Omán – Körutazás és fürdőzés

Szállodák, sátortábor és Sifawy Boutique Hotel ****
Omán
  • Félpanzió és teljes panzió
  • 12 nap
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2024.04.12. - 2024.04.23.
személyenként 1 194 990 Ft -tól
Utazási kód: 9755949
Időpontok: Kétágyas szoba Egyágyas szoba
2024.01.26. – 2024.02.06.
2024.02.23. – 2024.03.05.
2024.03.01. – 2024.03.12.
2024.03.15. – 2024.03.26.
2024.04.12. – 2024.04.23.
899 990 Ft1 194 990 Ft
Kétágyas szoba: minimum/maximum 2 felnőtt.
Egyágyas szoba: minimum/maximum 1 felnőtt.

Útiterv

1. nap Utazás • Repülőút Dubajon keresztül Maszkatba.
2. nap Maszkat • Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, majd transzfer a szállodába és reggeli. Kora délután étkezés egy halétteremben. Ezután lepje meg magát egy kis ománi luxussal, és hajókázzon Maszkat partjai mellett. Az utat egy hagyományos vitorlás, egy úgynevezett dhow fedélzetén teheti meg. A friss datolya és a Kahwa tea biztosítja a hangulatos környezetet, miközben Ön tovasiklik a város part menti luxuspromenádja mellett, és egy pillantást vet az egykori szultáni palotára és a legnívósabb szállodák sorára. Éjszaka Maszkatban.
3. nap Maszkat • Városnézés Maszkatban a Qaboos szultán nagymecset megtekintésével. Továbbutazás a régi Maszkaton keresztül a Bait Al Zubair múzeumhoz. Ezután az arab világ legrégibb piacainak, az óvárosnak és a Mutrah Souq piacnak a meglátogatása. Visszafelé utazás a szultáni palota mellett. Délután szabad időtöltés. Éjszaka Maszkatban.
4. nap Maszkat – Ain Thowarah – Rustaq - Maszkat • Reggeli után a régi halpiac felkeresése. Ezután rövid utazás Al Thowarah híres forró vizű forrásaihoz. Ez a forró vízű forrás egy wadiban található, amelyben számos afládzs (vízcsatorna) található; ezek a közeli gazdaságokba vezetik a vizet. Merüljön el a meleg vízben, amelyről úgy tartják, hogy gyógyító hatással van a bőrre. Ezzel egyidejűleg megfigyelhet különböző, az oázisban menedéket kereső állatokat és madarakat is. Ezt követően ellátogatnak Al-Hazm várába. Ez a 18. század elején, az Al-Yarubi törzs ománi uralkodásának vége felé épült, amikor Rustaq lett az állam fővárosa. Az Al-Yarubi törzs leginkább arról ismert, hogy kiűzte a portugálokat Ománból. Számos fontos ománi erőd és vár építése is az ő nevükhöz fűződik, köztük a Nizwa erőddel és a Jabreen várral. Az Al-Hazm vár a Rustaq erőddel együtt az UNESCO előzetes világörökségi listáján is szerepel. Végül utazás az Amouage parfümgyárba. Az Amouage egy „High Perfumery House”, amely arról ismert, hogy itt készül a világ legjobb parfümjei közül jó néhány. Az Ománi Szultánságban 1983-ban „A királyok ajándéka” néven alapított ház új alapokra helyezte az arab parfümkészítés művészetét, és világszerte hírnevet szerzett magának azzal, hogy minden termékét az innovatív modernitás és a valódi művészi kivitelezés jegyében alkotta meg. Éjszaka Maszkatban.
5. nap Maszkat – Bimmah Sinkhole – Sur – Ras Al Jinz – Sur • Reggeli után utazás Surba kis halásztelepülések mellett. A Bimmah Sinkhole és az út közelében található oázisok megtekintése. Piknik Wadi Shaab és Wadi Tiwi mellett, amelyek minden kétséget kizáróan Omán legszebb vádijai közé tartoznak. Ezurán rövid városnézés Sur kikötővárosában, ahol mind a mai napig facsónakokat (dhow) készítenek. Továbbutazás Ras Al Jinzbe, ahol vízi teknősök megtekintésére van lehetőség. Éjszaka Surban.
6. nap Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands sivatag • Délelőtt utazás Wadi Bani Khalidba és kirándulás a hűs és kristálytiszta vizű, idilli oázisban. A sivatag szélén átszállás egy négykerék-meghajtású terepjáróba. Utazás az arany dűnéken keresztül a homokban a táborhelyig. Este élvezze a dűnék felett látható naplementét. Éjszaka a Wahiba Sands sivatagban.
7. nap Wahiba Sands sivatag – Al Hamra – Jabrin – Bahla – Nizwa • Reggeli után utazás a hagyományos agyagépítményeiről híres Al Hamra városba. Ezt követően utazás Jabrinba és az ottani erőd felkeresése, amely korábban lakóhelyként funkcionált, teraszáról gyönyörű a kilátás a Hadzsar-hegységre. Végül utazás Bahla városába, majd megálló az UNESCO világörökség részének nyilvánított erődnél, ahol lehetőség van fényképek készítésére. Utazás Nizwába, szállás éjszakára.
8. nap Nizwa • Utazás Nizwába és a nizwai erőd felkeresése, amely csodálatos kilátást nyújt a városra és a környező hegyekre. Ezután egy hagyományos ezüst- és kerámiapiac meglátogatása. Ezt egy rövid látogatás követi Birkat Al Mauz váránál. Éjszaka Nizwában.
9. nap Nizwa – Birkat al Mouz – As Sifah • Reggel látogatás a nizwai kecskepiacon, a minden péntek reggel megrendezett hagyományos marhapiacon. A nizwai kecskepiac technikai értelemben a híres történelmi nizwai bazár bővítése, de kizárólag az itteni falusiak látogatják kecskék, juhok és tehenek eladására és cseréje érdekében. Továbbutazás a Birkat al Mouz afládzshoz, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Az afládzs a faládzs szó többes száma, és arabul azt jelenti, hogy „részekre osztás”. Ezt a jellegzetes ománi öntözőrendszert 4500 évvel ezelőtt fejlesztették ki, hogy a vizet a lehető legigazságosabban osszák el a lakosok között. A közösség és a kölcsönös egymásrautaltság eszméjén alapul, és részben csillagászati megfigyelésekből indul ki. A területen talált legrégebbi romok Kr. u. 500-ból származnak. Az elv rendkívül egyszerű: a víz a gravitáció révén több tucat kilométeren keresztül kering a földalatti forrásoktól a házakig és a termőterületekig. A múltban minden faládzsnak védelmet nyújtó őrtornyai, mecsetjei és egyéb épületei is voltak. Ezután transzfer az As Sifah-i szállodába. Délután megérkezés és a fürdőzés megkezdése.
10. nap As Sifah • Fürdőzés.
11. nap Visszautazás • Szabadidős nap. Vacsora után késői kijelentkezés, majd röviddel éjfél után transzfer a maszkati repülőtérre.
12. nap Visszautazás Dubajon keresztül. Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.

Elhelyezkedés

kb. 5 perc séta a jachtkikötőn keresztül a sziklás/kavicsos/homokos strandra (fürdőcipő ajánlott), reptéri transzfer kb. 1,5 óra.

Felszereltség

Étterem, bár, úszómedence, napozóágyak és napernyők a medencénél és a strandon, fitneszterem.
Térítés ellenében: wellness- és szépségápolási szolgáltatások.

Szoba

„Standard” kétágyas szoba/„Standard” egyágyas szoba: kb. 54 m², fürdőkád/zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, WiFi, minibár, légkondicionáló, erkély kilátással a medencére/üdülőhelyre/jachtkikötőre.


Sport és szórakozás

Térítés ellenében: minigolf, teniszpálya, különböző vízi sportok (részben helyi szolgáltatóktól) a strandon.

„All inclusive” a Sifawy Boutique Hotel **** szállodában As Sifah-ban: 54 990 Ft/fő.

„All inclusive” svédasztalos reggelivel, ebéddel és vacsorával, ebéd a szálloda kiválasztott éttermeiben (foglalás szükséges), 25% kedvezmény az árban nem foglalt szállodai éttermekben való fogyasztásra (foglalás szükséges), délelőttönként és délutánonként harapnivalók, 1 palack víz személyenként a minibárban, alkoholtartalmú és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása (ásványvíz, szóda, üdítőitalok, kávé/kakaó/tea, bor, sör, választott röviditalok, mocktailok, koktélok)

Megjegyzés: felhívjuk figyelmét, hogy alkoholt csak korlátozott időszakokban szolgálunk fel, szo. – csüt. 12.00–15.00 óráig és 18.00–23.30 óráig, ill. p. 14.00–23.30 óráig.

Egyéb

A résztvevők minimális száma időpontonként 10 fő.
Az ár nem tartalmazza: borravalók, személyes kiadások, pl. az útitervben nem szereplő ételek és italok.
A beutazáshoz a beutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Ez az utazás mozgásukban korlátozott személyek számára nem alkalmas.
Ha nincs más megadva, az árban foglalt felsorolt szolgáltatások az utazás minden résztvevőjére vonatkoznak.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.

  • Maszkat: Hilton Garden Inn
  • Sur: Grand Sur Hotel
  • Wahiba Sands sivatag: Arabian Oryx Camp
  • Nizwa: Al Diyar
  • As Sifah: Sifawy Boutique Hotel
Ez az utazás 2023.10.11. 20:00 és 2023.12.31. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.