Antarktisz & Buenos Aires - expedíciós hajóút és városnézés

hotelek és az MS Ortelius
Antarktisz & Argentína
  • reggeli és teljes ellátás
  • 17 nap
  • az ár tartalmazza a retúr repülőutat Bécsből
Utazási idöszak 2025.01.28. - 2025.02.12.
személyenként 3 786 990 Ft -tól
Utazási kód: 9786358
szezonok időpontok kabinkategória kétágyas elhelyezés
„A” szezon2020.11.27.24 - 2020.12.12.24.körablakos külső kabin3 499 990 Ft
ablakos külső kabin3 769 990 Ft
superior külső kabin4 155 990 Ft
„B” szezon2020.01.28.24 - 2020.02.13.25.körablakos külső kabin3 786 990 Ft
ablakos külső kabin3 914 990 Ft
superior külső kabin4 314 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Utazási program

1.nap Érkezés • Repülőút Buenos Airesbe.
2.nap Buenos Aires • Kora reggeli érkezés. A német nyelvű idegenvezető üdvözli Önöket, aki egy félnapos városnézés keretében megmutatja Buenos Aires szépségeit. A buenos aires-i városnézés során először a Plaza de Dico, a város történelmi és politikai központja felé veszi az irányt, ahol felfedezheti a legfontosabb épületeket és műemlékeket: a Pirámide de Dico, a Casa Rosada (elnöki palota), a gyarmatosítás korabeli Cabildo és a katedrális. A különböző építészeti stílusok miatt érdekes Avenida de Dico mentén folytatjuk utunkat az Avenida 9 de Julio utcáig, ahol nyolc sikátor található, amelyeket pázsitok, szökőkutak és szobrok díszítenek, és természetesen az Obelisco, a város vitathatatlan szimbóluma és súlypontja. Innen folytassa útját San Telmóba, a város legrégebbi negyedébe, ahol minden vasárnap antikváriumpiacot tartanak, és amely ínyenc éttermekkel, nyüzsgő bárokkal és természetesen a tanguerákkal (éttermek élő tangóval) vonzó éjszakai életet kínál. Dél felé haladva elérjük La Boca festői kikötői negyedét a híres Caminito utcával, amelynek színes bádogházai és szokásai a 19. századi európai bevándorlók hatását tükrözik a jellegzetes cantinákban (kis éttermek) és conventillókban (bérházak). A látogatás Puerto Maderóban folytatódik, ahol a régi kikötői raktárépületeket irodákká, lakásokká, éttermekké és világszínvonalú bárokká alakították át, és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és a Rio de la Platára. Végül a Palermo lakónegyedbe utazik tovább, elegáns kúriáival és kiterjedt parkjaival, hogy végül La Recoleta-ban érjen véget, ahol olyan nevezetes látnivalók találhatók, mint a Nuestra Señora del Pilar templom, a kulturális központ és a Palais de Glace kör alakú épület. Meglátogatja a temetőt, amely gazdag építészetével, lenyűgöző történeteivel és az itt eltemetett történelmi személyiségekkel - amelyek közül talán Evita a legismertebb - fogja Önt meglepni. Visszatérés a szállodába majd szabadidő.
3.nap Tigre és a Paraná-delta • Kirándulás a város északi része felé, elhaladunk a lakónegyedek mellett és a Quinta Presidencial de Olivos, az argentin elnök hivatalos rezidenciája előtt is, amely Buenos Aires külvárosában található. A következő úti cél San Isidro, egy elegáns lakónegyed, amelynek megtekintése a város történelmi központját képező, kiemelkedő neogótikus stílusú katedrálisnál kezdődik. A túra ezután el Tigre, a Rio Parana torkolatánál fekvő elbűvölő városrészbe folytatódik. A területet 1580-ban telepítették le először, de csak a 19. század végén vált Buenos Aires felsőbb osztályainak kedvelt üdülőhelyévé. A deltavidéken tett hajókiránduláson megcsodálhatjuk a régi kúriákat, amelyek kontrasztban állnak a mai, cölöpökre épített faházakkal. Jacht- és evezős klubokat is láthat, és megismerheti a folyóval közösségben fejlődő lakosság jellegzetes életét. A deltát számos kis sziget alkotja, amelyeken buja szubtrópusi növényzet található, és amelyeket csatornák és patakok szelnek át, ideális környezetet biztosítva a természeti környezetben és a friss levegőn való kikapcsolódáshoz. Visszatérés a szállodába és szabadidő. Este utazás Buenos Aires déli negyedei felé. A tangózene a 19. század végén Buenos Aires déli külvárosaiban (arrabales) alakult ki, amelyeket criollók (argentin őslakosok), olasz és spanyol bevándorlók, néhány afrikai leszármazott és számos más országból származó ember lakott. Az ő küzdelmeik, nehézségeik, szegénységük, szenvedélyeik, igényességük volt az a szikra, amely megteremtette az argentin kultúra e mitikus és szenvedélyes darabját. Érzelmes szövegei néha nehezen érthetőek és nehezen fordíthatóak, de mindig mélyen poétikusak. 1920-ban ezt a régi gyarmati házat alakították át a hagyományos El Querandi bárrá, amelyet art deco homlokzata, sötét fapadjai és salamoni oszlopai jellemeznek. Évekig az írók, művészek és diákok kedvenc találkozóhelye volt. Ma egyike azoknak az ikonikus helyeknek, ahol a múlt visszatér, és tökéletes hely a látogatók számára, akik a kiváló konyhát és egy nagyon hagyományos tangóshow-t szeretnének élvezni. A műsor után éjfél körül térnek vissza a szállodába.
4.nap Buenos Aires – Ushuaia • Reggel transzfer a repülőtérre és repülőút Ushuaiába. Amikor megérkezik Ushuaiába, rá fog jönni, hogy az ország és egyben a kontinens legdélebbi pontján van, mintegy 3000 km-re Buenos Aires városától, a déli szélesség 54° 48' és a nyugati hosszúság 68° 19' fokán. Lakossága 70 ezer fő. Ushuaia Tierra del Fuego tartományban (kerületben) található, és az Antarktisz kapuja. Itt találkozik az Andok kordillérája a tengerrel, egyedülálló tájra nyílik kilátás. Éjszakázás Ushuaiában.
5.nap Tierra del Fuego "Tűzföld" Nemzeti Park és Bahía Lapataia • Reggel transzfer a kikötőbe, ahol leadhatja csomagjait. Ezután nyugatra, az Ushuaiától tizenkét kilométerre fekvő Tierra del Fuego ("Tűzföld") Nemzeti Parkba utazik, amely az ország egyetlen tengerparttal rendelkező nemzeti parkja. Itt a Beagle-csatornára nyíló számos panorámás kilátást nyújtó autóutat élvezhet, amelyet az Andok kordilleráinak utolsó lábai által nyújtott varázslatos környezet ölel körbe, mielőtt belevetné magát az óceánba és az andok-patagóniai erdőbe, amelyet különböző fafajok és különféle virágok, például orchideák, ibolyák és szelídvirágok alkotnak. A völgyek és tőzeglápok közötti túra a Lapataia folyóhoz és a Laguna Verdéhez vezet. Folytassa útját a 3-as nemzeti út utolsó szakaszán, amely végül a Lapataia-öbölben ér véget. Üdvözöljük Fin Del Mundóban, ön a világ végén van. Itt a régió korai lakói nyomot hagytak maguk után a „concheros”-okban, hihetetlen régészeti lelőhelyeken, amelyek érdekes információkat nyújtanak ősi szokásaikról. Innen visszatérnek Ushuaiába, útközben megállnak, hogy megcsodálják a Rock-tavat, amelynek jellegzetessége, hogy vízének színe az időjárástól függően változik. Transzfer a kikötőbe és beszállás 16:00-kor.
6 + 7.nap A sarkkutatók útvonala • A következő két napban a Drake-átjáróban bepillantást nyerhetnek a mindennapokba az itteni sarkkutatók szemszögéből, akik elsőként merészkedtek ezekbe a régiókba: hűvös, sós szellő, tajtékzó tenger, és talán még egy uszonyos bálna is felbukkan a hullámok között. Az Antarktisz természetes határát jelentő antarktiszi konvergenciavonal áthaladása után az Antarktisz körüli feláramlási zónában találja magát. Ez akkor jön létre, amikor az észak felé áramló hideg víz összeütközik a melegebb szubantarktiszi víztömegekkel. Ez nemcsak a tengeri életet, hanem a madárvilágot is megváltoztatja. Vándorló albatroszok, szürkefejű albatroszok, fekete szemöldök albatroszok, kormos albatroszok, káptalantilopok, déli tüskésmadarak, feketelábú bolyongók, kék bolyongók és antarktiszi bolyongók - csak néhány a madarak közül, amelyeket láthat.

Utazási program

8 - 11.nap Érkezés az Antarktiszra • Hóval borított szürke sziklahegyek, töredezett kék-fehér jégtornyok, és nagyon változatos növény- és állatvilág. Először a hóval borított Melchior-szigeteket hagyjuk el, majd a Brabant- és az Anvers-sziget között húzódó Schollaert-csatornán keresztül utazunk. Itt többek között a következő helyeket látogathatja meg: Danco-sziget - A tevékenységek középpontjában a szigeten fészkelő szürkepingvinek, valamint a közeli területen gyakran megfigyelhető Weddell- és crabeater-fókák állnak. Neko Harbour - Az óriási gleccserek és a végtelen szél által megformált hó epikus tája. Egy zodiak-csónakos kirándulás vagy partraszállás során a legjobb kilátás nyílik a jéggel borított hegycsúcsokra. Paradise-öböl - Jó esély van arra, hogy púpos- és minkebálnákat láthatunk egy zodiak-csónakos során ebben a hatalmas, jéggel borított öbölben. Port-Lockroy - Miután átszelte a Neumayer-csatornát, a Goudier-szigeten található Port Lockroyban meglátogathatja az egykori brit kutatóállomást (ma múzeum és postahivatal). A Jougla-fok környékén szervezett programokon is részt vehet, és találkozhat szürkepingvinekkel és kékszemű csikóhalakkal. Itt jól lehet kajakozni és kempingezni is, és ha a körülmények lehetővé teszik, még akár hótalpakkal is végigmehetünk a part mentén és a közeli Damoy Pointnál lévő régi sípályán.
12.nap A Dél-Shetland-szigetek tájai • A Dél-Shetland-szigetek vulkanikus eredetű, szélfútta szigetei gyakran ködbe burkolóznak, de megvan a maguk finom varázsa is, mint például a változatos növényvilág (mohák, zuzmók, virágzó füvek) és állatvilág (ún. szürke- és állszíjas pingvinek, déli óriáshojszák/viharmadarak). A Deception-szigeten a hajó a Neptune's Bellowson keresztül hajózik be az elárasztott kalderába. Itt egy elhagyott bálnavadászállomást, valamint több ezer fokos bálnát, dominikai sirályt, barna-és délsarki halfarkast (ragadozó madár), valamint antarktiszi tengeri sirtályokat találunk. Ezen a kihalt vulkanikus tájon mindenképpen van lehetőség túrázásra. Alternatívaként részt vehet a Half-Moon-sziget közelében zajló különféle programokon is. Itt az argentin tudományos kutatóállomás, a Cámara-bázis közelében lévő parton gyakran pihennek meg az állszíjas pingvinek és a Weddell-fókák. A Drake-átjáróban uralkodó időjárási viszonyok határozzák meg a pontos indulási időt.
13 + 14.nap Kikapcsolódás a tengeren/Drake-átjáró • A visszaút minden, csak nem magányos. A Drake-hágón átkelve ismét a déli átkelésre emlékeztető tengeri madarak sokasága fogadja Önt. De ezúttal egy kicsit ismerősebbnek fognak tűnni.
15.nap Ushuaia • Minden kalandnak, legyen az bármilyen nagy, egyszer véget kell érnie. Itt az ideje, hogy Ushuaiában kiszálljon - olyan emlékekkel, amelyek elkísérik Önt, bárhová is vezesse a következő kalandja. Transzfer a repülőtérre és repülőút Buenos Airesbe. Érkezés Buenos Airesbe majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő része szabadidő.
16.nap Visszaút • Szabadidős nap. Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás.
17.nap Érkezés Bécsbe, majd egyéni hazautazás.
Megjegyzés: Felhívjuk figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok tájékoztató jellegűek, a hajótársaság fenntartja a változtatás jogát. A végleges indulási-és érkezési időpontokat az utazási dokumentumokban tüntetjük fel.

Felszereltség

étterem, panoráma lounge, zodiak-csónakok

Kabinok

körablakos külső kabin: kb. 17 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, TV, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, kis kanapé, 2 egyszemélyes ágy, 2 körablak.

ablakos külső kabin: kb. 12 – 14 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, TV, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, 2 egyszemélyes ágy, 2 ablak.

superior külső kabin: kb. 18 - 20 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, TV, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, kis kanapé, hűtőszekrény (üres), kávé-és teafőző, fürdőköntös, franciaágy, 2 ablak.

Foglalási információ

körablakos külső kabin /ablakos külső kabin/superior külső kabin: minimum/maximum 2 személy.

További feldélzeti információk

Műszaki adatok:
építés éve: 1989 / felújítva: 2019
hosszúság: 90,95 m
szélesség: 17,2 m
sebesség (csomó): 10,5
kabinok: 50
utaskapacitás: 108 személy
személyzet: 44 tagú személyzet, 8 idegenvezető, 1 orvos
fedélzeti utasszintek: 4


fedélzeti információ:
A fedélzeten euróval és amerikai dollárral lehet fizetni.
Hitelkártyák: MasterCard, Visa, Diners Club
fedélzeti nyelv: angol, német nyelvű személyzet is várja az utasokat
borravaló: Az utazás végén borravalót szokás adni a hajó személyzetének. A fedélzeten ezzel kapcsolatban részletes útmutatást kap majd. A borravaló személyes ügy, és Ön szabadon adhat borravalót az Ön által megfelelőnek tartott összegben. Általánosan elfogadott iránymutatásként 8,- és 10,- € közötti összeget ajánlunk személyenként és naponta.
ruházat: A hajó fedélzetén a ruházat nem hivatalos. Minden tevékenységhez hozzon magával kényelmes alkalmi ruházatot. Kérjük vegye figyelembe, hogy a látványos táj nagy részét a fedélzetről láthatja, ahol csúszós lehet. Ezért szilárd, csúszásmentes talpú cipőt ajánlunk. Ha lehetséges, ügyeljen arra, hogy soha ne kelljen sokáig keresgélnie a széldzseki után, amikor a hangszórók bemondják, hogy "Bálnák a láthatáron!", és ki kell rohannia a szabadba. Ha lehet, viseljen a réteges öltözködés elve szerint megfelelő ruházatot, mivel a hajó belső terében kellemesen meleg van, kint pedig gyakran hideg lehet.
vadles: A tisztek és az idegenvezetők folyamatosan figyelik az érdekes vadon élő állatokat és egyéb természeti látványosságokat. Örömmel veszik, ha segít nekik, ezért ne habozzon, ha vadállatot észlel, jelezze azt a személyzetnek. Ha olyan szerencsés , hogy egy bizonyos fajt észlel, akkor ezt a hídról minden kabinba és fedélzetre továbbítják, napszaktól függetlenül. A vadles, az állatok megfigyelése önkéntes, így ha a bejelentés után tovább kíván aludni, kérjük, tegyen így.
A jó egészség elengedhetetlen feltétele ennek az útnak, mivel naponta több órát kell majd gyalogolni. Ez egy hajóút, így az expedíció összességében nem túl megerőltető fizikailag. Bár a lehető legtöbb időt a parton töltjük, természetesen a hajón is maradhatunk, ha szeretnénk. Ahhoz, hogy részt vehessen a legtöbb kiránduláson, képesnek kell lennie arra, hogy a hajóról a vízszintre vezető meredek sétányon fel- és lesétáljon, hogy felszállhasson a zodiak-csónakokra. A legénység segít fel- és leszállni a hajóra. Gyakorlással ez egyre könnyebbé válik.
A szárazföldön az út csúszós és sziklás lehet. Mivel olyan távoli régiókba utazik, ahol nincs hozzáférés komplex orvosi létesítményekhez, azt tanácsoljuk, hogy a korlátozott egészségi állapotú vagy napi orvosi kezelést igénylő személyek ne vegyenek részt ezen az utazáson.

Egyéb

Kabinnal kapcsolatos egyéni kérés (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A minimális résztvevőszám 10 fő időpontonként.
Az ár nem tartalmazza: borravalók (a hajótársaság ajánlása kb. € 8,- € 10,- /fő/nap), személyes kiadások, például az útleírásban nem szereplő parti kirándulások, ételek és italok költségei.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 3 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak – minden utas saját maga felel a vízum időben történő beszerzéséért.
Megjegyzés az utasbiztosítással kapcsolatban: egy átfogó utasbiztosítás, amely többek között poggyászra, útlemondásra és betegségre is kiterjed, kötelező.
A hajótársaság hűségprogramján keresztüli árengedményeket nem áll módunkban figyelembe venni.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajótársaság végzi, erről az utazási dokumentumok elküldésekor ad további tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot szükséges megadni.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
Az utazás a reptérre egyénileg történik.

Ezt az utazást mozgáskorlátozott utasok számára nem ajánljuk.
Amennyiben más információ nem kerül feltüntetésre, a felsorolt, árban foglalt szolgáltatások az utazás minden résztvevőjére vonatkoznak.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2024.05.01. 20:00 és 2024.07.30. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.