Cote d'Azur és az Olasz riviéra - körút

4*-os szállodák
Franciaország & Olaszország
  • reggelivel
  • 7 éjszaka
  • repülővel Budapestről/Budapestig
Utazási idöszak 2022.09.27. - 2022.10.25.
személyenként 269 990 Ft -tól
Utazási kód: 9680777
Szezonok Időpontok Kétágyas szoba Egyágyas szoba
„A” szezon2022.09.27.-2022.10.04.289 990 Ft367 990 Ft
„B” szezon2022.10.04.-2022.10.11.280 990 Ft357 990 Ft
„C” szezon2022.10.11.-2022.10.18.271 990 Ft347 990 Ft
„D” szezon2022.10.18.-2022.10.25.269 990 Ft338 990 Ft

Utazási program

1. nap Repülés Olaszországba • Utazás Budapestről Olaszországba a kora reggeli órákban. A mai napon városnézés vár ránk Torino-ban, Olaszország negyedik legnagyobb városában, mely 1861-től 1865-ig töltötte be a fővárosi szerepet. A buszos és gyalogos városnézés során megnézik a belváros főbb nevezetességeit és egy kis szabadidő is rendelkezésre áll. Kora délutáni órákban indulnak a tengerpart felé. Transzfer a szálláshelyre, Sanremo városába. A szobák elfoglalását követően idegenvezetőnk információs tájékoztatót tart.
2. nap Sanremo és Albenga • Félnapos kirándulásunk célpontja a mintegy 56.000 főnyi lakosságú San Remo, az impozáns üdülőhely és fesztiválhelyszín. Sétát teszünk az óváros hangulatos utcáin, majd szabadidő, ebédelési lehetőség. Ezután Albenga vár ránk, melyet a Kr. e. 2. században alapítottak. A Római Birodalom idején vált fontos várossá. A városnézés során felfedezhetjük a római idők nyomait és középkori épületeket is. Visszatérés a hotelbe.
3. nap Szabadidő vagy fakultatív program.
4. nap Szabadidő • Töltse kedvére az időt a hotelben vagy fedezze fel a város szépségeit, vagy vegyen részt idegenvezetőnk által szervezett programon.
5. nap Nizza és Cannes • Ezen a napon Franciaország vár ránk: a legendás Côte d'Azur, azaz az Azúr-part. Ez egy 120 km-es partszakasz az ország déli részén, mely az első modern nyaralóhely volt. Manapság a felső tízezer, a filmsztárok kedvenc egyik úticélja. Időtlen pompája, kellemes éghajlata, a bájos városkák, a csillogó azúrkék tenger, a hegyek között kacskaringózó utak számos művészt megihlettek. Élt és alkotott itt többek között Chagall, Monet, Picasso, F. Scott Fitzgerald és Hemingway is. Nizzában átélhetjük a hely hangulatát városnézésünk során, megcsodálva a kikötőt, a több, mint 100 éves, legendás Negresco luxushotelt, mely a Riviéra egyik szimbóluma, és a szemkápráztató színekben pompázó virágpiacot. Cannes nevezetes filmfesztiváljáról, melyet 1946 óta rendeznek meg. Ikonikus tengerpartja a sétánnyal, pálmafákkal övezett Promenade de la Croisette. Visszatérés a hotelbe.
6. nap Szabadidő vagy fakultatív program.
7. nap Szabadidő vagy fakultatív program.
8. nap Hazautazás • A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Félpanzió reggelivel és vacsorával: 44 990 Ft személyenként/tartózkodás


Kirándulás csomag magyar idegenvezetéssel: 69 990 Ft személyenként/tartózkodás

Cinque Terre (3. nap):
Cinque Terre (UNESCO-Világörökség). A magyarul Öt Földnek nevezett meseszép részen öt városka osztozik: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. A hegyoldalról a tengerre lenéző színpompás házak övezte vidék sokak bakancslistáján szerepel. Utunk Monterosso-ba vezet, a kis öbölnél megbújó, bűbájos településre. Vonatra szállunk (a környéken korlátozottak a turistabuszos közlekedési lehetőségek), így egyedi élményben lehet részünk. Majd Portovenere-be megyünk. Visszatérés a hotelbe.
Dolceacqua és Monaco (6. nap):
A mai kirándulás első állomása a középkori Dolceacqua. A festői fekvésű olasz falucska látképét a híres híd, a Ponte Vecchio di Dolceacqua dominálja. A 13.században épült építészeti műremek a Nervia folyón kecses ívként nyúlik át. Claude Monet, az impresszionizmus kiemelkedő alakja egy festményen örökítette meg a híd szépségét. Felkeressük az óvárost. Izgalmas élményt ígér Monaco programunk. A hercegség a francia Riviérán gyöngyszeme, Franciaország és a Földközitenger között. Ez a világ 2. legkisebb országa, népessége 38.000 fő. Az állam élén a Grimaldi-ház áll, uralkodója II. Albert herceg. Szerencsejáték, kaszinók, a világ legmagasabb egy főre jutó GDP-je, FORMA-1-es verseny, a luxus világa – mindez Monaco. Meglátogatjuk az óvárost, és az 1875-ben épült katedrálist, mely a hercegi dinasztia tradicionális temetkezési helye. A Szent Miklós-székesegyházban kötött házasságot Grace Kelly és III. Rainer herceg, és itt helyezték őket végső nyugalomra is. Visszatérés a hotelbe.
Genova, Rapallo és Portofino (7. nap):
Ligúria, az Olasz Riviéra a francia határtól húzódik a Ligúr part mentén, Toszkánáig. Vadregényes hegyvidékek, homokos partok, elbűvölő kisvárosok jellemzik. A francia Riviéra népszerűvé válása után kezdett ez a vidék is felkapottnak számítani a 19. században. A Ligúr Appeninek fenséges vonulatai között haladunk Genova felé. A Via Aurelia-n utazunk, a romantikus, sziklás hegyekben gyönyörködve. Az Olasz Riviéra központjának tartott Genova kikötője a legnagyobb Olaszországban. Az egykori tengeri köztársaság évszázadokon keresztül fontos szerepet töltött be a régióban. Fekvése elragadó: a Ligúr-tenger és az Appeninek ölelésében található. Ezután Rapallo-ba érünk, a népszerű turistadesztincióhoz, a Tigullio-öbölnél. Ezt követően Portofino felé indulunk. Portofino kifinomult hangulatú üdülőhely, az olasz Riviéra egyik ékköve, kis házakkal, villákkal, színpompás növényekkel. A település nagy népszerűségnek örvend a gazdagok és híresek körében is. Visszatérés a hotelbe.

Egyéb

Minimális résztvevőszám időpontonként.
Az ár nem tartalmazza: Idegenforgalmi adó kb. 2 euró/fő/nap (helyszínen fizetendő), borravalók, ételek és italok költségei, melyek az utazási programban nincsenek megemlítve.
A beutazáshoz teljes COVID-19 oltás kötelező.
Kérjük, a "nem kötelező érvényű ügyfélkérés" mezőben jelezze, hogy melyik vakcinát kapta.
A beutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.
Felhívjuk figyelmét, hogy a foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot, valamint a foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.
A jelenleg világszerte terjedő járvány miatt a be- és kilépési szabályok folyamatosan változhatnak, ezért kérjük, tájékozódjon az aktuális utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2022.05.18. 20:00 és 2022.07.31. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.