Costa Rica és Panama - Körutazás és vitorlás hajótúra

hotelek, szálláshelyek és a Star Clipper
Közép-Amerika
  • reggeli és teljes ellátás
  • 16 nap
  • az ár tartalmazza a retúr repülőutat Bécsből
Utazási idöszak 2025.01.04. - 2025.03.08.
személyenként 1 699 990 Ft -tól
Utazási kód: 9780138
szezon Időpontok kabinkategória kétágyas elhelyezés
„A” szezon2025.01.04. – 2025.01.19.belső kabin (kat. 6)1 699 990 Ft
belső/külső kabin (kat. 5)1 838 990 Ft
külső kabin (kat. 4)1 889 990 Ft
külső kabin (kat. 3)1 997 990 Ft
nagy, külső kabin (kat. 2)2 038 990 Ft
deluxe fedélzeti kabin (kat. 1)2 209 990 Ft
„B” szezon2025.02.22. – 2025.03.09.belső kabin (kat. 6)1 979 990 Ft
belső/külső kabin (kat. 5)1 936 990 Ft
külső kabin (kat. 4)1 991 990 Ft
külső kabin (kat. 3)2 095 990 Ft
nagy, külső kabin (kat. 2)2 136 990 Ft
deluxe fedélzeti kabin (kat. 1)2 308 890 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útleírás

1.nap Érkezés • Repülőút San Joséba/Costa Ricára. Érkezés, a német nyelvű idegenvezető üdvözli Önöket, majd transzfer a hotelig.
2.nap Vulkan Irazú – Cartago – Lankester Garten – Orosi • Kora reggel kis falvak mellett haladunk az Irazú vulkán felé, ahol a buja zöld táj és a központi völgyre nyíló kilátás lenyűgöző látványt nyújt. Először felhajtanak a 3432 méter magas csúcsra (az éghajlat itt nagyon szeles és hideg lehet). A vulkanikus csúcs meglátogatása után Cartagóban megállnak, hogy meglátogassák a "Nuestra Señora de los Ángeles" (magyarul "Angyalok Nagyasszonya") bazilikát, amely a helyiek fontos zarándokhelye. Itt érdekes gyűjteményt láthatnak a hálaadásra szánt arany- és ezüstáldozatokból. Utunk ezután az Orosi melletti "Lankester" botanikus kertbe vezet, ahol nagy orchidea- és broméliagyűjteményt, valamint számos őshonos növényt láthatunk. Ezután megismerkedhetnek a bájos központi völgy környékével és történelmével, beleértve Costa Rica legrégebbi templomát, az 1767-ben épült orosi gyarmati templomot is. A természettel és történelemmel teli nap után visszatérnek San Joséba.
3.nap San José – Guápiles – Tortuguero • Reggeli előtt indulás kelet felé, a Karib-tengeri síkság felé Guápilesbe. Az utazás folytatása előtt egy kiadós, tipikus reggelit szolgálnak fel. Átszállás egy hajóra, majd a csatornákon és folyókon keresztül jutunk el Tortugueróba. Már ezen a főcsatornán keresztül vezető úton is lehetőségük lesz a madarak nagy változatosságának megfigyelésére. Mielőtt elérnénk a szálláshelyet, megállunk Tortuguero falujában, ahol érdekességeket tudhatunk meg a történelemről, a kultúráról és a falusiak erőfeszítéseiről a tengeri teknősök védelmében, amelyek minden évben a Tortuguero környéki strandokon rakják le tojásaikat. Ezt követően folytatjuk utunkat a szállásra. Itt a dzsungel közepén, keskeny csatornákkal és lagúnákkal körülvéve találja magát. Egy késői ebéd után idegenvezetőjük először körbevezeti Önöket a lodge területén, a délután hátralévő része pedig szabadidő. Vacsora és éjszakázás a szálláshelyen.
4.nap Tortuguero Nemzeti Park • Ma is ajánlott korán kelni. Ma az idegenvezetőjük kisebb csónakokkal hajókirándulásra viszi Önöket a szűk dzsungelcsatornákon keresztül, folyamatosan figyelve az állatokat. Kis szerencsével majmokat, lajhárokat, leguánokat, kajmánokat, édesvízi teknősöket, denevéreket és természetesen számos madárfajt is felfedezhet. A növényzet is lenyűgöző. Rövid túra a szálloda saját ösvényein. A második csónaktúrára később a délelőtt folyamán vagy délután kerül sor. A nap hátralévő része szabadidő, lehetőség van különböző kirándulásokon való részvételre (fakultatív, helyszínen fizetendő).
5.nap Tortuguero – Guápiles – Puerto Viejo de Sarapiquí • Ma ismét elhagyják az ország északkeleti csücskét: hajóval a mólóhoz, majd busszal tovább utazhatnak Guápilesbe, ahol ebéd várja Önöket. Az utazás Puerto Viejo de Sarapiquíbe folytatódik. Ennek az álmos kis falunak két arca van: számos gyümölcsültetvény közepén fekszik, amelyekről köztudott, hogy sok áldást hoznak, de emellett nagyon aktív a természetvédelem és az erdőtelepítés terén is, és néhány nemzetközileg is elismert projektnek ad otthont, mint például a Tirimbina Magánrezervátum. Itt elfoglalhatja a szobáját, majd a délután hátralévő része szabadidő. Érkezés után sétálhat a szálloda kertjében, ahol megismerkedhet néhány trópusi zöldség termesztésével, és talán megpillanthatja a folyóparton élő békákat is.
6.nap Puerto Viejo de Sarapiquí – La Fortuna • Reggeli után ezen az érdekes túrán megismerkedhet a hagyományos csokoládékészítés folyamatával! A kakaó, Közép-Amerika legendás gyümölcse nemcsak történelmi jelentőségű valuta, hanem a maják, aztékok és más közép-amerikai kultúrák egyik legfontosabb terméke is volt. A túra elején egy rövid túrát teszünk egy egykori kakaóültetvényre, amely a Tirimbina erdő egy részén található. Régebben itt hagyományos módon termesztették a kakaót. A kakaófák az erdőben nőttek, más fafajokkal körülvéve. Útközben sok érdekes információt kap a kakaófa természeti és kultúrtörténetéről. Ha megérkezik a célállomásra, végigkövetheti a kézműves folyamatot, amelynek során a kakaó gyümölcséből csokoládé lesz, miközben többet megtudhat a gyarmatosítás előtti és utáni csokoládéról. Természetesen rengeteg gyakorlati tapasztalatot is szerezhet, és megkóstolhatja a különböző, hagyományosan elkészített csokoládékat. Ezután elhagyja a Sarapiquí régiót, és az Arenal vulkán lábánál fekvő La Fortuna felé veszi az irányt, ahol a buja növényzet által körülvett termálforrásokban mélyen relaxáló fürdőt vehet.
7.nap La Fortuna – Mirador-kilátó 1968 – Arenal Vida Campesina – La Fortuna • Reggeli után élvezze a vulkán egyik legjobb kilátását az Arenal vulkán lábánál tett túra során (kb. 2 óra). Az érdekes túra a vulkánhoz közeli túraútvonalon indul, és a dzsungelen, valamint régi és új lávamezőkön keresztül vezet. Az utolsó különösen nagy kitörésre 1968-ban került sor. Délután meglátogatják az Arenal Vida Campesina farmot, ahol megismerkedhetnek a hagyományos és nem hagyományos gazdálkodási módszerekkel, és részt vehetnek különböző tevékenységekben, például tehénfejésben, tortillakészítésben és a konyhakertben termesztett zöldségek betakarításában. Olyan kulturális tevékenységeket ismerhet meg, mint a cukornád őrlése, a régióra jellemző táncok és a kézzel készített kútból való vízcsapolás. Lehetősége lesz arra, hogy segítsen a vacsora elkészítésében, és utána élvezze a jellegzetes ételeket.
8.nap La Fortuna – Caldera •Délelőtt látogasson el a világhírű függőhídparkba (mindenképpen viseljen stabil cipőt). Visszatérés Calderába. Transzfer a kikötőbe és beszállás. A hajóút kezdetét veszi.


9.nap Quepos/Costa Rica. Lehetőség nyílik egy part menti kiránduláson való részvételre a Villa Vanillába, beleértve a fűszeres túrát és a kóstoló menüsort is (fakultatív extra).
10.nap Golfito/Costa Rica.
11.nap Coiba-sziget/Panama.
12.nap Chiriquí-öböl Tengeri Nemzeti Park, Parida-sziget/Panama.
13.nap Kikapcsolódás a tengeren.
14.nap Tortuga-sziget/Costa Rica.
15.nap Puerto Caldera – Visszaút • Érkezés Puerto Calderába/Costa Ricába, majd kiszállás. Az autóbusz és a privát idegenvezető a móló végén várja Önt. A fogadtatás után kirándulásra indulnak a Hacienda Nosavarhoz. A hajóval felfedezheti a Tarcoles folyót és a Guacalillo torkolatát, amelyek közvetlenül a Hacienda Nosavarnál találhatók. Guacalillo egyedülálló területnek számít Costa Ricában. A Csendes-óceán középső partvidékének egyik legváltozatosabb biodiverzitású mangroveerdejeként ismert Guacalillo torkolatánál és a Tarcoles-folyónál megcsodálhatjuk a világ egyik legnagyobb krokodilkolóniáját. Utazzon angol nyelvű idegenvezetőjével egészen közel a hatalmas, akár 5 méter hosszúra is megnövő állatokhoz. Guacalilo és Tarcoles az ország egyik legfontosabb természetvédelmi övezetének számít az ara papagáj számára. Élénk piros, narancssárga, kék és sárga színeivel, hosszú farkával és széles szárnyaival az arát könnyű észrevenni, amint a hajó fölött repül, és a folyó mentén, a mangroveerdőkben is hallhatjuk rikácsolását. Ahogy a csónak a vízen halad, megismerheti a négy különböző mangrovefajból álló lenyűgöző ökoszisztémát. Ezek számos madárfaj számára fontos párzási és szaporodási területet jelentenek, és menedéket nyújtanak az emlősöknek és hüllőknek. Ebéd után transzfer a San José-i repülőtérre és visszautazás.
16.nap Érkezés Bécsbe majd egyéni hazautazás.
Megjegyzés: Felhívjuk figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok tájékoztató jellegűek, a hajótársaság fenntartja a változtatás jogát. A végleges indulási-és érkezési időpontokat az utazási dokumentumokban tüntetjük fel.

Star Clipper

Felszereltség

étterem, 2 bár, napozóterasz, könyvtár, üzletek, 2 szabadtéri úszómedenc, zodiak gumicsónakok, berendezés: tengeri bútorzat sárgaréz és mahagóni faborítással.

Kabintípusok

belső kabin (kat. 6): kb. 8 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, TV, légkondicionáló, széf, emeletes ágy.

belső/külső kabin (kat. 5): kb. 11 m², márvány fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, TV, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, emelt franciaágy (megközelítése csak lépcsőn keresztül lehetséges) a külső kabinban vagy 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható) a belső kabinban.

külső kabin (kat. 4): kb. 11 m², márvány fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, TV, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy részben 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható).

külső kabin (kat. 3): kb. 11 m², márvány fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, TV, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy részben 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható).

nagy külső kabin (kat. 2): kb. 12 m², márvány fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, TV, DVD-lejátszó, légkondicionáló, széf, franciaágy vagy részben 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható).

deluxe fedélzeti kabin (kat. 1): kb. 14 m², márvány fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, TV, DVD-lejátszó, minibár, légkondicionáló, széf, pezsgőmedence, franciaágy vagy részben 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), közvetlen kijárat a fedélzetre.

Foglalási információ

belső kabin (kat. 6)/belső/külső kabin (kat. 5)/ külső kabin (kat. 4)/külső kabin (kat. 3)/nagy külső kabin (kat. 2)/deluxe fedélzeti kabin(kat. 1): minimum/maximum 2 felnőtt.

További feldélzeti információk

Műszaki adatok:
Baujahr: 1991 (2014-ben renovált)
hosszúság: 115,5 m
szélesség: 15 m
sebesség (csomü): 20
kabinok: 85
személyzet: 74 személy
utaskapacitás: max. 170 fő
fedélzeti utasszintek: 4

fedélzeti információ:
A fedélzeten euróval lehet fizetni.
Hitelkártyák: MasterCard, Visa, American Express
fedélzeti nyelv: német, angol, francia
borravaló: a hajótársaság ajánlása kb. € 8,- fő/nap.
dress code:A hajón a légkör kötetlen és laza. Napközben rövidnadrágot, fürdőruhát, inget stb. viselnek. A part menti kirándulásokhoz kényelmes sportcipőre lesz szükség. Estére sportos, elegáns ruházat illik. Vacsoránál zakó és estélyi ruha nem kötelező, rövidnadrág vagy póló a fedélzeti étteremben este nem megengedetett.

1 x kirándulás a Villa Vanillába, beleértve a fűszeres túrát és a degusztációs menüt is (9.nap): 43 990 Ft /fő/tartózkodás

A Villa Vanilla egy 65 hektáros fenntartható farm, amely Quepostól körülbelül 30 percnyi autóútra található. A farmot 1987-ben alapították, és ma már számos népszerű fűszer- és gyógynövényt, valamint kisebb ültetvényeket telepítettek közönséges és egzotikus gyümölcsökkel, fákkal, virágos és gyógynövényekkel. A növényvilág sokszínűsége visszahozta a trópusi nedves erdőkben általában megtalálható állatvilág változatosságát. Fedezze fel a farmot minden érzékszervével, és fedezze fel a különféle fűszereket, köztük a népszerű vaníliát, a ceyloni fahéjat, a gazdag kakaót, a fűszeres fekete borsot, a fűszerpaprikát, a fényes kurkumát és az egzotikus gyümölcsök és gyógynövények választékát. A látogatás végén egy változatos kóstolómenüt élvezhet, amely édes és sós ételeket tartalmaz a fűszerfarmon tett séta során megismert fűszerekből. Ezt követően lehetőségük lesz arra, hogy a farm boltjában vásároljanak néhány fűszert. Ha megtudja, hogyan nőnek ezek a fűszerek az esőerdővel harmóniában, az egy olyan szórakoztató és ízletes élmény, amelyet nem fog elfelejteni!

Kérjük vegye figyelembe: Kérjük vegye figyelembe: Ajánlott az időjárásnak megfelelő ruházatot és kényelmes túracipőt viselni, valamint kalapot, naptejet, rovarriasztót, esőkabátot és vizet hozni.
Ez a kirándulás egy közepesen nehéz, sík terepen tett séta, néhány durva lépcsőfokot kell csak leküzdeni.

Egyéb

Kabinnal kapcsolatos egyéni kérés (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
Minimális résztvevőszám 10 fő, időpontonként.
Az ár nem tartalmazza: Határátlépési adók (rövid időn belül változhatnak) kb. 8 USD/fő (jelenleg kb. 8 €/főnek felel meg, helyben fizetendő), repülőtéri illeték kb. 29 USD/fő induláskor (jelenleg kb. 27 €/főnek felel meg, helyben fizetendő), borravalók (a hajózási társaság által ajánlott kb. 8 €/fő/nap), személyes kiadások, mint például az útitervben nem szereplő parti kirándulások, ételek és italok költségei.
Hinweis Tag 2: A hajótranszfer során a poggyászok súlya személyenként limitált, legfeljebb 12 kg lehet. Kérjük, érkezéskor csomagoljon külön utazótáskát. A többi poggyászt a 4. napon kapja vissza.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak – minden utas saját maga felel a vízum időben történő beszerzéséért.
A hajótársaság hűségprogramján keresztüli árengedményeket nem áll módunkban figyelembe venni.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajótársaság végzi, erről az utazási dokumentumok elküldésekor ad további tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot szükséges megadni.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
Az utazás a reptérre egyénileg történik.

Ez az utazás mozgáskorlátozott utasok számára nem ajánlott.
Amennyiben más információ nem kerül feltüntetésre, a felsorolt, árban foglalt szolgáltatások az utazás minden résztvevőjére vonatkoznak.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2024.03.06. 20:00 és 2024.05.29. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.