Lisszabonból Fokvárosba – hajóút és körutazás

VASCO DA GAMA és ***/**** szállodák
Afrika
  • reggeli és teljes ellátás
  • 31 nap
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2023.10.10. - 2023.11.08.
személyenként 2 299 990 Ft -tól
Utazási kód: 9725311
Időpont Kabinkategória 2 fős elhelyezés
2023.10.10. – 2023.11.09.Belső kabin elöl/hátul 2. kat.2 299 990 Ft
Belső kabin 3. kat. 2 476 990 Ft
Külső kabin 5. kat.2 729 990 Ft
Külső kabin 6. kat.2 839 990 Ft
Külső kabin elöl/hátul 8. kat.2 999 990 Ft
Külső kabin 9. kat. 3 149 990 Ft
Külső kabin 12. kat.3 369 990 Ft
Erkélyes kabin 13. kat.3 719 990 Ft
Erkélyes kabin 14. kat.3 785 990 Ft
Erkélyes lakosztály 15. kat.4 999 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Repülőút Lisszabonba (Portugália). Megérkezés és transzfer a kikötőbe. Beszállás és a hajóút megkezdése 20.00 órakor.
2. nap Kikapcsolódás a tengeren.
3. nap Casablanca/Marokkó. (7.00–18.00 óráig).
4. nap Agadir/Marokkó. (14.00–23.30 óráig).
5–8. nap Kikapcsolódás a tengeren.
9. nap Dakar/Szenegál. (6.00–20.00 óráig).
10. nap Banjul/Gambia. (6.00–16.00 óráig).
11. nap Kikapcsolódás a tengeren.
12. nap Az Egyenlítő átlépése.
13. + 14. nap Kikapcsolódás a tengeren.
15. + 16. nap Jamestown/Szent Ilona-sziget (19.00–18.00 óráig +1).
17–19. nap Kikapcsolódás a tengeren.
20. + 21. nap Walvis Bay (Walvis-öböl)/Namíbia. (7.00–19.00 óráig +1).
22. nap Lüderitz/Namíbia. (13.00–21.00 óráig).
23. nap Kikapcsolódás a tengeren.
24. nap Megérkezés Fokvárosba (Dél-Afrika) 7.00 órakor. Éjszaka a fedélzeten.
25. nap Fokváros • Kiszállás, a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket a dél-afrikai körutazás megkezdése. Városnézés „Mother City”-ben, ahogy Fokvárost a helyi lakosok szeretetteljesen nevezik. Ennek első állomása a Tábla-hegy, a város jelképe (időjárásfüggő). Felfelé menet megfordul a gondola, és csodálatos kilátás nyílik a városra és a Tábla-öbölre. Rövid séta az 1067 méter magas fennsíkon, ahonnan körkörös kilátás nyílik Fokvárosra és az Atlanti-óceánra. A következő célpont busszal a Signal Hill. Innen is pazar kilátás nyílik Fokvárosra és az Atlanti-óceánra. Ezután továbbutazunk a Bo-Kaap (maláj negyed) felé. A városnegyed színes házaiban még ma is a rabszolgák leszármazottai élnek, és a mecsetek minaretjeiről müezzinek hívnak imára. Utána elhaladhat a Jóreménység-kastély előtt, amely a város legrégebbi épülete, majd az Adderley Streeten keresztül a Company Gardenhez érhet, amely egy szép park a városon belül. Itt rövid sétát tehet, melynek során elhalad a Parlament épülete, a Tuinhuys elnöki palota előtt, majd a Dél-Afrikai Nemzeti Galéria és a Dél-Afrikai Múzeum előtt. A városnézés a Victoria & Alfred Waterfrontnál, a város szórakoztatónegyedében ér véget. Itt, a régi kikötőmedencében már 1998-ban létezett Fokváros egyik legjelentősebb turisztikai központja több mint 400 üzlettel, étteremmel és kocsmával. Kellemes sétát tehet a csarnokokban és a kikötő környékén, amelynek során felfedezheti ezt a bevásárló- és szórakoztatóparadicsomot és megszerezheti első benyomását a város nyüzsgéséről. Ezután utazás a szállodába.
26. nap Fokváros – Jóreménység-fok – Boulder's Beach – Kirstenbosch – Fokváros (kb. 140 km) • Kirándulás a Jóreménység-fokhoz. Az út az Atlanti-óceán partja mentén először a Camps-öbölbe és a Hout-öbölbe, majd a világ egyik leglátványosabb tengerparti útján, a Chapman's Peak Drive-on keresztül a Cape Peninsula Nemzeti Parkba vezet. Útközben megtekintheti a régió egész évben zöld növényvilágát, amely struccoknak, páviánoknak és antilopoknak is otthont ad. A Cape Pointnál a siklóval (fogaskerekű vasút) a fok legmagasabb pontjára utazhat (választható, a helyszínen fizetendő). Kb. 20 percet kell gyalogolni felfelé és kb. 10 percet vissza. Az ott található világítótorony még mindig fontos tájékozódási pont a fok körüli tengeri hajózáshoz, a kilátóteraszról pedig az óceánok panorámája tárul elénk. Ezután ellátogathat a Boulder’s Beach-en élő pápaszemes pingvinekhez, az afrikai szárazföldön található kevés kolónia egyikéhez. Egy fából készült, megerősített pallón lesétálhat a partra, és megfigyelheti, ahogy a pingvinek úszkálnak és a tollaikat tisztítják. Ezután továbbutazunk a Simons Townon, a Kalk-öbölön és a Boye's Drive-on keresztül a Kirstenbosch Botanikus Kertbe. Itt több mint 6000 őshonos növényfaj él. A „Cape Floral Kingdom” növényvilágát a legkülönfélébb módokon fedezheti fel. Miután átsétáltunk egy 130 m hosszú és 12 m magas acélhídon, késő délután visszatérünk a szállodába. A nap további részében szabad időtöltés.


27. nap Fokváros – Stellenbosch – Johannesburg (kb. 100 km) • A mai nap első programja a borvidékek felkeresése Stellenbosch környékén, amely „a bor fővárosa” és Dél-Afrika második legrégebbi városa. A stellenboschi régió a dél-afrikai szőlőtermesztés legfontosabb központja. A téli esőzéseknek és az Indiai-óceán felől érkező, a nyári hőséget enyhítő száraz szeleknek köszönhetően itt teremnek Dél-Afrika legjobb fehér és vörös szőlőfajtái. Az út mentén régi és javarészt híres szőlőbirtokok találhatók. Csavarogjon a történelmi óvárosban, és csodálja meg a szép, régi házakat. Látnivalókat elsősorban a város búr stílusú történelmi épületekkel tarkított főtere (Braak), a holland református templom, illetve az öreg tölgyekkel szegélyezett Doorpstreet kínál. A neves Neethlingshof szőlőbirtokon borkóstolón vesz részt, és megkóstolhatja a borászat különböző borait. Ezután transzfer a fokvárosi repülőtérre és repülőút Johannesburgba. Megérkezés és transzfer a szállodába.
28. nap Johannesburg – Kruger Nemzeti Park (kb. 520 km) • Reggeli után indulás Emalahleni és Dullstrom városokon át az északi Drakensberg felföldjén keresztül először Pilgrim's Restbe, egy egykori aranyásó-településre. Itt 1873-ban aranyat találtak. Ma a település egy szabadtéri múzeumnak ad otthont. A régi bányászházak közül sokat restauráltak, ezek ma üzletek, szuvenírboltok vagy kávézók. A várost gyalog fedezik fel. Ezután a híres Panorama Route következik. A Lisszabon-vízesések mellett megérkeznek Dél-Afrika egyik legnagyobb és legszebb természeti csodájához a Blyde River Canyonhoz és a Three Rondavels három kör alakú sziklájához. A Three Rondavels kilátópontról grandiózus látvány tárul Önök elé a sziklaformációra és a Blyde River víztározójára. Ezután megérkeznek a Bourke's Luck-vízmosáshoz, ahol különös kőzetformációk találhatók, amelyek az évezredek során kimosódtak a sziklából. Miután egy rövid séta keretében megtekintették ezeket a „lyukakat”, hatalmas, ipari célokat szolgáló faültetvények, kiterjedt banánmezők és dióültetvények mellett haladnak el, hogy aztán megérkezzenek Hazyview-ba a Kruger Nemzeti Parknál található szállásukra.
29. nap Kruger Nemzeti Park (kb. 150 km) • A mai napon csomagolt reggelijükkel már korán reggel (kb. 5.30-kor) vadleső túrára indulnak a Kruger Nemzeti Parkba, nyitott járművekkel. 325 km-es hosszával és 80 km-es legnagyobb szélességével a Kruger Nemzeti Park csaknem 20 000 km² területű, és ezzel Dél-Afrika legnagyobb állatrezervátuma. A dél-afrikai Arche Noah, ahogy a parkot szintén nevezik, több mint 140 különböző emlősállat- és 500 madárfajnak ad otthont. A nagy ötösön (oroszlán, leopárd, elefánt, bivaly és orrszarvú) kívül kb. 400 ritka dingó és számos őshonos antilopfaj is itt nyüzsög. A korai vadleső túra után az „Afsaal Trader's Rest” nevű, könnyen megtalálható piknikező helyen fogyasztják el reggelijüket a bozótosban. Ezután egész nap tovább barangolnak a vadonban, és némi szerencsével számos állatot megfigyelhetnek természetes élőhelyükön. A parkból csak késő délután távoznak, amikor is visszautaznak a szállásra. Este „braai” vacsora következik, amelynek keretében az ország jellegzetes ételeit készítik el az Önök számára faszéngrillen. A Shangana népcsoport tagjai folklórműsort adnak elő tradicionális táncokkal és énekekkel.
30. nap Kruger Nemzeti Park – Pretoria – Johannesburg – visszautazás (kb. 445 km) • Reggeli után utazás Pretoriába, Dél-Afrika fővárosába, a végrehajtó hatalom székhelyére. Ezután városnézés következik a jakarandák városában. Az első megálló a Voortrekker-emlékmű. Itt a búrok történelmét ismerhetik meg nagyhatású márványreliefeken keresztül. Sok mindent megtudhatnak a búrok ismeretlen vidékeken tett veszélyes és nélkülözéssel teli vándorlásairól és az 1838-as Blood River-i csata hátteréről, amelyben mindössze 470 búr véres harcok árán legyőzött egy 13 000 zulu harcosból álló sereget. Elhaladnak a Paul-Krüger-ház, a város legrégebbi épülete mellett, amely Paul „Ohm” Krüger elnök, a búr nemzet megalapítójának a személyes vagyontárgyainak ad otthont, majd következik a Church Square, Pretoria történelmi városközpontja. A következő állomás a Union Building, amelyben 1994 májusában beiktatták Nelson Mandelát, Dél-Afrika első fekete elnökét. Innen pompás kilátás nyílik a kormányzati negyed környező parkjaira és a város felhőkarcolóira. Ezután transzfer a johannesburgi repülőtérre és este repülőút vissza.
31. nap Megérkezés Bécsbe, egyéni hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

6 étterem, 8 bár & társalgó, diszkó, internetkávézó, könyvtár és olvasószoba, üzletek/bolti galéria, koncertterem, színház, sportpálya, futópálya, pilates, jóga vagy vízitorna órák, fitneszstúdió, 2 masszázsmedence, úszómedence (belső és külső, üveg tolótetővel), szauna, szépségközpont.

Kabinok

Belső kabin: kb. 16 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, telefon, tévé, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy.

Külső kabin: kb. 17 m², fürdőkád/zuhanyzó és WC, hajszárító, telefon, tévé, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, hajóablak vagy ablak.

Erkélyes kabin: kb. 20 m², masszázsfunkciós fürdőkád/zuhanyzó és WC, hajszárító, telefon, tévé, minibár, tea-/vízforraló, légkondicionáló, széf, kanapé, fürdőköpeny, házi cipő, atlasz, távcső, esernyő (a hajóút időtartamára), elsőbbségi be- és kiszállás, üdvözlő gyümölcsöstál, 1 üveg bor és víz, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, erkély ülőbútorokkal.

Erkélyes lakosztály: kb. 34 m², masszázsfunkciós fürdőkád/zuhanyzó és WC, hajszárító, telefon, tévé, minibár, tea-/vízforraló, légkondicionáló, széf, kanapé, szekrényfülke a ruháknak, fürdőköpeny, házi cipő, atlasz, távcső, esernyő (a hajóút időtartamára), elsőbbségi be- és kiszállás, üdvözlő gyümölcsöstál, 1 üveg bor és víz, esti üdvözlet a konyhából, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, erkély ülőbútorokkal.

Foglalási információ

Belső kabin/külső kabin/erkélyes kabin/erkélyes lakosztály: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 1993 / renoválás: 2021
Hossz: 219 m
Szélesség: 31 m
Stabilizátorok: igen
Csomók: 16,5
Kabinok: 550
Személyzet: 550 fő
Utasok 1000 fő
Emeletek: 9

Fedélzeti információ:
A fedélzeten euróval lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa
Fedélzeten használt nyelv: német és angol
Borravaló: a hajózási társaság ajánlása kb. 13–17 euró/fő/nap.
Öltözék: a hajón ajánlott sportos-lezser ruházatot viselni. A külső fedélzeteken csúszásmentes cipőt kell viselni. Fürdő- és sportruházat az e célokat szolgáló medence-, wellness- és sportterületeken viselhető. Az éttermekben igényes öltözékben kell megjelenni. A szárazföldi kirándulásokra az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözködés ajánlott.


Classic italcsomag: 349 990 Ft/fő 18 éves kortól

A csomagban foglalt minden alkoholmentes ital, természetes ásványvíz, minden kávékülönlegesség (alkoholmentes), forró csokoládé és exkluzív teák, házi borok pohárban (fehér, rozé és vörös), házi pezsgő pohárban, portói bor, madeirai bor, valamint sherry, csapolt és palackozott sörök, alkoholmentes sör, minden alkoholmentes koktél, aperitif (pl. Aperol Spritz/Orange, Campari Soda/Orange).

Prémium italcsomag: 599 990 Ft/fő 18 éves kortól

A csomagban foglalt minden alkoholmentes ital, természetes ásványvíz, minden kávékülönlegesség (alkoholmentes), forró csokoládé és exkluzív teák, házi borok pohárban (fehér, rozé és vörös), házi pezsgő pohárban, portói bor, madeirai bor, valamint sherry, csapolt és palackozott sörök, alkoholmentes sör, minden alkoholmentes koktél, aperitif (pl. Aperol Spritz/Orange, Campari Soda/Orange).
Továbbá: Crémant pohárban, Guinness (palackozott) és Somersby Cider (palackozott), minden koktél (alkohollal), prémium mixerek (pl. Fever Tree Tonic Water Elderflower és Fentimans Tonic), Scotch és Whisky (pl. 12 éves Chivas Regal, Jack Daniel's Old No. 7), különféle ginek (pl. Bombay Star, Tanqueray 10 és Hendrick's), különféle vodkák (pl. Stolichnaya, Absolut Citron, Belvedere, Ketel One és Grey Goose), különféle rumok (pl. Havana Club Anejo, Mount Gay, Pyrat XO Reserve és Sagatiba Pura Cachaca), különféle tequilák (pl. Jose Cuervo Silver és Gold, Patron Silver és Anejo, valamint Don Julio Anejo), különféle brandyk és konyakok (pl. Armagnac Clés des Ducs, Calvados, Grappa Alexander Cru és Hennessy VSOP), különféle gyümölcspárlatok (málnapárlat, cseresznyepárlat, mirabellapárlat, gyümölcspárlatok és vilmoskörte), különféle likőrök (pl. Amaretto, Bailey's, Frangelico, Galliano, Kahlua és Limoncello), különféle keserűk (Fernet Branca, Jägermeister), különféle vermutok (pl. Dubonnet Aperitif és Martini Bianco/Rosso) és akvavit (Bommerlunder és Loiten's Linie)

Megjegyzés: az italcsomagot az összes, egy kabinban utazó személy részére együtt kell foglalni. Az italcsomagot, igény szerint, a foglalással egyidejűleg kell megrendelni. 18 év alatti személyek számára a Classic és Prémium italcsomag foglalása nem megengedett.


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 16 fő.
Az ár nem tartalmazza: borravalók (a hajózási társaság ajánlása kb. 13–17 euró/fő/nap), személyes kiadások, pl. szárazföldi kirándulások, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges, amelynek legalább 2 szabad oldala van. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A hajózási társaság hűségprogramján keresztüli árengedmények kizárva.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
Az oltásokra vonatkozó megjegyzés: javasoljuk, hogy konzultáljon háziorvosával a fizikai állapotával kapcsolatban, ill. érdeklődjön a trópusi intézetnél az esetlegesen szükséges védőoltásokról (sárgaláz elleni védőoltás szükséges).
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás estén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.


Mivel a jelenlegi világjárvány miatt a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2023.03.15. 20:00 és 2023.04.26. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.