Dél-Amerika a Horn-fokkal – hajóút

 **** szálloda és MS Oosterdam hajó
Dél-Amerika
  • reggeli és teljes ellátás
  • 21 nap
  • repülőúttal Bécsből és vissza, fedélzeti borravalókkal
Utazási idöszak 2024.02.16. - 2024.03.06.
személyenként 1 399 990 Ft -tól
Utazási kód: 9743852
Időpont Kabinkategória 2 fős elhelyezés
2024.02.16. – 2024.03.07.Belső kabin1 399 990 Ft
Külső kabin1 769 990 Ft
Verandakabin1 899 990 Ft
Signature lakosztály2 293 990 Ft
Neptune lakosztály2 699 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Repülőút Santiago de Chilébe (Chile).
2. nap Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket, majd transzfer a szállodába. Délután városnézés Santiago legfontosabb negyedeiben a történelmi belvárostól a La Moneda kormánypalotába, a Plaza de Armasra és a város egyéb fontos épületeihez tett panorámás látogatáson (a belépőt az ár nem tartalmazza) keresztül egészen a főváros első számú „bohém” kerületéig, a Bellavistáig, hogy aztán gyalog érjék el a Cerro Santa Lucíát. Keresse fel a La Monedában található elnöki palotát, amely fehér neoklasszikus épületével és chilei zászlóival egy egész háztömböt elfoglal. Ismerje meg közelebbről a 18. századi épület lenyűgöző történetét. Figyelje az embereket a népszerű Plaza de Armas vagy Cerro Santa Lucía tereken, és látogasson el a Mercado Centralba, majd keresse fel a modern városnegyedeket, a Santiago Providenciát, a Las Condest és a Vitacurát, ahol megcsodálhatja a „Sanhattan”-ként emlegetett városrész ultramodern felhőkarcolóit. Santiago felső részének megtekintése után visszatér a szállodába.
3. nap A mai utazás alkalmával a Curacaví-völgyön és Casablancán halad keresztül. Az első megálló Port of Valparaíso gyönyörű városa, szűk utcákkal és színes házakkal. Ha működik, lehetősége lesz kipróbálni az egyik legrégebbi siklót és felmászni az öblöt körülvevő dombokra. Innen csodálatos kilátásban lehet része. Felkeresik a Plaza Sotomayort és Chile legfontosabb kikötőjét. Ezután a túra folytatásaként elhaladnak a Nemzeti Kongresszus épülete mellett, majd megérkeznek Viña del Mar városába, amelyet gyönyörű parkjai miatt „kertvárosnak” is neveznek. Először az emblematikus virágóra, a „Reloj de Flores” mellett vezet el az útjuk, amely a kirándulás egyik leglátványosabb pontja, ezt követően pedig ellátogatnak Quinta Vergarába, az ország egyik legfontosabb fesztiváljának színhelyére. Eredetileg itt szőlőültetvények voltak, mára azonban ez vált az ország legjelentősebb tengerparti üdülőhelyévé.
4. nap Indulás a szállodából Santiagótól déli irányba Pirque festői városába, ahol a Viña Concha y Toro található. Kétségtelenül ez a világ egyik legjelentősebb szőlőbirtoka. Itt egy idegenvezető várja Önöket, aki bemutatja Önöknek az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező pincészetét. A túra elején rövid sétát tesznek a parkon keresztül, majd elérik a Casonát (a Concha y Toro család nyári rezidenciáját), ahonnan panorámás kilátásban lehet részük a házra, majd továbbhaladnak a legrégebbi szőlőültetvényekhez, ahol az idegenvezető rövid előadást tart a szőlőről, hogy aztán a nap fehér- és vörösborok kóstolásával folytatódjon. Végül meglátogatják a föld alatti borospincéket, hogy részesévé váljanak a Concha y Toro félelmetes legendájának. Ezután visszautazás a szállodába.
5. nap Transzfer a San Antonio kikötőbe és beszállás. Hajóút megkezdése 17.00 órakor.
6. nap Kikapcsolódás a tengeren.
7. nap Puerto Montt/Chile. (12.00–23.59).
8. nap Puerto Chacabuco/Chile. (11.00–19.00).
9. nap Utazás a chilei fjordokon.
10. nap Utazás a Sarmiento-csatornán.
11. nap Utazás a Magellán-szoroson keresztül. Punta Arenas/Chile (6.00–18.00). Utazás a Cockburn- és Beagle-csatornákon.
12. nap Utazás az Alley-gleccseren keresztül. Ushuaia/Argentína. (12.00–20.00).
13. nap Utazás a Horn-fok körül.
14. nap Stanley/Falkland-szigetek. (8.00–18.00 óra).
15. + 16. nap Kikapcsolódás a tengeren.
17. nap Montevideo/Uruguay. (8.00–18.00 óra).
18. nap Megérkezés in Buenos Airesbe (Argentína) 8.00 órakor. Szabadidős nap. Éjszaka a fedélzeten.
19. nap Kiszállás és a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket. Körutazás a főbb látnivalókhoz. Az Avenida 9 de Julio sugárúton megtekinthetik az obeliszket, a város jelképét, valamint a híres Teatro Colónt (Operaház), amely egy kiváló akusztikájú építészeti remekmű. Ezután a San Telmo negyed, a város szülőhelye, valamint a Plaza de Mayo (Praça de Maio), a történelmi és politikai központ következik, amelyet a nemzeti kormány, a Cabildo székhelye, a „Casa Rosada”, a Metropolitan-katedrális és a városháza vesz körül. A következő célpont a La Boca negyed, egy festői városrész, ahol olasz bevándorlók telepedtek le, és amely a „Caminito” nevű utcájáról ismert. A túra a tipikusan spanyol Avenida de Mayón folytatódik egészen a közvetlenül a kongresszusi épület előtt elterülő Plaza del Congresóig. Észak felé haladva a túra a temetőjéről ismert arisztokratikus negyedbe, Recoletába, valamint Palermóba halad tovább, amely egy óriási és gyönyörű park a város egyik legelegánsabb negyedének szívében. Ezt követően transzfer a szállodába.
20. nap Kirándulás a Tigre-deltába. A belvárostól mindössze néhány percre hihetetlen táj tárul elénk. Utazás az északi lakónegyeden keresztül Vicente López, Olivos, Acassuso, La Lucila és San Isidro települések mellett Tigre felé. Innen hajókirándulás a Río Paranán. A tájat buja és dzsungelszerű növényzet veszi körül, és az ember könnyen elfelejti a főváros közelségét. Ezután transzfer a repülőtérre és repülőút vissza Madridon keresztül.
21. nap Megérkezés Bécsbe, egyéni hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok hozzávetőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

7 étterem, 10 bár & társalgók, könyvtár, internetkávézó, vámmentes boltok, butik, mozi, színház, kaszinó, fitneszstúdió, több masszázsmedence, 2 úszómedence, Greenhouse gyógyfürdő, pilates, aerobic, jóga, teniszpálya, sportpálya, látványkonyha.

Kabinok

Belső kabin: kb. 14 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek.

Külső kabin: kb. 16 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, ablak.

Verandakabin: kb. 20 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, nappali, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, erkély ülőbútorokkal.

Signature lakosztály: kb. 35 m², masszázsfunkcióval rendelkező fürdőkáddal és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, nappali, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, távcső, erkély ülőbútorokkal.

Neptune lakosztály: kb. 46 m², masszázsfunkcióval rendelkező fürdőkáddal és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, kávéfőző, 1 pohár pezsgő üdvözlő italként, előétel vacsora előtt a lakosztályban, „High Tea” igény esetén a lakosztályban, nappali, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, távcső, exkluzív reklámtáska, elsőbbségi beszállás, elsőbbségi étel- és ülőhelyválasztás, kiszállási szolgáltatás, erkély ülőbútorokkal.

Foglalási információ

Belső kabin/külső kabin/verandakabin/Signature lakosztály/Neptune lakosztály/Penthouse lakosztály: minimum/maximum 2 felnőtt

További fedélzeti információk

Műszaki adatok:
Építés éve: 2003
Hossz: 285 m
Szélesség: 32,25 m
Stabilizátorok: igen
Csomó: 24 
Kabinok: 958
Személyzet: 812 fő
Utaskapacitás: 1964 fő
Emeletek: 11

Fedélzeti információ:
A fedélzeten a fizetőeszköz az amerikai dollár
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express.
Fedélzeti nyelv: angol.
Borravaló: 18% szervizdíj az italszámlákhoz
Öltözék: Az esti ruházat két kategóriára oszlik: formális és sportosan elegáns. A sportosan elegáns ruházat alatt férfiak esetén alkalmi hosszúnadrág és ing vagy pulóver, hölgyek esetén szoknya vagy nadrág és pulóver vagy blúz értendő. Az esti órákban mintás póló, fürdőruha, ujjatlan felső és rövidnadrág viselete az éttermekben és a nyilvános területeken nem engedélyezett. Esti ünnepi események alakalmával a hölgyek estélyi ruhát, az urak pedig öltönyt és nyakkendőt viselnek. Általában hétnapos utazás alatt két gálaestre, tíznapos utazás esetén pedig három gálaestre lehet számítani.


„Have-it-all” prémium csomag (hajó): 630 euró fejenként és tartózkodásonként

  • Signature italcsomag (max. 15 ital /fő/nap) az 1. és a 2. személy részére a kabinban
  • Surf internetcsomag az 1. és a 2. személy részére a kabinban
  • 2 szárazföldi kirándulás 100 amerikai dollár értékig, ill. 100 amerikai dollár árengedmény a drágább szárazföldi kirándulásokra (jelenleg kb. 93 eurónak felel meg)
  • 2 vacsora személyenként a specialitásokat kínáló „Pinnacle Grill” vagy „Tamarind”, ill. „Canaletto” éttermekben az 1. és a 2. személy részére a kabinban (a foglalásokat és az étkezési időpontokat előzetes foglalás nélkül a fedélzeten osztjuk ki, a beszállás napján visszaigazolást helyezünk el a kabinban)

Megjegyzés: a „Have-it-all” prémium csomagot az összes, egy kabinban utazó személy részére együtt kell foglalni. A „Have-it-all” prémium csomagot igény esetén a foglalással egyidejűleg kell megrendelni.


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 16 fő.
Az ár nem tartalmazza: 18%-os szervizdíj a bárszolgáltatások után, személyes kiadások, például az útitervben nem szereplő szárazföldi kirándulások, ételek és italok költségei.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, akik a vízum időben történő beszerzéséért saját maguk felelnek.
Fedélzeti hitelkeret: készpénzre nem váltható, és a kötelező szolgáltatási díjra nem használható fel.
Megjegyzés: 21 éven aluli személyek csak 21 évnél idősebb kísérővel utazhatnak.
A hajózási társaság hűségprogramján keresztüli árengedmények kizárva.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

A COVID-19-re vonatkozó megjegyzés:

A COVID-19 járvány előre nem látható alakulása és a folyamatosan változó beutazási szabályok miatt teljes körű utas-/betegbiztosítás kötelező.
Kérjük, a megérkezés előtt időben tájékozódjon a szükséges utazási dokumentumokról (pl. érvényes PCR teszt, regisztráció, igazolások – Green Pass).
Kérjük, előzetesen tájékozódjon az országában érvényes visszatérési szabályokról.
Az utasok egészségi állapotának ellenőrzésére a fedélzeten további intézkedéseket vezethetnek be.


Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2023.07.19. 20:00 és 2023.09.12. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.