Dél-India – körutazás

Szállodák és lakóhajó
India
  • félpanzió
  • 15 nap
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2024.03.10. - 2024.03.23.
személyenként 766 990 Ft -tól
Utazási kód: 9751693
Szezonok Időpontok Kétágyas szoba Egyágyas szoba
„A” szezon2024.01.21. – 2024.02.04.669 990 Ft911 990 Ft
„B” szezon2024.02.11. – 2024.02.25.
2024.02.18. – 2024.03.03.
699 990 Ft911 990 Ft
„C” szezon2024.03.03.-2024.03.17.716 990 Ft929 990 Ft
„D” szezon2024.03.10. – 2024.03.24.766 990 Ft979 990 Ft
Kétágyas szoba: minimum/maximum 2 felnőtt.
Egyágyas szoba: minimum/maximum 1 felnőtt.

Útiterv

1. nap Odautazás • Repülőjárat Abu-Dzabin keresztül Csennaiba.
2. nap Csennai • Megérkezés korán reggel, a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket és transzfer a szállodába. Reggeli után városnézés Csennaiban. A túra a Szent György erőd felkeresésével kezdődik, amelyet napjainkban Tamilnádu kormánya használ. Az egykori brit erődítmény után Mylapore következik, amelyet a 16. században portugálok laktak. Látogatás a Szent Tamás Bazilikába, amelyet a keresztény tanítványról („hitetlen Tamás”) neveztek el, aki az első században itt élt és tanított. A Sivának szentelt Kapaliswarar-templom meglátogatása. Ez Csennai legnagyobb temploma. Elhaladás a Marina Strand, a világ második legnagyobb, több kilométer hosszú strandja mellett. Délután utazás Mahabalipuramba (Mamallapuram). Az UNESCO világörökség részét képező Mahabalipuramban találhatók India legfenségesebb sziklafaragásai. Továbbutazás a szállodába. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
3. nap Mahabalipuram • Reggeli után városnézés a parti templom, az Arjuna vezeklése sziklafaragás és a sziklatemplom felkeresésével. A parti templom India legrégibb templomai közé tartozik és a világörökség részét képezi. Arjuna vezeklése művészien kifaragott, mintegy 29 x 7 méter nagyságú sziklákon látható. Ez a világ legnagyobb síkdombormű szoboralkotása. A további sziklafaragások állatokat és a Himalájából lefelé vezető utat figyelő égi lényeket ábrázolnak, valamint a Pancsatantra elbeszélések egyik epizódját. Végül látogatás a sziklatemplomba a Krishna Mandapam megtekintésével. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
4. nap Mahabalipuram – Puduccseri • Utazás Puduccseribe (időtartam kb. 3,5 óra). Gazdag francia kulturális örökséggel rendelkezik, mivel a 17. századtól az indiai francia gyarmatok fővárosa volt. A francia örökség megmutatkozik a jól megtervezett városon, a tiszta utcaképeken, a széles és élénk strandokon és a szép sétányokon. A város két részre van felosztva: egyfelől egy nyüzsgő indiai kereskedőváros, másfelől a tengerhez vezető utak üresebbek, tisztábbak és kifejezetten európaiak. Az Sri Aurobindo Ásram, Puduccseri legközkedveltebb látványosságának felkeresése. Ezután utazás riksával a Botanikus Kertbe. Ez 22 hektárnyi területen fekszik a város központjában, hűvös elvonulási helyet biztosítva a tikkasztó hőségből. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
5. nap Puduccseri – Csidambaram – Darasuram – Kumbakonam • Reggeli után utazás Tandzsávúrba (időtartam kb. 4 óra). Útközben megálló Csidambaramban, a Csolák fővárosában. Ez Tamilnádu egyik legfontosabb szent városa. Felkeresik a Siva istennek szentelt Natarádzsa-templomot (amely Csidambaram-templomként is ismert). Utána utazás Darasuramba. A város legfőbb nevezetessége az Airavatesvara-templom, amely az UNESCO világörökség része. Továbbutazás Kumbakonam felé. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
6. nap Kumbakonam – Tiruccsirápalli – Maduráj • Utazás Tandzsávúrba és a Brihadísvara-templom, a palota, a Tamil Egyetemi Múzeum stb. meglátogatása. Továbbutazás Madurájba (időtartam kb. 4 óra), közben megállás Tiruccsirápalliban. Tiruccsirápalli a Kaveri folyó partjai mentén terül el és Tamilnádu negyedik legnagyobb városa. A város a tradíció és a modernitás szerencsés elegye. A Tiruccsirápalli jelképét jelentő Szikla-erőd felkeresése. A szikla a világ egyik legrégibb ilyen képződménye (kb. 3800 millió éves): a grönlandi sziklákkal egykorú, és ősibb, mint a Himalája. 434 lépcsőfok vezet fel a csúcson lévő régi Ganapati-templomhoz, majd egy további feljáró következik a Siva-templomhoz. Később látogatás a Srí Ranganathaswamy templomban. Este megérkezés Madurájba. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
7. nap Maduráj • Délután városnéző túra. A templomváros fontos vallási központ, ahová egész évben érkeznek a zarándokok. A Tirumala Nayaka palota felkeresése, amelyben minden nap táncos drámakoncerteket adnak elő. Maduráj fő nevezetessége a híres Meenakshi-templom az óváros szívében, a dravida építészet barokk példája gopuramokkal (tornyokkal), amelyek a tetejüktől a legaljukig színes képek lélegzetelállító tömegével vannak kirakva. A templomkomplexum egy város a városban, napokat el lehet tölteni a labirintusszerű járatok és csarnokok felfedezésével. A Meenakshi-templomban éjjeli szertartáson is lehetőség van részt venni (választható, a helyszínen fizetendő). Vacsora és éjszakázás a szállodában.
8. nap Maduráj – Munnar • Utazás a festői fekvésű, buja zöld teaültetvények között elhelyezkedő Munnarba (időtartam kb. 4,5 óra). Délután városnézés. Vacsora és éjszakázás a szállodában.


9. nap Munnar • Reggeli után séta a természetben. Később látogatást tesznek egy teagyárban, teakóstolóval. Délután a város megtekintése. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
10. nap Munnar – Thekkady • Reggeli után utazás Thekkadyba, amely Periyar néven is ismert (időtartam kb. 4,5 óra). Thekkady Kerala és Tamilnádu határa közelében helyezkedik el, és sűrű lombos erdőiről, valamint füves szavannájáról ismert. Elefántcsordák, számbárszarvasok, tigrisek, gaurok, nagyszakállú makákók és nilgiri-langurok otthona. Délután utazás a Periyar Nemzeti Parkba, ahol csónakból figyelik az állatvilágot. A parkban a védett terület szívében egy festői tó található, amelynek partján elefánt- és szambárcsordák, gaurok és vaddisznók különböztethetők meg. Periyar ezenkívül leopárdoknak, vadkutyáknak, kancsilféléknek és vietnámi kancsiloknak ad otthont. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
11. nap Thekkady – Álappuzsa • Utazás Álappuzsába (időtartam kb. 4 óra). Megérkezés és felszállás a lakóhajóra. A keralai Kottayam buja környékén egy valóságos paradicsom helyezkedik el. A hatalmas rizsmezőkön pálmákkal szegélyezett, keskeny csatornák kígyóznak keresztül, a part menti csinos kis falvak látványa pedig olyan élmény, amelyet egyhamar nem fog elfelejteni. Álappuzsa kanyargós csatornáiról és a síkvidékre jellemző csónakjairól nevezetes, amelyek az emberektől és a halaktól kezdve, a rizsen és a kókuszdión keresztül egészen a tejesemberekig és az újságokig, valamint a fiatal helyi politikusokig, papokig és komplett esküvői társaságokig szinte mindent szállítanak. Ebéd, vacsora és éjszakázás a lakóhajón.
12. nap Álappuzsa – Kocsín • Reggeli után ismét elhagyják a fedélzetet. Először utazás Kocsín városába. A város kiváló nyugati parti elhelyezkedése révén népszerűvé vált a tengeri utazók és a kereskedelmi hajók körében, amelyek a gazdag európai és nyugat-ázsiai piacokhoz vezető útjaikon gyakran megálltak itt fűszerek, kávé és fa beszerzése céljából. Ezután továbbutazás Mattancherrybe, és ott a legrégibb indiai zsinagóga és a Holland Palota felkeresése. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
13. nap Kocsín • Szabadidős nap. Délelőtt tuktuk-túra lehetősége Kerala környékére, amelynek keretében mindent megtudhat egy tipikus keralai falu mindennapi életéről, házi készítésű reggelivel, egy halgazdaság megtekintésével és egy helyi családnál elköltött ebéddel (választható, a helyszínen fizetendő). Este részvétel egy kathákali-előadáson. Vacsora és éjszakázás a szállodában.
14. nap Visszautazás • Délelőtt szabad időtöltés. Kijelentkezés után városnézés. Az indulás helyszíne a kikötőtorkolat bejáratát szegélyező kínai halászhálóknál van. A következő megálló a Szent Ferenc templom. 1524-ben ezen a helyen halt meg Vasco da Gama, akit eredetileg az itteni temetőben temettek el, ám holttestét 14 évvel később átszállították Portugáliába. Ezután transzfer a repülőtérre és repülőút vissza Abu-Dzabin keresztül.
15. nap Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.

Egyéb

A résztvevők minimális száma 15 fő időpontonként.
Az ár nem tartalmazza: borravalók, személyes kiadások pl. ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben, vízum Indiába. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez is költségekkel jár. A vízum beszerzésével kapcsolatos összes információt a foglalás részletes visszaigazolásával kapja meg. A vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
Javasoljuk, hogy konzultáljon a háziorvosával és a trópuskutató intézettel az esetlegesen szükséges oltásokkal kapcsolatban.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Ez az utazás mozgásukban korlátozott személyek számára nem alkalmas.
Ha nincs más megadva, az árban foglalt felsorolt szolgáltatások az utazás minden résztvevőjére vonatkoznak.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.

Chennai: Zone by the ParkMahabalipuram: Grande BayPondicherry: AtithiKumbakonam: Indeco SwamimalaiMadurai: Fortune PandiyanMunnar: Amber DaleThekkady: Elephant CourtAlleppey: HausbootKochi: Starlit Suites
Ez az utazás 2023.09.20. 20:00 és 2023.11.30. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.