Tokióból Hongkongba – hajóút

 **** szállodák és MS Westerdam hajó
Kelet-Ázsia
  • reggeli és teljes ellátás
  • 19 nap
  • repülőúttal Bécsből vés vissza
Utazási idöszak 2024.02.15. - 2024.03.03.
személyenként 1 599 990 Ft -tól
Utazási kód: 9744767
Időpontok Kabinkategória 2 fős elhelyezés
2024.02.15. – 2024.03.04.Belső kabin1 499 990 Ft
Külső kabin1 599 990 Ft
Verandakabin1 733 990 Ft
Signature lakosztály1 978 990 Ft
Neptune lakosztály2 599 990 Ft
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Megérkezés • Repülőút Tokióba, Japánba (Tokió-Narita repülőtér).
2. nap Tokió • Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, majd városnézés Tokióban. A tokiói felfedezőút az Aszakusza-negyed felkeresésével kezdődik. Aszakusza az Edo-korban szórakozónegyed volt, amely a hagyományos Kabuki-színház előadásainak volt a színhelye, a modern korban azonban elveszítette jelentőségét. Napjainkban itt bájos üzletek és éttermek találhatók, valamint a város legrégebbi temploma, a Szenszódzsi. Sétáljon végig a Nakamiszén, egy évszázados szuvenírutcán, és vásároljon tökéletes szuveníreket vagy valamilyen helyi finomságot. Az aszakuszai látogatás után keresztülutaznak Tokión a Meidzsi-szentélyhez. A Meidzsi-szentély Japán egyik leghíresebb sintó szentélye, amely az egykori császár és felesége istenként tisztelt lelkének van szentelve. Lépjen be a 12 méter magas Torii-kapun keresztül erre a nyugodt vidékre; a szent helyre való belépés előtt sintó tisztálkodási rituálé keretében tisztára kell mosnia a kezét. Miközben végigsétál a területen, és átéli ennek az egyedülálló kultúrának a hagyományait, megfigyelheti a sintó rituálékat és imákat. A túra zárásaként ugorjon fejest a tokiói fiatalok nyüzsgő központjába, és fedezze fel a legfrissebb trendeket és divatokat Sibujában, Tokió egyik leghíresebb kereskedelmi negyedében. Ez a városnegyed csak úgy hemzseg az extravagáns viseletektől, de itt vannak a város legjobb szórakozóhelyei is. Élje át Tokió nyüzsgését, miközben átkel a világhírű „Scramble” kereszteződésen, hogy aztán megérkezzen a szállodájába. A nap további részében szabad időtöltés.
3. nap Tokió – Kamakura – Jokohama • Ma Kamakurába, Japán egykori de facto fővárosába tesznek kirándulást, amely a Kamakura-korszakban (1185–1333) a sógunátus székhelye volt. Akkoriban Kamakura a világ legnagyobb városa volt. A mai Kamakura egy kicsi, álmos tengerparti város, számos templommal, szentéllyel és más nevezetességgel. Felkeresik a Kotokuin-templomot, amely a Daibucunak, egy hatalmas, 13,35 m magas bronz Buddha-szobornak ad otthont. A 12. századból származó Curugaoka-Hacsimangú-szentély Kamakura spirituális szíve, a város egyik legkedveltebb látványossága. A szentélyt eredetileg 1063-ban Minamoto Jorijosi alapította, majd 1180-ban Minamoto Joritomo, a Kamakura-kormányzat első sógunja bővítette és helyezte át a jelenlegi helyére. A szentély Hacsimánnak, a sintó háborúistennek és a Minamoto-család védelmezőjének van szentelve. Ezután transzfer a jokohamai kikötőbe. Beszállás és a hajóút megkezdése 19.00 órakor.
4. + 5. nap Oszaka/Japán. (16.00–17.00 óra +1).
6. nap Kikapcsolódás a tengeren.
7. nap Naha/Japán. (7.00–17.30 óra).
8. nap Isigaki/Japán. (9.00–18.00 óra).
9. nap Csilung (Tajpej)/Tajvan. (8.00–17.00 óra).
10. nap Kaohsziung/Tajvan. (8.00–17.00 óra).
11. nap Kikapcsolódás a tengeren.
12. nap Manila/Fülöp-szigetek. (8.00–18.00 óra).
13. nap Boracay/Fülöp-szigetek. (8.00–15.00 óra).
14. nap Puerto Princesa/Fülöp-szigetek. (8.00–18.00 óra).
15. + 16. nap Kikapcsolódás a tengeren.
17. nap Hongkong • Megérkezés Hongkongba (Kína) 6.30-kor és kiszállás. A német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, majd a kirándulás megkezdése Hongkong szigetére és Kowloonba. A 373 méter magas „Victoria Peak”-re felvezető út, majd onnan a világhírű „Victoria Harbour”-re és Kowloonra nyíló kilátás egyszerűen lélegzetelállító. A Hongkong déli öblei mentén tett út során és a „Repulse Bay” mellett megállva Hongkong megint egy teljesen más arcát mutatja: inkább emlékeztet a francia riviérára, mint egy többmilliós városra. Az „úszó falu”, Aberdeen felkeresésekor azonnal mindenki számára jól láthatók a város mindenütt fellelhető kontrasztjai, hiszen a halászok itt generációk óta rendkívül egyszerű lakóhajókon élnek, és úgy tűnik, a modern világ alig-alig érinti az egyszerű emberek életét. Ezután egy jellegzetes „dim sum” ebéd következik, amely kulináris értelemben is egy kicsit közelebb hozza Önökhöz a helyi kultúrát. Ezt követően Kowloon felé veszik az irányt. Ellátogatnak a város leghíresebb piacaira, hogy bepillantást nyerjenek az itt élők mindennapi életébe, amely sok turista számára gyakran rejtve marad. A „Wong Tai Sin” templom meglátogatása sokkal közelebb viszi Önt a taoista tanok fontosságának és társadalomra gyakorolt hatásának a megértéséhez. A templom elsősorban számos jövendőmondójáról és tenyérjósáról ismert. Zárásképpen egy séta következik a híres „Avenue of Stars” kikötői sétányon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Hongkong szigetének felhőkarcolóira. Ezt követően transzfer a szállodába.
18. nap Lantau – Visszautazás • Korán reggel utazás Lantaura, a város legnagyobb szigetére. A „Po Lin” kolostorhoz vezető mintegy 25 perces felvonós utazás során Ön elé táruló gyönyörű panoráma felejthetetlen élmény lesz. Amint belép ebbe a tradicionális kolostorba, a hongkongi metropolisz hirtelen végtelenül távolinak tűnik. Ezután megtekintik a világ legnagyobb, 26 méter magas Buddha-szobrát, közvetlenül a kolostor előtt. Ezt követően visszautazás felvonóval a völgybe. Ekkor egyúttal lehetősége nyílik egy pillantást vetni az 1998-ban megnyitott hatalmas „Chek Lap Kok” repülőtérre. Ebéd egy kínai étteremben a kirándulás alatt. Este transzfer a repülőtérre és repülőút vissza.
19. nap Megérkezés Bécsbe és egyéni hazautazás.
Megjegyzés: felhívjuk a figyelmét, hogy a be- és kiszállási időpontok közelítőlegesek, a hajózási társaság a változtatások jogát fenntartja. A végleges be-/kiszállási időket az úti okmányaival együtt kapja kézhez.

Felszereltség

6 étterem, 10 bár & társalgó, internetkávézó, vámmentes boltok, látványkonyha, könyvtár, mozi, színház, kaszinó, sportpálya, fitneszstúdió, több masszázsmedence, 2 úszómedence, szauna.

Kabinok

Belső kabin: kb. 14 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek

Külső kabin: kb. 16 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, ablak.

Verandakabin:: kb. 20 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, nappali, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, erkély ülőbútorokkal.

Signature lakosztály: kb. 35 m², masszázsfunkcióval rendelkező fürdőkáddal és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, nappali, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, távcső, erkély ülőbútorokkal.

Neptune lakosztály: kb. 46 m², masszázsfunkcióval rendelkező fürdőkáddal és WC-vel, hajszárító, rádió, telefon, tévé, WiFi (térítés ellenében), légkondicionáló, széf, kávéfőző, 1 pohár pezsgő üdvözlő italként, előétel vacsora előtt a lakosztályban, „High Tea” igény esetén a lakosztályban, nappali, 2 egyszemélyes ágy (franciaággyá alakítható), fürdőköpenyek, távcső, exkluzív reklámtáska, elsőbbségi beszállás, elsőbbségi étel- és ülőhelyválasztás, kiszállási szolgáltatás, erkély ülőbútorokkal.

Foglalási információ

Belső kabin/Külső kabin/Verandakabin/Signature lakosztály/Neptune lakosztály: minimum/maximum 2 felnőtt.

További fedélzeti információk

Technikai adatok:
Építés éve: 2004 | Renoválás: 2017
Hossz: 285 m
Szélesség: 32,25 m
Stabilizátorok: vannak
Csomó: 24
Kabinok: 958
Személyzet: 812 fő
Utaskapacitás: 1916 fő
Emeletek: 11
Fedélzeti információ:
A fedélzeten amerikai dollárral lehet fizetni
Hitelkártya: MasterCard, Visa, American Express
A fedélzeten használt nyelv: angol; német nyelvű vendégszolgálat
Borravaló: az ár tartalmazza, 18%-os szervizdíj a bárszolgáltatások és a wellness- és szépségápolási szolgáltatások után.
Öltözék: nincs kötelező öltözék, napközben ajánlott a könnyed hétköznapi viselet, amely az adott időjárásnak megfelel; zárt cipő, valamint naptej és rovarriasztó használata ajánlott. Az esti ruházat két kategóriára oszlik: formális és sportosan elegáns. A sportosan elegáns ruházat alatt férfiak esetén alkalmi hosszúnadrág és ing vagy pulóver, hölgyek esetén szoknya vagy nadrág és pulóver vagy blúz értendő. Az esti órákban mintás póló, fürdőruha, ujjatlan felső és rövidnadrág viselete az éttermekben és a nyilvános területeken nem engedélyezett. Esti ünnepi események alakalmával a hölgyek estélyi ruhát, az urak pedig öltönyt és nyakkendőt viselnek. Általában hétnapos utazás alatt két gálaestre, tíznapos utazás esetén pedig három gálaestre lehet számítani.


„Have-it-all” prémium csomag (hajó): 2 599 990 Ft/fő/tartózkodás

  • Signature italcsomag (max. 15 ital /fő/nap) az 1. és a 2. személy részére a kabinban
  • Surf internetcsomag az 1. és a 2. személy részére a kabinban
  • 2 szárazföldi kirándulás 100 amerikai dollár értékig, ill. 100 amerikai dollár árengedmény a drágább szárazföldi kirándulásokra (jelenleg kb. 93 eurónak felel meg)
  • 2 vacsora személyenként a specialitásokat kínáló „Pinnacle Grill” vagy „Tamarind”, ill. „Canaletto” éttermekben az 1. és a 2. személy részére a kabinban (a foglalásokat és az étkezési időpontokat előzetes foglalás nélkül a fedélzeten osztjuk ki, a beszállás napján visszaigazolást helyezünk el a kabinban)

Megjegyzés: a „Have-it-all” prémium csomagot az összes, egy kabinban utazó személy részére együtt kell foglalni. A „Have-it-all” prémium csomagot igény esetén a foglalással egyidejűleg kell megrendelni.



Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 16 fő.
Az ár nem tartalmazza: 18%-os szervizdíj a bárszolgáltatások után, személyes kiadások, például az útitervben nem szereplő szárazföldi kirándulások, ételek és italok költségei.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, ők a vízum időben történő beszerzéséért saját maguk felelnek.
A hajózási társaság hűségprogramjának kedvezményei nem vehetők igénybe.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Oltási/tesztelési előírások

  • Teljes Covid-19 oltási bizonyítvány (gyógyultaknak is) kötelező.
A változtatások jogát fenntartjuk. Az aktuális helyzet szerinti kiigazítások bármikor lehetségesek.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
  • Tokió: Keio Plaza Hotel
  • Hongkong: Hotel Alexandra
Ez az utazás 2023.07.26. 20:00 és 2023.09.06. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.