Dél-Afrikából Velencébe - City Trip és körutazás

MSC Orchestra és ***-os szállodák
Dél-Afrika és az Indiai-óceán 33 nap, reggeli és teljes ellátás
Utazási idöszak 2020.04.11. - 2020.05.13.
személyenként 935 990 Ft -tól
Utazási kód: 9369190
  • Élvezze az éjszakákat Mauritiuson és a Seychelle-szigeteken
  • Keljen át a Szuezi-csatornán! - a Vörös-tenger és a Földközi-tenger közötti kapcsolat
  • Fokváros jelképének, a Tábla-hegynek a meglátogatása
  • Utazás a Jóreménység fokáig, amely Afrika legdélnyugatibb pontja
  • Látogassa meg a Boulder’s Beach fürdőhelyen látható pápaszemes pingvineket, a kevés afrikai szárazföldi kolónia egyikét
  • Borkóstolás Afrika egyik legnevesebb borászánál
  • Városi körutazás Fokvárosban
  • A 290 eurós szervizdíj beleértve
Időpont Kabinkategória 2 fős kabin
2020.04.11. – 2020.05.13.„Bella” belső kabin935 990 Ft
„Fantastica” belső kabin1 001 990 Ft
„Fantastica” külső kabin1 178 990 Ft
„Bella” erkélyes kabin1 339 990 Ft
„Fantastica” erkélyes kabin1 404 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Indulás • Repülés Fokvárosba, Dél-Afrikába. Megérkezés, német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket, majd transzfer a szállodába.
2. nap Fokváros – Tábla-hegy – Jóreménység foka • Reggeli után utazás a Tábla-hegyre, a város jelképére (időjárástól függő). Felfelé menet megfordul a gondola, és csodálatos kilátása lesz a városra és a Tábla-öbölre. Az 1067 m magas fennsíkon megtett rövid körséta, majd a völgybe történő visszatérés után buszozás tovább Camps Baybe és Hout Baybe, majd a világ egyik legszebb tengerparti útján, a Chapman’s Peak Drive-on át a lenyűgöző Cape Peninsula Nemzeti Parkba. A Jóreménység fokáig tartó úton megcsodálhatja a növények birodalmának fantasztikus, egész évben zöld vegetációját, ahol struccok, páviánok és antilopok is felbukkanhatnak. Az út a Jóreménység fokától Cape Pointba vezet tovább. Siklóval (fogaskerekű vasúttal, fakultatív jellegű) fel lehet jutni a Jóreménység fokának legmagasabb pontjára. Gyalog kb. 20 perc felfelé és 10 perc lefelé. Az ott lévő világítótorony még mindig fontos tájékozódási pont a Jóreménység foka körül hajózók számára, és a kilátójáról lélegzetelállító panoráma nyílik az óceánra. Befejezésül meglátogathatja a Boulder’s Beach fürdőhelyen lévő pápaszemes pingvineket, az afrikai szárazföld kevés kolóniáinak egyikét. Stabil fapallón át juthat el a strandra, ahol a pingvineket úszás és a tollazatuk tisztogatása közben veheti szemügyre. Az út Fish Hoeken, Kalk Bayen és a Boye’s Drive-on keresztül vezet tovább a Kirstenboschi Botanikus Kertbe. Itt több mint 6000 őshonos növényfaj él. A vakok illatkertjének, a Braille-ösvénynek köszönheti a világhírét. A parkon és a 130 méterrel a föld felett vezető, 12 m hosszú „kígyós” acélhídon keresztül, amelyről csodálatos kilátás nyílik a kertre és a környező hegyekre, térhet vissza késő délután a szállodába. A nap további részét szabadon eltöltheti. Az estét a Viktoria & Alfred Waterfront kikötőhelyen, a város szórakozónegyedében töltheti el. Itt, a régi kikötőmedencében már 1998-ban létezett Fokváros egyik legjelentősebb turisztikai központja több mint 400 üzlettel, étteremmel és kocsmával. A csarnokokon keresztül és a yachtkikötő körül tett kellemes séta után a kikötő falainál lévő egyik étteremben fogyaszthatja el a vacsoráját.
3. nap Fokváros, Franschhoek& Stellenbosch • Ezen a napon szőlőskertekbe mehet. Az első út Stellenboschba, a „borok fővárosába” vezet. A történelmi óvároson és a központon keresztül tett séta után gyalog fedezheti fel Dél-Afrika második legrégebbi városát. Látnivalókat elsősorban a város búr stílusú történelmi épületekkel tarkított főtere (Braak), a holland református templom, illetve az öreg tölgyekkel szegélyezett Doorpstreet kínál. Ezután tovább visz az út Franschhoekbe, a francia hugenották által alapított városkába, amelynek a szőlészeti hagyománya egészen 1688-ig nyúlik vissza. Itt megcsodálhatja a hugenották emlékművét, amely arra emlékeztet, hogy miként népesítették be a völgyet a francia hugenották. Ezt követően Paarl felé veheti az útját. Egy neves borászatban vehet részt egy borkóstolón és egy érdekes pincelátogatásban. Utána meglátogatja a Taal emlékművet, amely Afrika, Hollandia és Anglia hozzájárulását jelképezi az afrikaans nyelv kialakulásában. Késő délután térhet vissza Fokvárosba. A nap további része ismét szabadon eltölthető, és ismét felkeresheti a Waterfrontot.
4. nap Fokváros – városi körutazás – behajózás •Reggeli után városnézésre viszi a túravezetés. Először a Signal Hillre mehet fel, ahonnan még egyszer megcsodálhatja a fenséges kilátást Fokvárosra és az Atlanti-óceánra. Az út tovább vezet Bo-Kaapba (a maláj negyedbe). A városnegyed tarka házaiban ma a rabszolgák leszármazottjai élnek, és a mecsetek minaretjeiről müezzinek szólítanak fel imára. Utána elhaladhat a Jóreménység-kastély előtt, amely a város legrégebbi épülete, majd az Adderley Streeten keresztül a Company Gardenhez érhet, amely egy szép park a városon belül. Itt egy sétát tehet, amely során elhaladhat a Parlament épülete, a Tuinhuys elnöki palota előtt, majd a Dél-Afrikai Nemzeti Galéria és a Dél-Afrikai Múzeum előtt. Innen aztán tovább mehet a Long Streeten, amelyet csodálatosan helyreállított viktoriánus házak, használt cikkeket és antikvitásokat kínáló boltok, és divatos kávéházak, kocsmák szegélyeznek. Utána transzfer Fokváros kikötőjébe és behajózás. A körút 18.00 órakor kezdődik.


5. nap Pihenés a tengeren.
6. nap Port Elizabeth, Dél-Afrika. (8.00–17.00 óra).
7. nap Pihenés a tengeren.
8. nap Durban, Dél-Afrika. (7.00–18.00 óra).
9–11. nap Pihenés a tengeren.
12. nap Pointe des Galets, La Réunion. (8.00–17.00 óra).
13+14. nap Port Louis, Mauritius. (8.00–17.00 óra + 1).
15+16. nap Pihenés a tengeren.
18. nap Port Victoria, Seychelle-szigetek. (9.00–18.00 óra + 1).
19–25. nap Pihenés a tengeren.
26. nap Aqaba, Jordánia. (7.00–18.00 óra).
27+28. nap Szuezi-csatorna (tranzit), Egyiptom.
29. nap Pihenés a tengeren.
30. nap Katakolon, Görögország. (8.00–14.00 óra).
31. nap Kotor, Montenegró. (10.00–18.00).
32. nap Split, Horvátország. (8.00–18.00 óra).
33. nap Visszautazás • Megérkezés Velencébe, Olaszországba. Visszautazás Bécsbe busszal.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok megközelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az utazási okmányokkal együtt kapja kézhez.

Felszereltség

4 étterem, 16 bár & társalgók, fénykép- és művészeti galéria, könyvtár, kaszinó, színház, internetkávézó, árkádok, futópálya, shuffleboard, minigolf, fitneszstúdió, 7 masszázsmedence, 3 úszómedence, „Aurea Spa” finn szaunával, különféle gőzfürdőkkel, multiszenzoros zuhannyal, masszázsmedencével, pihenőhellyel.

Kabinok

„Bella” belső kabin: kb. 13 m², zuhanyzó és WC, rádió, telefon, tévé, minibár, klímaberendezés, széf.
„Fantastica” belső kabin: kb. 13 m², a „Bella” belső kabinhoz hasonló felszereltség, elsőbbség az étkezési ülésrend megválasztásánál, 24 órás kabinszerviz.
„Fantastica” külső kabin: kb. 16 m², a „Fantastica” belső kabinhoz hasonló felszereltség, elsőbbség az étkezési ülésrend megválasztásánál, 24 órás kabinszerviz, hajóablak vagy ablak.
„Bella” erkélyes kabin: kb. 17–23 m², a „Bella” belső kabinhoz hasonló felszereltség és erkély.
„Fantastica” erkélyes kabin: kb. 17–23 m², a „Fantastica”külső kabinhoz hasonló felszereltség és erkély.

Foglalási információ

„Bella” belső kabin/„Fantastica” belső kabin/„Fantastica” külső kabin/„Bella” erkélyes kabin/„Fantastica” erkélyes kabin: minimum/maximum 2 felnőtt.

Fedélzeti tervrajz

A kabinkategóriák csupán a fedélzeti elhelyezkedésük tekintetében különböznek. További részletekről a fedélzeti tervrajzból tájékozódhat.

A MSC Orchestra fedélzeti terve

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2007
Hossz: 293,80 m
Szélesség: 32,20 m
Stabilizátorok: igen
Csomó: 23
Kabinok: 1275
Személyzet: 1054 fő
Utaskapacitás: 2550 fő (kettős foglaltság)
Emeletek: 13

Fedélzeti információ:
a fedélzeten USA dollárral lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express, Diners Club
A fedélzeten használt nyelvek: német, angol, spanyol, olasz, francia
Borravaló: 15%-os szervizdíj a bár- és éttermi szolgáltatások, illetve a wellness- és szépségápolási szolgáltatások után
Öltözék: nincs kötelező öltözék, napközben ajánlott a könnyed hétköznapi viselet, amely az adott időjárásnak megfelel; bizonyos alkalmakra (pl. gálavacsorára stb.) elegáns ruha; zárt cipő, valamint naptej és rovarriasztó használata ajánlott.
Be- és kiszállóhelyek:
Velence – déli szakasz (visszaút)
Indulás Velencéből: kb. 10.30
Arnoldstein/Dreiländereck étterem: kb. 13.30
Wörthi-tó/benzinkút a Marché étteremnél: kb. 14.45
Griffen/BP benzinkút a Mochoritsch étterem mellett: kb. 15.45
Kaiserwald/benzinkút a „Landzeit” étterem mellett: kb. 16.45
Loipersdorf/„Landzeit” étterem: kb. 17.45 óra
Bécsújhely/főpályaudvar: kb. 18.45
Bécs Westbahnhof/Felberstrasse Gürtel sarok (a Hotel Mercure-ral szemben): kb. 19.45 

Velence – nyugati szakasz (visszaút)
Indulás Velencéből: kb. 10.30
Arnoldstein/Dreiländereck étterem: kb. 13.30
Salzburg/repülőtéri buszmegálló az 1-es terminál előtt: kb. 17.15
Ansfelden/„Rosenberger” étterem, Bécs felé: kb. 18.45
St. Pölten/„Rosenberger” étterem: 20.15
Bécs Westbahnhof/Felberstraße Gürtel sarok (a Hotel Mercure-ral szemben): kb. 21.15

Megjegyzés: Jegyváltáskor meg kell adni a kívánt be- vagy kiszálló helyet.

Egyéb

Egyfős kabin kérésre lehetséges.
A résztvevők minimális száma 12 fő.
Az ár nem tartalmazza: 15%-os szervizdíj a bár- és éttermi szolgáltatások, illetve a wellness- és szépségápolási szolgáltatások után, személyes kiadások, mint pl. szárazföldi kirándulások, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A hajózási társaság hűségprogramjának kedvezményei nem vehetők igénybe, és kabinnal kapcsolatos kívánságokat sem áll módunkban teljesíteni.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A hajózási társaságnál használatos saját foglalási számát az úti okmányokkal együtt kapja kézhez. Ezekkel további egyéni szolgáltatásokat foglalhat közvetlenül a hajózási társaság weboldalán.
A helyi adottságok miatt esetleges szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.
Ez az utazás 2019.07.31. 20:00 és 2019.10.08. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.