Utazás a Spitzbergák körül és Oslo – Expedíciós hajóút és városnéző körút

Szállodák és MS Hondius
Norvégia
  • reggeli és teljes ellátás
  • 12 nap / 11 éjszaka
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe és oslói városnézéssel
Utazási idöszak 2024.07.02. - 2024.07.13.
személyenként 2 399 990 Ft -tól
Utazási kód: 9752396
Időpontok Kabinkategória 2 fős elhelyezés 1 fős elhelyezés
2024.07.02. – 2024.07.13.Külső kabin hajóablakkal2 399 990 Ft4 032 990 Ft
Külső kabin ablakkal 2 718 990 Ft--
Deluxe külső kabin 2 889 990 Ft--
Superior külső kabin3 160 990 Ft--
Kislakosztály3 346 990 Ft--
Grand lakosztály3 775 990 Ft--
Az ár személyenként és a teljes tartózkodásra vonatkozik.

Útiterv

1. nap Odautazás • Repülőút Oslóba (Norvégia). Megérkezés, az idegenvezető köszönti a vendégeket és városnézés Oslóban. Felfedezik a norvég fővárost: a modern városházát, az Akershus erődítményt, a királyi palotát és sok minden mást. Oslót áthatja a történelem bája. A norvég fővárost eredetileg fából építették, az 1624-es tűzvész azonban teljesen lerombolta a várost. IV. Krisztián dán király megparancsolta a kőből való újjáépítést, a város pedig a tiszteletére a Christiania nevet kapta, és ezt a nevet 300 évig viselte. A városnézés során felkeresik a sarkkutató hajókat bemutató Fram Múzeumot. A Framot három híres sarkkutató expedíció során vetették be, és annak északon és délen egyaránt a legmesszebbre sikerült előre nyomulnia. A hajót 1892-ben építették, és most eredetiben, jó állapotban fennmaradt berendezésekkel és tárgyakkal van kiállítva. A hajó körül átfogó és izgalmas kiállítások tekinthetők meg a sarkkutatás történetéről. Ezután utazás az oslói szállodába és éjszakázás.
2. nap Oslo – Longyearbyen • Transzfer az oslói repülőtérre, majd továbbutazás Longyearbyenbe. Megérkezés a Svalbard szigetcsoport legnagyobb szigetére. Élvezze a sétát az egykori bányászvárosban, amelynek plébániatemploma és a Svalbard Múzeum lenyűgöző látványosságokat jelentenek. Egyéni utazás a kikötőbe. Kora este kihajóznak az Isfjordba, ahol némi szerencsével megpillanthatják az első csukabálnákat.
3. nap Krossfjord • A nyugati parton észak felé tartva reggel elérik a Krossfjordot. Innen zodiac csónakokkal kirándulást lehet tenni a Július 14. gleccser magasra nyúló, kék-fehér gleccserfrontjához. A gleccser közelében található zöld hegyoldalakon virágok nyílnak, a sziklás tengerparton háromujjú csüllők és vastagcsőrű lummák fészkelnek. Itt jó eséllyel fedezhetnek fel lezuhant kismadarakat kereső sarki rókákat. A vízben akár szakállas fóka is úszhat.
4. nap Liefdefjord – Monaco gleccser • A fennálló időjárási körülményektől függően utazás a Liefdefjordba. Közelednek a meredek Monaco gleccser öt kilométer hosszú frontjához. A gleccser letört széle háromujjú csüllők ezreinek kedvelt táplálékszerző helye. A letört szélek előtti kötött jég kiváló vadászfeltételeket teremt a jegesmedve számára. Ha a szezon elején a jégviszonyok miatt nem lehetséges ide a bejutás, a Spitzbergák nyugati partjánál egy alternatív útvonal is választható.
5. + 6.- nap Hét sziget • Az utazás legészakibb pontja Nordaustlandtól északra, a Hét szigeten található. Itt elérik az északi szélesség 80°-át, így a földrajzi Északi-sarktól már csak 870 km választja el Önöket. Ebben a térségben jegesmedvék is élnek, ezért a hajó egy ideig a jégtömbök között áll, hogy meg lehessen figyelni őket.
7. nap Hinlopen-szoros • Utazás a Hinlopen-szorosba, a szakállas és gyűrűsfókák, valamint a jegesmedvék otthonába. A bejáratnál akár kékbálnákat is láthatnak. A Liefdefjordhoz hasonlóan itt is igénybe vehető egy alternatív útvonal a Spitzbergák nyugati partjánál, ha a Hinlopen-szoros bejáratánál a jég megakadályozza a bejutást. A zodiac csónakokkal a Lomfjordshalvøya vidékén található úszó jéghegyek között tett kirándulás után meglátják Alkefjellet madárszikláit és a több ezer vastagcsőrű lummát. A Hinlopen-szoros keleti oldalán kísérletet tesznek a partraszállásra Nordaustland szigetén. Itt rénszarvasokat, rövidcsőrű ludakat és rozmárokat figyelhetnek meg. Torrelneset közelében testközelből tapasztalhatja meg Nordaustland sarki sivatagát. Ez a hely a világ harmadik legnagyobb jégsapkája felett helyezkedik el. A környék parti gerincein tett túra során rozmárokat figyelhetnek meg.
8. nap Barentsøya • A mai terv Freemansundban partra szállni, bár a jegesmedvék ezt néha lehetetlenné teszik. Lehetséges megállók Barents-szigetén Sundneset (egy régi trapperkunyhó megtekintése), Kapp Waldburg (a háromujjú csüllők itt élő kolóniája) és Rindedalen (tundrai séta). Lehetőség van délre, a Diskobukta öbölbe is utazni, a preferált úti cél azonban Kapp Lee. Kapp Lee-nél van a rozmárok egyik pihenőhelye. Itt találhatók a Pomor-romok, valamint túra tehető az Edgeøya mentén.
9. nap Spitzbergák – A csúcsos hegyek szigete • A nap kezdetén felfedezik a Hornsund-terület oldalfjordjait a déli Spitzbergákon. Különösen feltűnőek a következő toronyszerű masszívumok: a Hornsundtind 1431 méterre nyúlik a magasba, és a Bautaen is tökéletes magyarázatot nyújt arra, hogy miért nevezték el ezeket a szigeteket korai holland felfedezők Spitzbergáknak. A név ugyanis „csúcsos hegyeket” jelent. A Hornsundban 14 nagyobb gleccser található, továbbá fókák, belugák és jegesmedvék láthatók.
10. nap Bell Sunds • Ma Bell Sundba látogatnak el, amely Svalbard egyik legnagyobb fjordrendszere. A tengeráramlatok révén ez a régió valamivel melegebb, mint a szigetcsoport egyéb területei, amit a viszonylag buja növényzet is jól jelez. Itt nagyszerű lehetőségek kínálkoznak arra, hogy a történelemben és az állatvilágban egyszerre merüljenek el.
11. nap Longyearbyen • Megérkezés Longyearbyenbe. Egyéni utazás a repülőtérre és repülőút Oslóba. Megérkezés és transzfer az oslói szállodába.
12. nap Transzfer a repülőtérre és repülőút vissza. Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.
Megjegyzés: ez az útvonalterv csak tájékoztatásul szolgál. A program a jég-, időjárási és állatmegfigyelési körülményektől függően változhat. A Spitzbergák teljes megkerülésének esélye július első felében 30%, a második felében 60%. Abban az esetben, ha a teljes megkerülés nem lehetséges, a Spitzbergák észak-keleti vagy dél-keleti részén szerveznek programokat. A partraszállás mindig a rendelkezésre álló helytől, az engedélyektől, valamint az AECO-előírások szerinti környezeti feltételektől függ. A hivatalos menetrendek és landolóhelyek a szezon kezdete előtt meghatározásra kerülnek az AECO bevonásával, a végleges menetrendet azonban az expedícióvezető rögzíti. Az expedíciós hajóutaknál a rugalmasságnak kiemelt jelentősége van. A hajó átlagsebessége 10,5 csomó.

Felszereltség

Étterem, panorámatársalgó, könyvtár, szuvenírbolt, zodiac csónakok (a szabad helyek függvényében).

Kabinok

Külső kabin hajóablakkal: kb. 12–16 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, 2 egyszemélyes ágy, 2 hajóablak.

Külső kabin ablakkal: kb. 12–14 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, 2 egyszemélyes ágy, ablak.

Deluxe külső kabin: kb. 19–21 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, hűtőszekrény (üres), fürdőköpeny, 2 egyszemélyes ágy, 2 ablak.

Superior külső kabin: kb. 20–21 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, hűtőszekrény (üres), fürdőköpeny, franciaágy, 2 ablak.

Kislakosztály: kb. 20 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, hűtőszekrény (üres), fürdőköpeny, franciaágy, 2 padlóig érő ablak.

Grand lakosztály: kb. 27 m², zuhanyzó és WC, hajszárító, tévé, telefon, WiFi (térítés ellenében), széf, hűtőszekrény (üres), fürdőköpeny, franciaágy, erkély.

Megjegyzés: felhívjuk figyelmét, hogy a hajó kialakítása miatt néhány kabinból korlátozott a kilátás.

Foglalási információ

Külső kabin hajóablakkal: minimum 1 fő. Maximum 2 fő.
Külső kabin ablakkal/Superior külső kabin/Kislakosztály/Grand lakosztály: minimum/maximum 2 fő.

További fedélzeti információk

Műszaki adatok:
Építés éve: 2019
Hossz: 107,60 m
Szélesség: 17,6 m
Csomó: 15
Kabinok: 80
Utaskapacitás: 170 fő
Személyzet: 57 tagú, 13 vezető, 1 orvos
Emeletek: 7

Fedélzeti információ:
A fedélzeten euróval és amerikai dollárral lehet fizetni.
Hitelkártya: MasterCard, Visa, Diners Club
A fedélzeten használt nyelv: német, angol.
Borravaló: bevett szokás az utazás végén borravalót hagyni a hajó személyzete részére. Részletes útmutatást a fedélzeten kap. A borravaló személyes ügy, így Ön saját megítélése szerint szabadon eldöntheti, hogy mekkora összeget ad. Általánosan elfogadott iránymutatásként 8–10 euró/fő/nap összeget ajánlunk
Öltözék: a fedélzeten informális öltözék viselendő. Vigyen magával kényelmes szabadidős ruházatot minden tevékenységhez. Felhívjuk figyelmét, hogy a csodálatos tájból már a fedélzetről sok minden látható, amely esetenként csúszóssá válhat. Ezért ajánlott csúszásmentes talppal ellátott robusztus cipőt viselni. Lehetőség szerint gondoskodjon arról, hogy soha ne kelljen sokáig keresgélnie a parkáját, ha a hangszórókból megszólal a „bálnák a közelben!” felszólítás, és ki kell sietnie a fedélzetre. Lehetőleg öltözködjön rétegesen, hiszen a hajó belső helyiségeiben kellemesen meleg van, kint viszont gyakran hideg.
Állatok megfigyelése: a tisztek és a vezetők folyamatosan keresik az érdekes állatokat és más természeti látványosságokat. Örömmel veszik az Önök segítségét is, tehát ha lát valamit, ne habozzon, szóljon nekik. Ha olyan szerencsés, hogy egy ritka állatfajt pillant meg, ezt a hídról minden kabin és fedélzet részére jelzik, időponttól függetlenül. Ezen állatok megfigyelése önkéntes, így ha valaki a bejelentés után inkább tovább szeretne aludni, nyugodtan megteheti.

Az expedíciós hajóutakra vonatkozó megjegyzés

Ennek az utazásnak az előfeltétele a jó egészségi állapot, hiszen a nap folyamán több órás túrákat tesznek. Mivel hajóutazásról van szó, az expedíció összességében nem különösebben megerőltető. Jóllehet a lehető legtöbb időt a szárazföldön fogják tölteni, ha valaki úgy kívánja, természetesen a fedélzeten is maradhat. A legtöbb kiránduláson az tud részt venni, aki képes a hajó és a vízfelszín közötti meredek út megtételére fel- és lefelé, hogy beszállhasson a zodiac csónakokba. A csónakokba való be- és kiszálláskor a személyzet segítséget nyújt. Némi gyakorlattal ez egyre könnyebben fog menni.
A szárazföldön a felszín csúszós és köves lehet. Mivel nagyon távoli, komplex orvosi ellátással nem rendelkező vidékeken jár, a gyengébb egészségi állapotú vagy napi szintű orvosi kezelést igénylő személyeknek ezt az utazást nem javasoljuk.


Egyéb

Kabinnal kapcsolatos kívánság (pl. egyágyas kabin) igény esetén, felár ellenében lehetséges.
A résztvevők minimális száma 20 fő.
Az ár nem tartalmazza: transzfer: Longyearbyen – kikötő – longyearbyeni repülőtér, borravalók (a hajózási társaság ajánlása kb. 8–10 euró/fő/nap), személyes kiadások, pl. szárazföldi kirándulások, borravalók, az útitervben nem szereplő ételek és italok.
A beutazáshoz még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
Megjegyzés: Erősen ajánlott teljes körű, egyebek mellett a poggyászra, a sztornózásra és a betegségekre is kiterjedő utasbiztosítást kötni.
A hajózási társaság hűségprogramján keresztüli árengedmények kizárva.
A kabinszámok kiosztását kizárólag a hajózási társaság végzi, és erről az úti okmányok elküldésekor ad tájékoztatást.
A helyi időjárási és jégviszonyok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát kifejezetten fenntartjuk.
Felhívjuk figyelmét, hogy foglaláskor meg kell adni az útlevélben szereplő teljes nevet és a születési dátumot.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Ez az utazás mozgáskorlátozott személyek számára nem alkalmas.
Ha nincs más megadva, az árban foglalt felsorolt szolgáltatások az utazás minden résztvevőjére vonatkoznak.


Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.
Ez az utazás 2023.09.27. 20:00 és 2023.11.27. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.