Costa Rica és Nicaragua vagy Panama – Körutazás és vitorlás körutazás

szállodák, faházak és a Star Clipper
Közép-Amerika
 • reggeli és teljes ellátás
 • 16 nap
 • repülőúttal Bécsből/Bécsbe és TourCare utasbiztosítással
Utazási idöszak 2023.02.11. - 2023.02.25.
személyenként 1 497 990 Ft -tól
Utazási kód: 9673233

Oltási/tesztelési előírások

 • A beszállás hozteljes COVID-19 oltási bizonyítvány és RT-PCR teszt, valamint kitöltött egészségügyi kérdőív szükséges

Általános információk

 • A hajózási társaság fenntartja a jogot egy további antigénvizsgálat elvégzésére.
 • A zsúfoltság elkerülése érdekében van egy beszállási időkeret, amelyet be kell tartani
 • Maszkviselési kötelezettség: a terminálon, a beszálláskor és a fedélzet nyilvános területein és a kirándulásokon
 • Az ételeket az asztalnál szolgálják fel, és a büféétteremben nincs önkiszolgálás
 • Kötelező a szociális távolságtartás és a kézhigiénia
 • Az utazás idején hatályos helyi rendeletektől függően a kikötők látogatása kizárólag a Star Clippers által vezetett kirándulások részeként lehetséges
 • Kötelező biztosítás minden Star Clippers-szel utazó számára (különösen a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos kockázatokra)
A változtatások jogát fenntartjuk. Az aktuális helyzet szerinti kiigazítások bármikor lehetségesek.

Időpontok Kabinkategória 2 fős elhelyezés
Nicaraguai útvonal
2023.02.11. – 2023.02.26.
Belső kabin (6. kat.)1 448 990 Ft
Belső/külső kabin (5. kat.)1 497 990 Ft
Külső kabin (4. kat.)1 549 990 Ft
Külső kabin (3. kat.)1 585 990 Ft
Nagy külső kabin (2. kat.)1 621 990 Ft
Deluxe fedélzeti kabin (1. kat.)1 702 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv: Costa Rica és Nicaragua

1. nap Érkezés • Repülőút San Joséba (Costa Rica). Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket, majd transzfer a szállodába.
2. nap San José - Guápiles - Tortuguero • Reggeli előtt indulás keleti irányban a karibi alföldre, Guápilesbe. Mielőtt az utazás folytatódik, kiadós, tipikus reggelit szolgálnak fel. Átszállás egy hajóra, és transzfer csatornákon és folyókon keresztül Tortugueróba. Már ezen, a főcsatornán keresztül vezető úton lehetőség nyílik a változatos madárvilág megfigyelésére. Mielőtt elérnénk a szálláshelyünket, megállunk Tortuguero faluban, ahol érdekes információkat tudhatunk meg a történelemről, a kultúráról és a falusiak erőfeszítéseiről, hogy megvédjék a tengeri teknősöket, amelyek minden évben a Tortuguero környéki tengerparton rakják le a tojásaikat. Ezután továbbutazunk a szálláshelyünkre. Itt a dzsungel közepén vagyunk, keskeny csatornákkal és lagúnákkal körülvéve. Egy késői ebéd után először körbejárjuk a szálláshely területét az idegenvezetővel, a délután további része pedig szabadidő. Vacsora és éjszakai szállás.
3. nap Tortuguero Nemzeti Park • Ma is ajánlott a korai kelés. Ma az idegenvezető hajókirándulásra visz minket kisebb hajókkal a szűk dzsungelcsatornákon keresztül, szüntelenül állatok után kutatva. Kis szerencsével majmok, lajhárok, leguánok, kajmánok, édesvízi teknősök, denevérek és természetesen számos madárfaj is megfigyelhető. A növényzet is lenyűgöző. Rövid túra a szálloda saját ösvényein. A délelőtt folyamán később, vagy délután egy második hajókirándulásra is sor kerül. A nap hátralévő része szabadprogram, lehetőség van különböző kirándulásokon való részvételre (választható, a helyszínen fizetendő).
4. nap Tortuguero - Puerto Viejo de Sarapiquí - La Fortuna • Ma ismét elhagyjuk az országnak ezt az észak-keleti csücskét: hajóval jutunk el a kikötőig, majd busszal tovább Guápilesbe, ahol ebéddel várnak minket. Az utunk Puerto Viejo de Sarapiquíbe folytatódik. Ismerjük meg a csokoládé hagyományos gyártási folyamatát ezen az érdekes túrán! A kakaó, Közép-Amerika legendás gyümölcse nemcsak nagy történelmi jelentőségű történelmi valuta, hanem a maják, aztékok és más közép-amerikai kultúrák számára is az egyik legfontosabb terméket jelentette. A kirándulás egy rövid gyalogtúrával kezdődik a Tirimbina-erdő egyik részében található egykori kakaóültetvényre. A múltban itt hagyományos módon termesztették a kakaót. A kakaófák az erdőben nőttek, más fafajokkal körülvéve. Útközben sok érdekes információt kapunk a kakaófa természeti és kulturális történetéről. Az úti célunkat elérve nyomon követhetjük a kézműves folyamatot, amelynek során a kakaófa terméséből csokoládé lesz, és közben jobban megismerhetjük a gyarmati időszak előtti és utáni csokoládét. Természetesen a dolog gyakorlati oldalát sem hanyagoljuk el, és különféle hagyományosan elkészített csokoládékat is megkóstolhatunk. Ezután elhagyjuk a Sarapiquí régiót, és az Arenal vulkán lábánál fekvő La Fortuna felé vesszük az irányt, ahol a buja növényzet közepette élvezheti a mélyen ellazító fürdőzést a termálforrásokban.
5. nap La Fortuna - Mirador 1968 kilátó - Arenal Vida Campesina - La Fortuna • A reggeli után élvezhetjük a vulkán egyik legszebb kilátását az Arenal vulkán lábánál tett túra során (időtartam: kb. 2 óra). Az érdekes túra a vulkánhoz közeli túraútvonalon indul, és a dzsungelen, valamint régi és új lávamezőkön át vezet minket. Az utolsó, különösen nagy kitörés 1968-ban történt. Délután meglátogatjuk az Arenal Vida Campesina farmot, ahol megismerhetjük a hagyományos és nem hagyományos művelési módokat, és részt vehetünk különböző tevékenységekben, például tehénfejésben, tortillakészítésben, valamint zöldségszedésben a veteményeskertben. Ismerje meg az olyan kulturális tevékenységeket, mint például a cukornád őrlése, a régióra jellemző táncok és a kézzel készített kútból való vízmerítés. Lehetősége lesz arra, hogy segítsen a vacsora elkészítésében, és utána elfogyasszon egy tipikus vacsorát.
6. nap La Fortuna - Cañas - Monteverde • Ma az Arenal-tó körül folytatjuk utunkat, majd felmegyünk a Monteverde környéki felhőerdő-rezervátumba, amely körülbelül 1400 m magasan fekszik a tengerszint felett. Útközben megállunk Cañasban, ahol meglátogatjuk a „Las Pumas” vadrezervátumot. Ott testközelből megcsodálhatunk néhány olyan állatot, amellyel egyébként soha nem találkoznánk: például pumákat és jaguárokat.
7. nap Monteverde • Délelőtt ellátogatunk a Santa Elena Nemzeti Parkba, és kirándulunk a felhőerdőben, állatmegfigyeléssel egybekötve (időtartam: kb. 4 óra, könnyű és közepesen nehéz útvonalon). Délután szabadprogram, lehetőség van különböző kirándulásokon való részvételre (választható, a helyszínen fizetendő).
8. nap Monteverde - Carara Nemzeti Park - Puntarenas • Elutazás a Carara Nemzeti Parkba. Az erdő ezen a területen rendkívül sokszínű, és kivállóan alkalmas állatok, ill. madarak megfigyelésére, mint pl B. a vörös ara papagájok, amelyeknek állandó fészkelőhelyük is itt található. Továbbút Puntarenas kikötővárosába, transzfer a kikötőbe és behajózás. Kezdetét veszi a hajós körút.
9. nap Quepos (Costa Rica).
10. nap Kikapcsolódás a tengeren.
11. nap San Juan del Sur (Nicaragua).
12. nap Playa Panama, Culebra Bay (Costa Rica).
13. nap Potrero Bay, Flamingo (Costa Rica).
14. nap Isla Tortuga (Costa Rica).
15. nap Puntarenas - Visszaút • Érkezés Puntarenasba/Costa Rica és kiszállás. Transzfer a San José-i repülőtérre, majd repülés haza.
16. nap Érkezés Bécsbe és egyéni hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

Éttermek, 2 bár, napozóterasz, könyvtár, butik, 2 úszómedence, masszázssátor, zodiákusok, tengeri bútorok sárgaréz és mahagóni famunkákkal.

Kabinok

Belső kabin (6. kat.): kb. 8 m², mit zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, tévé, légkondicionáló, széf, emeletes ágyak.
Belső/külső kabin (5. kat.): kb. 11 m², a belső kabinéhoz (6. kat.) hasonló felszereltség, márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, DVD-lejátszó, emelt franciaágy (a belépés csak lépcsőn keresztül lehetséges) a külső kabinban, ill. 2 egyszemélyes ágy (kétszemélyes ággyá alakítható) a belső kabinban.
Külső kabin (4. kat.)/külső kabin (3. kat.)/nagy külső kabin (2. kat.): kb. 11–12 m², a belső kabinéhoz (6. kat.) hasonló felszereltség, márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, DVD-lejátszó, franciaágy vagy részben 2 egyszemélyes ágy (kétszemélyes ággyá alakítható).
Deluxe fedélzeti kabin (1. kat.): kb. 14 m², a belső kabinéhoz (6. kat.) hasonló felszereltség, márványfürdő zuhanyzóval és WC-vel, DVD-lejátszó, minibár, masszázsmedence, franciaágy vagy részben 2 egyszemélyes ágy (kétszemélyes ággyá alakítható), közvetlen kijárat a fedélzetre.

Foglalási információ

Belső kabin (6. kategória)/Belső/külső kabin (5. kat.)/Külső kabin (4. kat.)/Külső kabin (3. kat.)/Nagy külső kabin (2. kat.)/Deluxe fedélzeti kabin (1. kat.): minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 1991 (felújítva 2014-ben)
Hossz: 115,5 m
Szélesség: 15 m
Csomó: 20
Kabinok: 85
Személyzet: 74
Utaskapacitás: 170 (két fős elhelyezés esetén)
Emeletek: 4

Fedélzeti információ:
a fedélzeten euróval lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express
A fedélzeten használt nyelvek: német, angol, francia
Borravaló: a hajózási társaság ajánlása kb. 8 euró/fő/nap.
Öltözék: a hajón a légkör kötetlen és lezser. Napközben rövidnadrág, fürdőruha, póló stb. viselése jellemző. A szárazföldi kirándulásokra kényelmes sportcipő javasolt. Estére sportos-elegáns ruházat megfelelő. Szmoking és estélyi ruha nem szükséges, ugyanakkor rövidnadrág vagy póló nem viselhető este a fedélzeti étteremben.

1 x kirándulás Queposban/Costa Ricában a Manuel Antonio Nemzeti Parkba (a 9. napon): 33 990 Ft személyenként


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma időpontonként 10 fő.
Az ár nem tartalmazza: borravalók (a hajózási társaság ajánlása kb. 8 euró/fő/nap), személyes kiadások, pl. szárazföldi kirándulások, olyan ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.
A 2. napra vonatkozó megjegyzés: A hajótranszfer során személyenként legfeljebb 12 kg poggyász szállítható. Kérjük, érkezéskor csomagoljon össze egy külön utazótáskát. A többi poggyászt a 4. napon kapja vissza.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, ők a vízum időben történő beszerzéséért saját maguk felelnek.
A hajózási társaság hűségprogramjának kedvezményei nem vehetők igénybe.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

A COVID-19-re vonatkozó megjegyzés:

A COVID-19 világjárvány előre nem látható alakulása miatt kötelező a Covid-19 elleni teljes oltottság (a gyógyultaknak is), RT-PCR teszt, valamint kiterjedt utas- és betegbiztosítás megkötése. Kérjük, a megérkezés előtt időben tájékozódjon a szükséges utazási dokumentumokról (pl. érvényes PCR teszt, regisztráció, igazolások – Green Pass). Kérjük, előzetesen tájékozódjon az országában érvényes visszatérési szabályokról. Az utasok egészségi állapotának ellenőrzésére a fedélzeten további intézkedéseket vezethetnek be.


Mivel a jelenlegi világjárvány miatt a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2022.04.06. 20:00 és 2022.12.06. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.