megérkezés és utazás a Tábla-hegyre, a város jelképére (időjárásfüggő). Felfelé menet megfordul a gondola, és csodálatos kilátás nyílik a városra és a Tábla-öbölre. Rövid séta az 1067 méter magas fennsíkon, ahonnan körkörös kilátás nyílik Fokvárosra és az Atlanti-óceánra, valamint egy pohár pezsgő. Továbbutazás a Victoria & Alfred Waterfrontba, a város szórakoztatónegyedébe. Itt, a régi kikötőmedencében már 1998-ban létezett Fokváros egyik legjelentősebb turisztikai központja több mint 400 üzlettel, étteremmel és kocsmával. Kellemes sétát tehet a csarnokokban és a kikötő környékén, amelynek során felfedezheti ezt a bevásárló- és szórakoztatóparadicsomot és megszerezheti első benyomását a város nyüzsgéséről. Ezután utazás a szállodába.
28. nap Fokváros • A reggeli után városnézés. Utunk először a Jóreménység kastélyához, a város legrégebbi épületéhez vezet. A holland Kelet-indiai Társaság által 1666 és 1679 között pentagon stílusban épített építmény táborként és védőerődként szolgált. A vezetett túra során sok mindent megtudhat az épület eredetéről és használatáról. Ezután utunk az Adderley utcán a Company Gardenbe folytatjuk, amely egy park a város közepén. Innen gyalogosan is felfedezheti a várost. Sétánk során elhaladunk a Parlament épülete, Tuynhuys, az elnöki hivatal, a Dél-afrikai Nemzeti Művészeti Galéria és a Dél-afrikai Múzeum mellett. Ezután tovább megyünk a történelmi épületekkel szegélyezett Long Streeten a Green Market Square-re, egy nyüzsgő helyi piacra, ahol afrikai műtárgyakat, például faragványokat, szőnyegeket, festményeket és sok egyebet árulnak. Ezután felutazunk a Signal Hillre, ahonnan kilátás nyílik Fokvárosra és az Atlanti-óceánra. Ezután továbbutazunk a Bo-Kaap (maláj negyed) felé. A városnegyed színes házaiban még ma is a rabszolgák leszármazottai élnek, és a mecsetek minaretjeiről müezzinek hívnak imára. A városnézés a Victoria & Alfred Waterfrontnál ér véget. A nap hátralévő részében szabad időtöltés.
29. nap Fokváros - Jóreménység-fok - Boulder's Beach - Kirstenbosch - Fokváros (kb. 140 km) • Kirándulás a Jóreménység-fokhoz. Az út az Atlanti-óceán partja mentén először a Camps-öbölbe és a Hout-öbölbe, majd a világ egyik leglátványosabb tengerparti útján, a Chapman's Peak Drive-on keresztül a Cape Peninsula Nemzeti Parkba vezet. Útközben megtekintheti a régió egész évben zöld növényvilágát, amely struccoknak, páviánoknak és antilopoknak is otthont ad. A Cape Pointnál a siklóval (fogaskerekű vasút) a fok legmagasabb pontjára utazhat (választható, a helyszínen fizetendő). Kb. 20 percet kell gyalogolni felfelé és kb. 10 percet vissza. Az ott található világítótorony még mindig fontos tájékozódási pont a fok körüli tengeri hajózáshoz, a kilátóteraszról pedig az óceánok panorámája tárul elénk. Ezután ellátogathat a Boulder’s Beach-en élő pápaszemes pingvinekhez, az afrikai szárazföldön található kevés kolónia egyikéhez. Egy fából készült, megerősített pallón lesétálhat a partra, és megfigyelheti, ahogy a pingvinek úszkálnak és a tollaikat tisztítják. Ezután továbbutazunk a Simons Townon, a Kalk-öbölön és a Boye's Drive-on keresztül a Kirstenbosch Botanikus Kertbe. Itt több mint 6000 őshonos növényfaj él. A „Cape Floral Kingdom” növényvilágát a legkülönfélébb módokon fedezheti fel. Miután átsétáltunk egy 130 m hosszú és 12 m magas acélhídon, késő délután visszatérünk a szállodába. A nap hátralévő részében szabad időtöltés.


30. nap Fokváros - Stellenbosch - Franschhoek - Paarl - Fokváros (kb. 160 km) • Kirándulás Dél-Afrika bortermelő vidékeire. Utazás Stellenboschba, és séta Dél-Afrika második legrégebbi városában. Itt elsősorban a város számos foki holland stílusú történelmi épületet felvonultató főterét (Braak), a református holland templomot, valamint az öreg tölgyekkel szegélyezett Doorpstreetet érdemes megnézni. Tovább utazunk Franschhoekbe, a francia hugenották által alapított városkába, amelynek borászati hagyományai 1688-ig nyúlnak vissza. Ellátogatunk a hugenotta emlékműhöz, amely a völgy francia hugenották általi benépesítésének állít emléket. Ezután Paarlba utazunk, és borkóstolóval egybekötött pincetúrán veszünk részt egy borászatban. Ez nagyon modern pincerendszereken és régi pincehelyiségeken vezet végig, ahol a bort még mindig ősi fahordókban tárolják. Késő délután visszatérés Fokvárosba.
31. nap Fokváros - Aquila vadrezervátum (kb. 180 km) • Reggeli után a Hex River-hegység lábánál található Aquila magán vadrezervátumba utazunk. Ez a rezervátum a déli Karoo félsivatag vadregényesen szép táján található. Üdvözlő koktél és svédasztalos ebéd a szálláson. Délután „Ökoszinergia túra”, ahol megismerkedhet a szálláshely fenntartható és környezettudatos gazdálkodásával (biogázüzem, hulladékgazdálkodás, saját zöldség- és gyógynövénytermesztés stb.). Ezután vadleső túra nyitott járműveken. A rezervátum az oroszlánok mellett elefántoknak, orrszarvúaknak, bivalyoknak és gepárdoknak ad otthont. De zebrák, zsiráfok, vízilovak és számos őshonos antilopfaj is látható a vízlelőhelyeken. Visszatérés a szállásra, vacsora és „csillagszafari”, ahol egy vadőr egy teleszkóp segítségével elmagyarázza a különböző csillagokat és csillagképeket (időjárásfüggő).
32. nap Aquila vadrezervátum - Fokváros - Visszaút (kb. 320 km) • Kora reggel vadleső túra nyitott járművekkel, ahol egy kis szerencsével megfigyelheti az állatokat. Ezután reggeli következik. Utazás a Worcester melletti borvidéken át, a „Theewaterskloof Dam” ivóvíztározó mellett elhaladva és a Hottentots Holland-hegységen keresztül Hermanusba, a bálnák városába. A Walker-öbölben a déli simabálnák folytatják szerelmi játékaikat és hozzák világra kicsinyeiket. A parti sziklákról különösen jól megfigyelhetők az akár 20 m hosszúságú bálnák. A bálnafigyelő, a város egy alkalmazottja, mindig megfújja a kürtjét, amikor feltűnik egy bálna. Néha a bálnák több méter magasra is kiugranak a vízből. Kora délután utazás Dél-Afrika egyik legszebb tengerparti útján, az Indiai-óceán mentén, Kleinmondon, a Pringle-öbölön és a Gordon's-öbölön keresztül a Fokváros repülőterére. Este repülőút visszafelé Isztambulon keresztül.
33. nap Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

4 étterem, 16 bár & társalgók, diszkó, fénykép- és művészeti galéria, könyvtár, kaszinó, színház, internetkávézó, árkádok, futópálya, shuffleboard, minigolf, tenisz, fitneszstúdió, 7 masszázsmedence, 3 úszómedence, szauna.

Kabinok

„Bella” belső kabin: kb. 13 m², zuhanyzó és WC, rádió, telefon, tévé, minibár légkondicionáló, széf, 2 egyszemélyes ágy (igény esetén kétszemélyes ággyá alakítható).
„Fantastica” belső kabin: kb. 13 m², zuhanyzó és WC, rádió, telefon, tévé, minibár légkondicionáló, széf, elsőbbség az étkezési ülésrendnél, 24 órás kabinszolgálat, 2 egyszemélyes ágy (igény esetén kétszemélyes ággyá alakítható).
„Bella” külső kabin: kb. 16 m², zuhanyzó és WC, rádió, telefon, tévé, minibár légkondicionáló, széf, 2 egyszemélyes ágy (igény esetén kétszemélyes ággyá alakítható), hajóablak vagy ablak, korlátozott kilátás.
„Fantastica” külső kabin: kb. 16 m², zuhanyzó és WC, rádió, telefon, tévé, minibár légkondicionáló, széf, elsőbbség az étkezési ülésrendnél, 24 órás kabinszolgálat, 2 egyszemélyes ágy (igény esetén kétszemélyes ággyá alakítható), hajóablak vagy ablak.
„Bella” erkélyes kabin: kb. 17–23 m², zuhanyzó és WC, rádió, telefon, tévé, minibár légkondicionáló, széf, 2 egyszemélyes ágy (igény esetén kétszemélyes ággyá alakítható), erkély.
„Fantastica” erkélyes kabin: kb. 17–23 m², zuhanyzó és WC, rádió, telefon, tévé, minibár légkondicionáló, széf, elsőbbség az étkezési ülésrendnél, 24 órás kabinszolgálat, 2 egyszemélyes ágy (igény esetén kétszemélyes ággyá alakítható), erkély.

Foglalási információ

„Bella” belső kabin/„Fantastica” belső kabin/„Bella” külső kabin/„Fantastica” külső kabin/„Bella” erkélyes kabin/„Fantastica” erkélyes kabin: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2007
Hossz: 293,80 m
Szélesség: 32,20 m
Stabilizátorok: igen
Csomó: 23
Kabinok: 1275
Személyzet: 1054 fő
Utaskapacitás: 2550 fő (két fős elhelyezés esetén)
Utasszintek: 13

Fedélzeti információ:
a fedélzeten euróval lehet fizetni.
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express, Diners Club.
A fedélzeten használt nyelvek: német, angol, spanyol, olasz, francia
Borravaló: 15%-os szervizdíj a bár-, valamint a wellness- és szépségápolási szolgáltatások után.
Öltözék: a fedélzeten eltöltött időre és a kirándulásokra a sportos ruházat ajánlott. Ünnepek és gálavacsorák alkalmaira az urak számára javasolt öltözék a sötét színű öltöny, a hölgyek számára ajánlott viselet a koktélruha vagy estélyi ruha, ill. a nadrágkosztüm. Informális estéken megfelelő, ha a hölgyek ruhát, az urak zakót viselnek.


„All inclusive easy” italcsomag: 359 990 Ft/fő

Házi borok széles választéka pohárban, csapolt sör, alkoholos és alkoholmentes koktélok, üdítőitalok és gyümölcslevek választéka pohárban, üveges ásványvíz, valamint klasszikus forró italok (espresso, cappuccino, café latte vagy tea).
A csomagban lévő italok bármely bárban, büféétteremben és étteremben kaphatók. A csomag nem érvényes a specialitásokat kínáló éttermekben. 15%-os szervizdíj az árban.

Megjegyzés: az italcsomagot az összes, egy kabinban utazó személy részére együtt kell foglalni. Az italcsomagot, igény szerint, a foglalással egyidejűleg kell megrendelni.


Bécs: Bécs Westbahnhof.
Alsó-Ausztria: Guntramsdorf („Oldtimer” pihenő), St. Pölten („Rosenberger” pihenő).
Burgenland: Loipersdorf *.
Stájerország: Kaiserwald *.

Megjegyzés: a kívánt felszállóhelyeket a foglaláskor meg kell adni.

* Ingajárat a Loipersdorf felől érkező autóbuszhoz


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 24 fő.
Az ár nem tartalmazza: 15%-os szervizdíj a bár- és éttermi szolgáltatások, illetve a wellness- és szépségápolási szolgáltatások után, borravalók, személyes kiadások, pl. szárazföldi kirándulások, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges, amelynek legalább 2 szabad oldala van. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, akik a vízum időben történő beszerzéséért saját maguk felelnek.
A hajózási társaság hűségprogramján keresztüli árengedmények kizárva.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, mivel azért kizárólag az utas felel.
Az utazás a megfelelő ausztriai beszállási helyre egyénileg történik.


A COVID-19-re vonatkozó megjegyzés:

A COVID-19 világjárvány miatt az MSC hajóutakhoz kötelezően elő van írva a kifejezetten a COVID-19-cel kapcsolatos kockázatokat (pl. az utazás lemondását, a holttest hazaszállításával kapcsolatos költségeket, a karantént, az orvosi segítséget és a kapcsolódó költségeket, valamint a kórházi ellátás költségeit) fedező utas-/betegbiztosítás megkötése. A biztosítási fedezet igazolását (pl. biztosítási kötvény, igazolás, a biztosítási kötvény összefoglalása, biztosítási összeg) a beszálláskor német nyelven kell bemutatni, és a következő információkat kell tartalmaznia (biztosításnyújtó, biztosított összeg, biztosított személyek, a fedezett COVID-19 kockázatok részletei). A beszállást megtagadják azoktól az utasoktól, akik nem tudják benyújtani ezeket a dokumentumokat. A COVID-19 elleni teljes oltottság kötelező, és az autóbuszra való felszálláskor (az autóbusz érkezésekor), valamint a hajóra való beszálláskor fel kell mutatni. Kérjük, a megérkezés előtt időben tájékozódjon a szükséges utazási dokumentumokról (pl. érvényes PCR teszt, regisztráció, igazolások – Green Pass). Kérjük, előzetesen tájékozódjon az országában érvényes visszatérési szabályokról. Az utasok egészségi állapotának ellenőrzésére a fedélzeten további intézkedéseket vezethetnek be.

Mivel a jelenlegi világjárvány miatt a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2022.06.15. 20:00 és 2022.07.21. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.