Tajvan és Thaiföld – körutazás és fürdőzés

 **** szállodás és Hotel Amari Hua Hin ****
Tajvan és Thaiföld
  • reggeli
  • 14 nap
  • repülőúttal Bécsből/Bécsbe
Utazási idöszak 2024.04.27. - 2024.05.10.
személyenként 989 990 Ft -tól
Utazási kód: 9761478
Szezonok Időpontok Kétágyas szoba Egyágyas szoba
„A” szezon2024.03.09. – 2024.03.22.999 990 Ft1 279 990 Ft
„B” szezon2024.04.27. – 2024.05.10.989 990 Ft1 199 990 Ft
„C” szezon2024.05.11. – 2024.05.24.1 029 990 Ft1 307 990 Ft
Kétágyas szoba: minimum/maximum 2 felnőtt.
Egyágyas szoba: minimum/maximum 1 felnőtt.

Útiterv

1. nap Odautazás • Repülőút Tajpejbe (Tajvan).
2. nap Tajpej • Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, majd transzfer a szállodába. Korai bejelentkezés a szállodába. Szabad időtöltés, pihenés vagy a szálloda környékének egyéni felfedezése. Délben utazás a Longshan-templomhoz. Az 1738-ban épült templom klasszikus tajvani építészeti elemeket hordoz magán Dél-Kínából. Ezután felkeresik a CKS emlékhelyet; ez a szentély az egykori tajvani elnöknek, Csang Kaj-seknek állít emléket. A pompás fehér épület, amelynek az emeletén rendszeresen őrségváltás zajlik, a park keleti oldalán helyezkedik el. Ezt követően ellátogatnak a város leghíresebb épületébe: a Taipei 101-be. Az 508 m (101 emelet) magas, bambuszrúdra emlékeztető felhőkarcoló 2004 és 2010 között a világ legmagasabb épülete volt, benne egy irodaház és egy áruház található. Gyorslifttel felmennek a 89. emeleti csillagvizsgálóhoz, ahol 360°-os kilátással gyönyörködhetnek Tajpej városában.
3. nap Tajpej – Taroko Nemzeti Park • Reggeli után irány Tajvan egyik legrégebbi nemzeti parkja, a Taroko Nemzeti Park. Ezt eredetileg a japánok alapították 1937-ben, amikor Tajvan még a japán császárság része volt. 1945-ben a kínaiak megszüntették, miután átvették a hatalmat Tajvanon. Csak 1986-ban nyitották újra. Az odafelé vezető úton a Csendes-óceánból fenségesen kimagasló Csinsuj-sziklánál egy fotózással egybekötött megálló keretében megcsodálhatják a táj szépségét és megörökíthetik emlékeiket. Ezután megérkeznek a Taroko Nemzeti Parkba, amely az azonos nevű szurdokról kapta a nevét, és felfedezik annak festői pontjait. Tekintsék meg a Csangcsun-szentélyt (az örök tavasz szentélye). Innen festői kilátás nyílik a parkra, annak összes hegyével és vízesésével. Ne hagyják ki a Fecske-barlangot, a tavaszi fecskék fészkelőhelyét se, amelyet a Liwu folyó alakított ki erózió révén, és amely az egyik legjobb hely a Taroko-szurdok felfedezésére.
4. nap Taroko Nemzeti Park – Nap-Hold-tó • Reggeli után festői utazásban lehet részük a Nap-Hold-tóhoz, Tajvan legnagyobb tavához. Az utat az 1956 és 1960 között épült Central Cross Island Highway főúton teszik meg. Az útról csodálatos kilátás nyílik a környékre, de az utazás kihívást is jelent, mivel szakadékos és instabil terepen vezet végig. Elhaladnak Tajvan néhány hegye közül az egyik, a Hehuanshan-hegy mellett, amelyen télen hó található. Fotózásra megállnak a Wuling-hágón, amely 3275 méteres magasságával Tajvan legmagasabb, járművel járható hágója. Megérkezés a Nap-Hold-tóhoz és bejelentkezés a szállodába. Ezután felkeresik a Wen Wu-templomot, amelyet eredetileg a japánok építettek 1938-ban két templom egyesítésével, majd 1969-ben kínai palotastílusban rekonstruáltak. Három csarnokból áll, amelyek közül az egyik első ősnek, Kaidzsinak és az irodalom istenének, a második Guan és Jue háborúisteneknek, a harmadik pedig Konfuciusznak van szentelve. A templomot két oroszlánfigura őrzi, egy hím és egy nőstény, amivel egyedülálló a szárazföldi Kína Wen Wu-templomai között.
5. nap Nap-Hold-tó – Tajnan • Reggeli után látogatás a Szent Szerzetes-szentélybe, amely Hszüan-cangnak, a Tang-dinasztia egyik szent szerzetesének van szentelve, aki a buddhizmus Kínában való terjesztéséről ismert. Ezenkívül látogatás a Cien pagodába. Ez az 1971-ben készült nyolcszögletű pagoda hagyományos kínai stílusban épült. A Csang Kaj-sek kínai elnök édesanyjának szentelt 46 m magas pagoda 12 emeletből áll. Később elutaznak Tajnanba, amely a Csing-dinasztia 1683 és 1887 közötti uralkodása alatt egykor Tajvan szigetének a fővárosa volt. Megérkezés és bejelentkezés a szállodába. Rövid pihenő után felkeresik Anping régi erődjét, amelyet a Holland Kelet-Indiai Társaság épített 1624 és 1634 között Fort Zeelandia néven, majd a kínai hatalomátvétel után Anping régi erődre neveztek át. Sétát tesznek a közeli Anping Old Streeten, Tajvan legrégebbi utcáján, amely friss utcai ételeiről ismert. Régiségeket és szuveníreket is vásárolhatnak, és felfedezhetnek néhány ősi templomot.

Útiterv

6. nap Tajnan – Kaohsziung • Reggeli után látogatás a Zhongxi kerületben található, ma Chikan-torony néven ismert épületkomplexumhoz, amelyet eredetileg 1652-ben a hollandok építettek Fort Provintia néven. A régi erőd területén megtekinthetik a Haiseng-templomot, a Wengcsang-pavilont és a Penghu College-ot, a torony előtti füves téren pedig Kuo Hszing-je kalóz és hódító szobra áll, aki elfogadta a hollandok kapitulációját. A legszembetűnőbb látványosság a déli kapunál található 9 császári sztélé, amelyeket Bixi (sárkányfejű teknős) mitológiai alakját formázó talapzatok támasztanak alá. Látogassanak el a Konfuciusz-templomba, amely 1665-ben a Kuo Hszing-je-dinasztia idején épült, és az első ilyen építmény Tajvanon. Később utazás a kaohsziungi Fo Kuang San-kolostorba, Tajvan legnagyobb kolostorába. Fedezzék fel a kolostort, és ismerkedjenek a buddhizmussal közvetlenül a szerzetesektől. Keressék fel a főszentélyt, és tekintsék meg a hatalmas Buddha-szobrot. Továbbutazás a kaohsziungi szállodába.
7. nap Kaohsziung – Taojüan – Bangkok • Reggeli után felfedezik Kaohsziungot, Tajvan harmadik legnagyobb városát. Látogatás a Great Harbor Bridge és Pier-2 Art Centerbe a kaohsziungi kikötő közelében, amely fontos szerepet játszik Tajvan gazdasági fejlődésében. A kikötő hajózási útvonala jelenleg 18 kilométer hosszú. A 97 dokk teljes hossza több mint 20 kilométer. Felkeresik a Lótusz-tó mellett található Sárkány és Tigris-pagodát. Ezek a hétemeletes templomok 1976-ban épültek. Tekintsék meg a tavaszi és őszi pavilont, amely Kuan háborúistennek állít emléket, és az ország tíz legszebb helyének egyike. Ezután transzfer Zuoying vasútállomásra és utazás nagy sebességű vasúttal Taojüan állomásra. Transzfer a tajpeji repülőtérre és repülőút Bangkokba (Thaiföld). Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket, majd transzfer a szállodába.
8. nap Bangkok • Kora délután a városnézés megkezdése (időtartam kb. 3 óra). Megtekintik Bangkok három legjelentősebb történelmi nevezetességét. Az első megálló Wat Phra Kaew és a Nagy Palota, amelyek azonos környéken helyezkednek el. A Wat Phra Kaew a thaiok legfontosabb temploma, mivel itt található a sokak által tisztelt Smaragd Buddha alakja. A Nagy Palota a hagyományos thai és nyugati építészet ötvözésének szimbolikus jelentőségű példája. Úgy tartják, hogy a Smaragd Buddhának a palotában való elhelyezése szerencsét hoz a királyi családnak, továbbá jólétet és gazdagságot az egész országnak. A következő célpont a Wat Pho, amely több mint ezer Buddha-képnek, valamint a lélegzetelállító Fekvő Buddhának ad otthont. A Wat Pho ezenkívül arról is ismert, hogy itt található Thaiföld első masszázsiskolája. Ezután transzfer vissza a szállodába.
9. nap Bangkok – Hua Hin • Utazás Hua Hinbe, transzfer a szállodába (Bejelentkezés 14.00 órától) és a fürdőzés megkezdése.
10–12. nap Hua Hin • Fürdőzés.
13. nap Hua Hin – Bangkok • Szabadidős nap. Délután transzfer a bangkoki repülőtérre.
14. nap Visszautazás • Éjfél után repülőút vissza. Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.

Elhelyezkedés

Kavicsos strand: kb. 400 m, városközpont: kb. 5 km, repülőtér kb. 2–2,5 óra.

Felszereltség

Étterem, tengerparti klub, medencebár, kávézó, társalgó, 2 úszómedence, napozóágyak és napernyők a medencénél (a szabad helyek függvényében), fitneszterem.
Térítés ellenében: masszázsok, gyógyfürdő.

Szoba

Kétágyas szoba/egyágyas szoba: kb. 38 m², fürdőkád/zuhanyzó és WC, hajszárító, telefon, tévé, WiFi, minibár, légkondicionáló, széf, 1 „king size” ágy vagy 2 „queen size” ágy.

Foglalási információ

Kétágyas szoba: minimum/maximum 2 felnőtt.
Egyágyas szoba: minimum/maximum 1 felnőtt.


Egyéb

A résztvevők minimális száma időpontonként 10 fő.
A résztvevők maximális száma időpontonként 16 fő.
Az ár nem tartalmazza: borravalók, személyes kiadások, pl. az útitervben nem szereplő ételek és italok.
Megjegyzés: A helytakarékosság miatt kérjük, a transzferek során személyenként csak 1 bőröndöt vigyenek magukkal.
Felhívjuk figyelmét, hogy a kategóriákba történő sorolás az ország kategóriája alapján történik.
A beutazáshoz a kiutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Külföldi állampolgárokra esetlegesen más beutazási szabályok vonatkozhatnak, a vízum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.
A helyi adottságok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.
A foglalást követő névmódosítás esetén a felmerülő többletköltségeket az utasnak számítjuk fel, amennyiben azért kizárólag az utas felel.
A repülőtérre az utazás egyénileg történik.

Ez az utazás mozgásukban korlátozott személyek számára nem alkalmas.
Ha nincs más megadva, az árban foglalt felsorolt szolgáltatások az utazás minden résztvevőjére vonatkoznak.

Mivel a be- és kiutazási szabályok folyamatosan változhatnak, kérjük, tájékozódjon az esetleges utazási korlátozásokról.

Ez az utazás 2023.12.06. 20:00 és 2024.02.19. 20:00 óra között foglalható.
A szöveg és a kép módosításának jogát fenntartjuk.

Um den vollen Funktionsumfang dieser Webseite nutzen zu können, müssen Sie JavaScript aktivieren.