Postahajós utazás Norvégiában - hajóút

hotel *** és a Havila társaság egy hajója
Norvégia
  • reggeli és teljes ellátás
  • 14 nap / 13 éjszaka
Utazási idöszak 2024.10.04. - 2024.12.02.
személyenként 860 990 Ft -tól
Utazási kód: 9780907
  • Utazzon Norvégia fjordjain keresztül, és egy kis szerencsével csodálja meg a lenyűgöző északi fényt.
  • Utazás gleccserek és magas hegycsúcsok mellett.
  • Időt kap Bergen önálló felfedezésére.
  • Az Északi-sarkkör két alkalommal történő átszelése.
  • Tágas kabinok északi stílusú kialakítással.

Tippek a tudatos utazáshoz

  • új flotta üzemel 2021 őszétől
  • a hajó LPG (cseppfolyósított földgáz) és (hidrogén) akkumulátort használ: így 25%-kal kevesebb a CO²-kibocsátás és 90%-kal kevesebb a nitrogén-oxid-kibocsátás.
  • az energiahatékony kialakítás a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és kevesebb károsanyag-kibocsátást biztosítja
  • napi 4 óra károsanyagkibocsátás-mentes utazási idő, továbbá alig van egyszer használatos műanyag a fedélzeten
    helyi konyha a regionális termékeknek köszönhetően
szezonok időpontok kabinkategória kétágyas elhelyezés egyágyas elhelyezés
„A” szezonHavila Capella
2024.09.17. – 2024.09.30.
belső kabin863 990 Ft1 040 990 Ft
külső kabin1 471 990 Ft2 495 990 Ft
külső kabin "plusz"1 472 990 Ft--
junior lakosztály erkéllyel2 449 990 Ft--
„B” szezonHavila Castor
2024.10.04. – 2024.10.17.
belső kabin845 990 Ft1 022 990 Ft
külső kabin1 339 990 Ft2 260 990 Ft
külső kabin "plusz"1 339 990 Ft--
junior lakosztály erkéllyel2 247 990 Ft--
„C” szezonHavila Capella
2024.10.09. – 2024.10.22.
belső kabin810 990 Ft988 990 Ft
külső kabin1 305 990 Ft2 226 990 Ft
külső kabin "plusz"1 305 990 Ft--
junior lakosztály erkéllyel2 212 990 Ft--
„D” szezonHavila Polaris
2024.11.19. – 2024.12.02.
belső kabin860 990 Ft1 038 990 Ft
külső kabin1 087 990 Ft1 766 990 Ft
külső kabin "plusz"1 086 990 Ft--
junior lakosztály erkéllyel1 649 990 Ft--
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útleírás

1.nap Érkezés • Repülés Amszterdamon keresztül Bergenbe. Érkezés és egyéni utazás Flybusszal Bergenbe. A nap további része szabadidő.
2.nap Bergen • Fedezze fel a várost a 24 órás BergenCard kártyával. Használja ki az ingyenes tömegközlekedés előnyeit, valamint az ingyenes vagy erősen kedvezményes belépést számos tevékenységre, múzeumba és még sok másra.
3.nap Bergen • Délelőtt szabadidő. Délután transzfer a kikötőbe és a beszállás. A hajóút 20:30-kor kezdődik.
4.nap Ålesund • Észak felé haladunk Ålesundba, a gyönyörű szecessziós városba.
5.nap Trondheim •Ismerkedjen meg a régi királyi várossal, faépületeivel és Észak-Európa legnagyobb székesegyházával, a Nidaros-székesegyházzal. Ezután folytassa útját a fjordon és a számos kis szigetet tartalmazó szigetcsoporton keresztül Észak-Norvégia felé.
6.nap A Sarkkör és Lofoten - Ezen a szakaszon áthalad a sarkkörön, és sarkvidéki vizeken hajózik. Ez azt jelenti, hogy nyáron az éjféli nap áll az égen, míg télen a nappalok sötét maradnak - csak a lángoló északi fény világítja meg őket. Az itteni természet lenyűgöző: itt található Észak-Skandinávia legnagyobb gleccsere, a világ legerősebb árapály-áramlása és az égbolt királya: a tengeri sas. Este elhalad a Lofoten-szigetek mellett, halászfalvakkal és meredek hegyoldalakkal. Ősszel és télen ezen a szélességi fokon északra van a legjobb esélye az északi fény megfigyelésére.
7.nap Tromsø, az Északi-sarkvidék kapuja •Az út keskeny fjordokon és zord hegyeken keresztül Tromsøbe, az Északi-sarkvidék kapujába vezet. Itt egy olyan várost talál, amely korábban halászközpontként működött, gyakoriak voltak a merészséget igénylő sarki expedíciók. Most elérte a szamik, Norvégia őslakosainak birodalmát. Ha találkozik egy szamival és rénszarvasával, miközben többet megtud a szamii kultúráról, az olyan élmény lesz, amely sokáig emlékezetes marad.
8.nap Hammerfest - Honningsvåg (Északi-fok) - A reggeli rövid kikötés után Hammerfestben és Havøysundban, megérkezik Honningsvågba, a látványos Északi-fokhoz, a 307 méter magas palaszirt kapujához.
9.nap Kirkenes •A "Kelet kapuja" az utazás fordulópontja és az utolsó norvég város az orosz határ előtt. Most már a lehető legkeletebbre jutottak ezen a tengeri utazáson.
10.nap Hammerfest - Tromsø • Élvezze a lélegzetelállító tájat útban Hammerfest felé. A következő legnagyobb kikötő a bájos és élénk Tromsø lesz, amelyet "Észak Párizsának" is neveznek.
11.nap Vesterålen és Lofoten • Ismét elhalad a vadregényes és idilli Lofoten-szigetek mellett. A hegyes csúcsok alatt krétafehér homokos strandok és halászfalvak húzódnak meg, élénk halászattal és olyan helyi lakossággal, amely a part menti útvonalakon közlekedő hajókat használja mindennapi utazásaihoz és szállításaihoz. Ha az időjárási körülmények lehetővé teszik, behajózik a keskeny Trollfjordba. Itt ritka esélye van arra, hogy vadon megfigyeljen egy tengeri sast.
12.nap Északi-sarkkör, "a hét nővér" •Másodszorra lépi át az Északi-sarkkört. Számos kis sziget és keskeny sziget, valamint egy nagyon különleges hegy - a Torghatten - mellett halad el, amelynek közepén egy üreg van. Érkezés Brønnøysundba.
13.nap Trondheim • Használja ki a délelőttöt egy sétára Trondheim óvárosában. Visszatérve a fedélzetre, a hajó kihajózik a fenséges Trondheimsfjordból, amely 170 kilométer hosszú és akár 25 kilométer széles. A nyílt tengeren át Molde, a "rózsák városa" felé tartó út során a Romsdal-Alpok meredek, szürke, hegyes csúcsait láthatja..
14.nap Bergen - Visszaút • Utazásának utolsó napja változatos tengerparti tájakon vezet végig, csupasz hegycsúcsokkal és a számos sziget közötti szorosok és vízi utak labirintusával. A szárazföld belsejében nagy fjordok és gleccserek találhatók. Az út végén pedig Bergen kikötővárosa várja Önt. Érkezés Bergenbe 14:45-kor. Kiszállás, egyéni utazás a Flybusszal a repülőtérre és visszautazás Amszterdamon keresztül. Érkezés Bécsbe és egyéni hazautazás.

Felszereltség

3 étterem, panorámabár & lounge, külön lounge a hajó orrában, napozóterasz, 2 pezsgőmedence, üzletek, internetkávézó, fitneszterem, szauna.

Megjegyzés: Kérjük vegye figyelembe, hogy különböző Havila-hajók vannak, valamint hogy ebből adódóan a felszereltség és a kabinok némileg eltérnek egymástól.

Kabinok

belső kabin: kb. 10 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, TV, wifi, tea-/kávéfőző, emeletes ágy.

külső kabin: kb. 15 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, TV, wifi, hűtőszekrény (üres), tea-/kávéfőző, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, ablak.

külső kabin "plusz": kb. 20 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, TV, wifi, hűtőszekrény (üres), tea-/kávéfőző, franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, ablak.

junior lakosztály erkéllyel: kb. 22 – 25 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, forgatható TV, wifi, hűtőszekrény (üres), tea-/kávéfőző, nappali kanapéval, külön hálószoba franciaággyal, gardróbszekrény, fürdőköpeny, papucs/fürdőpapucs, üdvözlőcsomag érkezéskor, erkély ülőbútorokkal. (kb. 6 – 9 m²).

Foglalási információ

belső/külső kabin: Minimum 1 felnőtt. Maximum 2 felnőtt.
külső kabin "plusz"/junior lakosztály erkéllyel: minimum/maximum 2 felnőtt.

További feldélzeti információk

Műszaki adatok:
építés éve: 2020 | használatban: 2022 – 2024
hosszúság: 124,10 m
szélesség: 22 m
sebesség (csomó): 15,5
kabinok: 179
utaskapacitás: 640 személy (kétágyas elhelyezés esetén)
fedélzeti utasszintek: 6

fedélzeti információ:
A fedélzeten norvég koronával lehet fizetni. (NOK)
Elfogadott hitelkártyák: MasterCard, Visa, American Express, Diners Club
fedélzeti nyelv: Norwegisch, angol
fedélzeti ellátás: német, norvég, angol
borravalók: az árban
ruházat: Nincs kötelező dress code. Az időjárás változhat az utazás során vagy akár egy napon belül is. Ezért ajánlott a réteges öltözködés - ez lehetővé teszi, hogy gyorsan alkalmazkodjon a változó körülményekhez a hőmérséklet, a szél és a csapadék tekintetében. A légáteresztő, szél- és vízálló ruházat legyen a poggyász része, valamint meleg sapka, kesztyű, sál és funkcionális ruházat, a téli hónapokban pedig meleg alsónemű ajánlott. A szárazföldön a talaj csúszós lehet, ezért főleg a szárazföldi kirándulásokhoz csomagoljon stabil cipőt, és hasznosak lehetnek a túra/trekking botok vagy a cipőtüske is. Ne felejtsen el napszemüveget vinni magával, mert télen is szüksége van a szemének az UV-sugarak elleni védelemre, mivel a hó és a jég tükröződései a szabad szem számára is veszélyesek lehetnek.

Egyéb

A minimális résztvevőszám 10 fő időpontonként.
Az ár nem tartalmazza: borravaló a szárazföldi program során, személyes kiadások, például az útleírásban nem szereplő parti kirándulások, ételek és italok költségei.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak – minden utas saját maga felel a vízum időben történő beszerzéséért.
Megjegyzés az utasbiztosításról: Kötelező átfogó utas- és egészségbiztosítást kötni.
A hajótársaság hűségprogramján keresztüli árengedményeket nem áll módunkban figyelembe venni.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajótársaság végzi, erről az utazási dokumentumok elküldésekor ad további tájékoztatást.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy foglaláskor az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot szükséges megadni.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
Az utazás a reptérre egyénileg történik.

Ez az utazás mozgáskorlátozott utasok számára nem ajánlott.
Amennyiben más információ nem kerül feltüntetésre, a felsorolt, árban foglalt szolgáltatások az utazás minden résztvevőjére vonatkoznak.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2024.03.13. 20:00 és 2024.05.31. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.